ФСБ представиха нови 3D песни и намекнаха за албум


ФСБ на 3D звук. Така най-кратко звучи представянето на две нови песни от прочутата формация, която ги обяви миналия вторник и ги публикува в събота. Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев намекват, че завръщането им с нова продукция "след 10 години" може да се развие до нов албум с оригинални произведения.
"Никой не може да каже дали тези две песни ще ни донесат албум, важното е нещата да се правят, а не да се говорят", коментира триото в един от видеоклиповете. В него се обяснява още, че те "носят искрена визия за това как искаме да изглежда музиката ни през 2021 г."


Композитори на "Дано те има" са Румен Бояджиев, Константин Цеков, а текстът е на Живка Попова.


ФСБ обясняват, че за тях това е сбъдната мечта, защото представя музиката на групата в триизмерен звук. Става дума за бинаурален запис - "триизмерна звукова формула, осъществима за слушане само със слушалки на ушите, при която звукът може да присъства не само отдясно и отляво, а и отзад и отпред, както и отгоре и отдолу...", пише групата в страницата си във "Фейсбук".


В обяснителното видео се описва още, че "звукът не идва отвън, нито от стените на киносалона, а започва от вашите уши навътре", зависи от формата на ушите и черепната структура и затова всеки на практика чува по различен начин едно и също произведение.


За цялостно преживяване на новата им музика ФСБ препоръчват още да се завърти смартфонът (или 360-градусовият ефект, активиран с мишката на компютър), докато се слуша през каченото във "Фейсбук" и YouTube видео, но през мобилните им приложения. Тоест както се разглеждат изображения, може да се разгледа и тази "звукова картина".Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK