След като случайно застреля оператор при снимки, Алек Болдуин съди хора от екипа

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gpj101139736
  gpj101139736
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  Късно се е сетил, а и защитата му! По начало на сцената и особено на снимачната площадка първите, които би трябвало да бъдат “засмукани“ са всички бачкащи в реквизита и асистентите независимо колко на брой!

 2. 2 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Безкрайно нагъл човечец!

 3. 3 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  И той разбира се не е знаел, че оръжие не се насочва към човек...

 4. 4 Профил на brusuev
  brusuev
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#3] от "daskal1":

  На снимачна площадка може да се насочва на където си поиска, като е сигурно обезопасен.

 5. 5 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2865 Весело

  Безкрайно нагъл човечец!
  —цитат от коментар 2 на deaf


  То тоя по принцип е един от най-неприятните холивудски малоумници, а сега след този случай окончателно му лъсна г...за. Първо той е главен продуцент на продукцията, така че реално всяка вина окончателно отива при него. Освен това "ама те ми казаха" не е оправдание и това го обявиха всички специалисти по боравене с оръжие като реквизит - актьорът е ДЛЪЖЕН да проверява оръжието, преди да го използва. Но в САЩ няма върховенство на правото и всеки богат холивудски левичар може да е спокоен, че ще му се размине, стига да е на правилната политическа страна, а Болдуин със сигурност е краен левак, така че няма грижи. Накрая ще се окаже, че семейството на жената ще трябва да го компенсира...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 6. 6 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#3] от "daskal1":На снимачна площадка може да се насочва на където си поиска, като е сигурно обезопасен.
  —цитат от коментар 4 на brusuev  До коментар [#4] от "brusuev":

  Но не е бил обезопасен. Бил си е чистак-бърсак боен пистолет.

 7. 7 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  До коментар [#4] от "brusuev":

  Явно сте известен режисьор някъде, но съвременният подход е не само оръжия реално да не се насочват към човек, но да се използват мулажи на огнестрелни оръжия и изстрелите да се прибавят със съответните софтуерни разработки.
  Имам един въпрос, стрелял ли сте с пистолет в затворено помещение и ако "да", как се отрази това на слуха ви?

 8. 8 Профил на Sandokan
  Sandokan
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Много специалист, много нещо...

 9. 9 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#7] от "daskal1":

  В скъпите филми стрелят с истински оръжия с халосни патрони,щото няма актьор , които да изиграе реалистично откат. Компютърни изстрели от пластмасови оръжия има в само далечните планове или в евтините продукции .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4865 Неутрално

  До коментар [#7] от "daskal1":

  "Имам един въпрос, стрелял ли сте с пистолет в затворено помещение и ако "да", как се отрази това на слуха ви?"

  Даскале, фаталният изстрел в случая бе произведен на открито, а не в затворено помещение!

 11. 11 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  До коментар [#9] от "schwimmwagen":

  Днес в повечето случаи пистолетите са модифицирани за да не могат да стрелят с боен патрон (ако се интересувате вижте мнението на един от най-известните филмови оръжейни експерти Рик Галеоти или partial barel modifications). За съжаление револвери и пушки-помпи или обикновени двуцевки не могат да се модифицират така. Затова актьорите по инструкция не насочват оръжието към човек когато стрелят с модифицирани халосни заряди, въпрос на техника е камерата да покаже друго.

 12. 12 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 3700 Неутрално

  До коментар [#10] от "vassilun":

  Не сте разбрал смисъла, вероятно вината е моя, защото исках да дам една по-обща сцена когато в затворени помещения се стреля масово и с различни оръжия. С нормални заряди, дори на халосни патрони, актьорите биха оглушали поне за седмица. Модифицират се както зарядите на халосните амуниции, така и оръжията за да се осигури ефекта например на автоматична стрелба. камерата не показва отблизо ушите на актьорите :-)

 13. 13 Профил на igh40673723
  igh40673723
  Рейтинг: 32 Неутрално

  и това го обявиха всички специалисти по боравене с оръжие като реквизит - актьорът е ДЛЪЖЕН да проверява оръжието, преди да го използва.
  —цитат от коментар 5 на Тюфлекчия


  Из тръмпанарската секта се разпространяват всякакви кьор-фишеци.

  Всъщност, старият ерген Тифлека е толкова ядосан на Болдуин просто защото се подиграваше с неговия гуру.

 14. 14 Профил на igh40673723
  igh40673723
  Рейтинг: 32 Неутрално

  Затова актьорите по инструкция не насочват оръжието към човек когато стрелят с модифицирани халосни заряди, въпрос на техника е камерата да покаже друго.
  —цитат от коментар 11 на daskal1


  Я ни разкажи малко повече за тая "техника"?

 15. 15 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 2734 Неутрално

  Гадна и кална история!
  Паднеш ли веднъж в ръцете на адвокатите си изгубен....

 16. 16 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 3730 Неутрално

  Трябваше да заведе дело още преди да са завели делото срещу него

 17. 17 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  "В резултат на това бяха ранени операторката Халина Хъчинс и режисьорът Джоел Соуза. Режисьорът беше изписан от болницата няколко часа по-късно, но лекарите не успяха да спасят операторката."

  Халина е била застреляна от упор и убита, а не "ранена", както сълзливо твърди левият парцал. Джоел, бидейки зад застреляната, поема излезлия през гърба на Халина куршум, и е наистина ранен. Близкото разстояние, както и чудовищният калибър буквално пръсват гърдите на Халина и тя умира на място. Второто цитирано изречение, в този смисъл, е отново манипулативно: имплицитно твърди, че са се опитали да спасят Халина в болницата, но там само потвърждават смъртта, настъпила доста преди това, още на снимачната площадка.

 18. 18 Профил на zzv17633942
  zzv17633942
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Значи ако аз съм оператор на някаква машина да кажем и машината се окаже дефектна и причини смъртен случай от вашата логика излиза, че аз, който работи с машината съм отговорен за нейната изправност? Та аз съм само оператор, какво разбирам от това как машината е устроена и работи? Затова по веригата си има хора назначени на длъжности, хора специалисти и носещи отговорност за работата си. Жалко за жертвата и за Алек, който го изкараха изкупителна жертва. Той има най-малко вина за случилото се.

 19. 19 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Вината на Болдуин се състои в това, че не изпълнява най-елементарното правило, когато се борави с оръжие: провери дали е заредено. Той е последният човек, държал оръжието преди и по време на убийството, той е отговорен не за произведеният изстрел, а затова, че не е спазил правилата за безопасност: подават ти пистолет, проверяваш дали е зареден или празен, реагираш съответно. Ссега най-важният момент, подчертавам, НАЙ-ВАЖНИЯТ! Сцената е била близък план на Алек изваждайки пистолета и насочвайки го в камерата. Сцената НЕ Е ИЗИСКВАЛА ОПЕРАТОРЪТ ДА СТОИ ЗАД КАМЕРАТА ДИРЕКТНО ПРЕД НАСОЧЕНОТО ДУЛО. Светлината, фокусът, и останалите хватки се извършват преди заснемането. В момента на заснемането камерата се включва на "запис", без да има нужда човек да стои зад нея. Ако се налага движение на камерата по време на записа, това може да се направи дистанционно. Истината е проста: немарливост и претупване на работата. Болдуин е виновен като продуцент и непосредствен извършител. Обвинението: непредумишлено убийство поради небрежност.

 20. 20 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#11] от "daskal1":

  Хаха .. първо се интересувам от оръжие, второ имам професионален досег с киното. Примерно с братото на Алек Болдуин - Стивън, съм бил на кръчма :) . Съвсем сериозно. На въпроса - оръжие да се преправя е опасно. Има две школи - едната завира разни неща в цевите и пипа по затвора, другата ползва стандартно въоръжение наблягайки на контрола. И в двата случая с халосни разбира се . Аз съм за втората школа. При заваряване на разни неща в цевта, винаги нещо може се откърти и излети убийствено. Халосния патрон има енергия като нормалния, просто куршум липсва . Разговорът тръгна от компютърните ефекти - там пък не може да стане реалистично , особено бърза или автоматична стрелба. Откат - няма човек , който да може го изиграе.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 21. 21 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#20] от "schwimmwagen":

  "Откат - няма човек , който да може го изиграе."

  Най-вече при автоматична стрелба, където честотата на откатните импулси са невъзможно да бъдат "имитирани" физически.

 22. 22 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#21] от "further":

  Точно. В масовка се ползва изкуствено добавен огън(мъзъл флаш)- оня само се прави че стреля . Но при близки кадри в сериозен филм - никога.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 23. 23 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Да систематизираме поредицата от грешки:

  1. Болдуин не проверява дали оръжието е заредено.

  2. Болдуин насочва оръжието срещу човек, всъщност срещу двама души, застанали зад камерата, от упор.

  3. Произведен е изстрел: ТВЪРДИ СЕ, ЧЕ не е ясно дали спусъкът е натиснат или не. Всъщност експертизата е пределно ясна по този въпрос -- нещата опират до това дали револверът е "сингъл" или "дабъл акшън". Ето какво казва експертизата:

  Accidental discharge testing determined that the firearm used in the shooting -- a .45 Colt (.45 Long Colt) caliber F.lli Pietta single-action revolver -- could not have fired without the trigger being pulled, the FBI report shows.

  ФеБеРе-то твърди, че револверът е "сингъл акшън" и не може да стреля без натискане на спусъка. В този смисъл, #3 вече изглежда по този начин:

  3. Произведен е изстрел след натискане на спусъка от Алек Болдуин. Това го прави убиец, било то по непредпазливост, немарливост, или каквото и да е друго оневиняващо обстоятелство.

 24. 24 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#19] от "further":

  Как ще знае, какво да прави с оръжието, като е лице на антиоръжейната кампания в САЩ. До тук добре. Ама тоя виден антиоръжейник ,всъщност си прави парите с пистолет в ръка.. Не е ли гадно лицемерие?!

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 25. 25 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Всъщност най-голямата грешка на Болдуин е, че пръстът му е бил на спусъка: абсолютно непростимо от гледна точка на правилата за безопасност. Пръст се полага на спусъка на оръжие само, САМО при непосредствено намерение незабавно да бъде произведен изстрел. При ВСИЧКИ останали случаи пръстът/показалецът следва да бъде поставен НАД и ИЗВЪН спусъка, така че дори и неволен спазъм на мускулатурата да не може да доведе до натискане/дърпане на спусъка. Всички, които сме боравили с оръжие, изтръпваме при мисълта за пръст положен на спусъка, особено когато има хора наоколо.

 26. 26 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#24] от "schwimmwagen":

  Така е, разбира се, но при комунистите винаги важи правилото: аз съм винаги прав, другите са винаги грешни. Това се разбира от само себе си.

 27. 27 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Да систематизираме поредицата от грешки:1. Болдуин не проверява дали оръжието е заредено.
  —цитат от коментар 23 на further


  Всъщност още №1 ти издиша.
  Оръжието е трябвало да бъде заредено, с ХАЛОСНИ патрони.
  Или очакваш актьора да вади куршум по куршум и да проверява дали е халосен или боен?

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 28. 28 Профил на star bastun
  star bastun
  Рейтинг: 1996 Неутрално

  И той разбира се не е знаел, че оръжие не се насочва към човек...
  —цитат от коментар 3 на daskal1


  Това е филм. Оръжия се насочват навдсякде,но незаредени.

 29. 29 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#27] от "Athanatos":

  Екипът е стрелял по консерви из полето преди това. С оръжията от реквизита и с истински патрони, разбира се . Тотално разхайтена работа.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 30. 30 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Как да се избегнат такива трагедии в бъдеще?

  Тройна проверка на амунициите: всички да бъдат халосни патрони.

  Запечатване на складовете в междинните периоди между проверките.

  Проверка на оръжието преди заснемане на сцената.

  Никога не се насочва оръжие към човек.

  Предварително отиграване на сцената до момент на автоматичност при реакциите.

  Наличие на екипи и апаратура за спешна медицинска помощ в непосредствена близост до снимачната площадка.

 31. 31 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#27] от "Athanatos":

  Несъстоятелен си: държал ли си зареден револвер? Знаеш ли колко тежи напълно зареден револвер, с шест бойни куршума? А с пет? А с четири? Да продължим: знаеш ли колко тежи револвер, зареден с шест ХАЛОСНИ патрона? А с пет? А с четири? Знаеш ли как изглежда боен куршум, с оловото отпред? Знаеш ли как изглежда халосен патрон, без оловото отпред? Колко тежи единият и колко тежи другият? Все въпроси, които обясняват това, което съм написал. Не пиши глупости.

 32. 32 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#26] от "further":

  Да продължим - един Киану Рийвс няма направи това нешо, то си ходи редовно да стреля . Подържа оръжейна култура . Брад Пит също и много други. Съвсем нормално, като ше се размахваш с оръжия в повечето филми, трябва имаш тренинг, условни рефлекси за безопасност т.н.т.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 33. 33 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 887 Неутрално

  На снимачна площадка може да се насочва на където си поиска, като е сигурно обезопасен.
  —цитат от коментар 4 на brusuev


  Глупости. Първото нещо което научават оръжейните специалисти (включително тези които работят на снимачни площадки) е - НЯМА БЕЗОПАСНО ОРЪЖИЕ!

  Дори на снимачна площадка с халосни патрони не се стреля срещу човек - защото точно така си отиде Брандън Лии - а "безопасен" пищов и ХАЛОСТЕН патрон!

  На снимачна площадка се прави всичко възможно да не се произвеждат изстрели срещу човек. Снима се от ъгъл от който не се вижда, че оръжието сочи в страни от актьора, ако е срещу камерата, тя се управлява дистанционно за да се избегне насочване срещу оператора или се ползват отгледала и т.н. има много начини да се избегне.

  Когато обаче е напълно необходимо и не може да се избегне, се прави многократен инструктаж, многократна проверка на оръжието, бронежилетка под дрехата на актьора и т.н. - естествено нищо от това не е направено тука.

  Но да разправяш "На снимачна площадка може да се насочва на където си поиска" е пълна глупост.

 34. 34 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  27, да провериш дали оръжието е "заредено" означава точно това: да провериш дали куршумите са халосни или бойни. И да, един по един -- изваждаш ги, оглеждаш ги, поставяш ги обратно или ги оставяш настрани. 27, ти как си представяш да насочиш оръжие към човек, без да знаеш какво има в това оръжие?!?

 35. 35 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#32] от "schwimmwagen":

  Киану има завидни умения и е тренирал продължително с бойни боеприпаси, както и с халосни такива. Такива като него, Брад Пит, и много други съвестни актьори и актриси, правят чест на професията им. Имаше едно видео в Тубата как Киану и една актриса тренират стрелба с автоматични оръжия, и ми направиха кефа с прецизността и отиграността си. Ми велики са!

 36. 36 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#31] от "further":

  Чакайте малко. С' къв ще да е патрон, не можеш стреляш срещу човек . Няма значение халосен ли , не ли.
  Сакътлъкът мисля става , като снимат близък план на ръката с револвера, стрелба не се предполага да има . На Болдуин му дават уж празен Ремингтън 1858, той го върти там , щракане спусъка и бам.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 37. 37 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 887 Неутрално

  В скъпите филми стрелят с истински оръжия с халосни патрони,щото няма актьор , които да изиграе реалистично откат. Компютърни изстрели от пластмасови оръжия има в само далечните планове или в евтините продукции .
  —цитат от коментар 9 на schwimmwagen


  Изненадва ме количеството невежи коментари дето чета тука.

  Какъв откат ще генерираш в револвер (както е в случая) като няма тежък куршум да излита в противоположна посока бре?!?

  При полу-автоматичен пистолет/карабина може да наподобиш откат, защото с ограничение в цевта ще задвижиш механизма и спирането му в най-задно положение ще създаде впечатлението, но при револвер има нула откат с халосни патрони.

  Ето го тоя стреля с най-различни калибри халосни в балистичен модел и въобще не помръдват оръжията му.

  https://youtu.be/1xopcLKPcAA?t=205

  Както казах с ограничение в цевта ще се задвижи механизма, но пак ще е слаб отката.

 38. 38 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Да не бъда голословен: дядо ми навремето ми показваше как се ПРАВЯТ патрони, ловджийски бренекета, както и с едри сачми. Цяло изкуство: ти си решаваш какъв ще бъде зарядът, с каква мощност, и така нататък. С някои патрони пушката гърмеше като топ, ахахахаха! Ето и една истинска ловджийска история: към полунощ няколко от дружинката завардват там, откъдето минават дивите прасета, през 40-50 метра всеки. Чакат няколко часа, нищо. По едно време, към три и нещо сутринта над 20 прасета се съсурват през пътеката. Дядо ми гърми напосока в стадото. Куршумът, бренеке, удря едното прасе в бъбреците, минава през тялото му, и уцелва долепеното до него друго прасе във врата, пръсва му аортата. Намират прасетата след стотина метра паднали. Разделили си месото и дядо донесе 20 килограма месо от диво прасе в ловджийската си раница на следващия ден. Ядохме що ядохме, останалото на консерви. Мммммм, още си спомням вкуса.

 39. 39 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#37] от "everlast666":

  Имаш откат само от газовете бе, не си ли гърмял халосен :)))
  Отделно, в много калибри, халосния има пластмасов куршум, за да стане презареждането, а пластмасата изгаря излизайки от цевта

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 40. 40 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#36] от "schwimmwagen":

  Отговарях на един, дето се чудеше дали Болдуин е трябвало да вади патроните един по един да ги оглежда, и му обясних, че е трябвало, разбира се. С какъв акъл ще насочиш оръжие към човек след като някой ти го е подал, без да си го проверил. Не че НЕ Е ИЗЦЯЛО ЗАБРАНЕНО да насочваш оръжие към човек, но на Болдуин съвсем му е хлабав протоколът.

 41. 41 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#37] от "everlast666":

  Когато трябва да се прави близък план, за да се заснеме реалистичен откат, се използват бойни куршуми, но стрелбата се провежда в обезопасена и контролирана среда. Какво показва камерата и каква е ХОРЕОГРАФИЯТА, това са съвсем отделни неща. Когато се снимат няколко хора, стреляйки с откат, пак би могло да се ползват бойни патрони, но протоколите са по-сложни там. Когато има калабалък и се стреля, се използват халосни патрони, но само в общите планова, и, разбира се, оръжието не се насочва към човек. Изгледай обилните стрелби в Хийт, с Де Ниро, Килмър, и виж как се ползват бойни оръжия там. Чети:

  Weapons on sets vary. Some are rubber props (used for shots when actors are far in the distance) and others are airsoft guns that fire nonlethal pellets. Often, however, productions use real guns. Studios prefer to digitally create the actual firing in postproduction whenever possible.

 42. 43 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#40] от "further":

  При положение ,че му дават истинско , уж празно оръжие , той е длъжен да провери. Това е правило номер 1 ,на което те учат. И няма значение филмова звезда ли си или боец в казармата.
  Като ще взима тлъсти пачки за филм, където е непрестанно с револвер, да се научи как се борави . Не го е направил и да си носи последствията.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 43. 44 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Гледайте тука как Киану и Хали Бери разкостват мишените: с бойни оръжия и амуниции.

  https://www.youtube.com/watch?v=Unp4PaMKezY

 44. 45 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Имаш откат само от газовете бе, не си ли гърмял халосен :)))Отделно, в много калибри, халосния има пластмасов куршум, за да стане презареждането, а пластмасата изгаря излизайки от цевта
  —цитат от коментар 39 на schwimmwagen


  Какъв откат от газовете бе - това да не ти е ракетен двигател?!?

  Патрона има барут, съответно енергия/налягане (газове), колкото да ускори примерно 15 грама куршум в ЗАТВОРЕНА цев с 400 м/с - което е 1500 джаула кинетична енергия и генерира точно същата енергия в откат.

  Като няма куршум тия газове си излизат без да успеят ефективно да предадат енергията си на нищо - не могат да мръднат тежкия пищов.

  Ти май си виждал пищови само в анимационни филмчета и компютърни игри.

  Нали ти пратих линк да видиш колко мърда нормално бойно оръжие с халосен патрон.
  https://youtu.be/1xopcLKPcAA?t=205

 45. 46 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#42] от "further":


  До коментар [#42] от "further":

  Ее.. този първия резултат NYT, все едно аз съм го писал :))

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 46. 47 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#43] от "schwimmwagen":

  В момента, в който хванеш оръжието сте "ти и оръжието", всичко останало е отстрани и непричастно към твоите отговорности. То е все едно да приближиш светофар, който след секунда ще светне червено: шофьорът в автомобила зад теб бибитка да форсираш и да минеш кръстовището на пожар, но решението е изцяло твое, дали да намалиш и да изчакаш спокойно смяната на светлините, или да рискуваш човешки животи. Това, което ти направиш, е изцяло твоя отговорност: после няма да се оправдаваш, ми те ми бибитката отзад...

 47. 48 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#45] от "everlast666":

  Добре бе разбрах, не си стрелял с халосен:) . Твоето видео не го знам що така изглежда, но я виж тук примерно няколко човека с халосни:
  https://youtu.be/9JwTO0lAGRU

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 48. 49 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Тука има добро обяснение как се постига откат с халосни патрони:

  To make a semi-automatic or automatic weapon work properly, you’d fit a “blank firing adapter” to the muzzle: this mostly blocks the muzzle, so that when you fire the blank round it builds up enough pressure that a gas-operated rifle will cycle the action and chamber the next round. This means the gas is at a higher pressure, so has more momentum as it escapes; it also means that the working parts (bolt and bolt carrier) have been forced to the rear against the recoil spring. This ends up with the weapon being pushed back into your shoulder, which gives you some recoil.

  For reference, though, firing 7.62mm blank from a L1A1 without a BFA produced zero recoil and an anemic “bang”; using a BFA produced both a much sharper muzzle report (higher pressure gas escape, at a guess) and a mild but noticeable recoil; while ball ammo definitely let you know you were firing something, with a much sharper and firmer kick into your shoulder.

 49. 50 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#45] от "everlast666":Добре бе разбрах, не си стрелял с халосен:) . Твоето видео не го знам що така изглежда, но я виж тук примерно няколко човека с халосни:https://youtu.be/9JwTO0lAGRU
  —цитат от коментар 48 на schwimmwagen


  Остави го да си троли на воля.

 50. 51 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#45] от "everlast666":

  Точно ракетен двигател е бе ,мой. Газовете имат реактивна сила.
  0 откат само при РПГ и подобни , щото отзад е дупка . Барутен заряд изхвърля гранатата от тръбата, след 10на метра тя пали маршовият двигател. Получава се един пад и след това тръгва рязко напред. Ти с РПГ стрелял ли си ? Щото аз съм, не веднъж :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 51. 52 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Не разбрах как темата на статията се превърна в тема за откат...

 52. 53 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#40] от "further":


  До коментар [#43] от "schwimmwagen":

  Освен това е нагъл нонсенс престъпник (Болдуин) да съди другите престъпници от екипа,задето ЗАЕДНО са извършили престъплението!!!

 53. 54 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  A blank round is actually the same as a live round of ammunition, except that it does not have a bullet at the tip.

  However, when a prop gun is fired there is tremendous force behind it.

  When you pull the trigger, you get the bang, recoil, muzzle flash, and an ejected shell, the same as a normal cartridge, but you do not get the bullet.

  Instead you will get the wadding that is used in place of the bullet, which can still cause serious damage as happened in the death of actor Jon-Erik Hexums.

 54. 55 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Когато трябва да се прави близък план, за да се заснеме реалистичен откат, се използват бойни куршуми, но стрелбата се провежда в обезопасена и контролирана среда.
  —цитат от коментар 41 на further


  В "контролирана среда" може да си правиш и ядрени опити, но не на снимачната площадка!

  След смъртта на Брандън Лии снимачните площадки в Щатите са урегулирани и при употребата на оръжие се изисква специален оръжейник (често с 1-2 помощници).
  Оръжейника подготвя, проверява, инструктира и анонсира на висок глас при всяка употреба на оръжие при всяка сцена когато се ползва.

  Бойни боеприпаси е напълно ЗАБРАНЕНО да присъстват на снимачната площадка!!!
  Точно защото може някой боен патрон да попадне в някое от оръжията.

  Пък сцената с бойните муниции си я снимаш в лаборатория ако трябва, но не на снимачната площадка където има актьори.

  Ако трябва да снимаш с бойно оръжие точно на декора на площадката, като свършат снимките, махаш актьорите, вече не е снимачна площадка и идват специалистите да си заснемат каквото трябва с бойно.

 55. 56 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  И последно за халосните патрони: има ги в най-различни варианти и калибри. Разглеждайте снимките тукана:

  https://www.google.com/search?q=blank+rounds&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjKu5eei6n7AhUfj4kEHTXXCBsQ_AUoAXoECAEQAw&biw=1490&bih=754&dpr=1.25

 56. 57 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#55] от "everlast666":

  Нали точно затова употребих "контролирана среда", а не "снимачна площадка". Слушай сега как стоят нещата с бойните амуниции. Актьорът, след съответните тренировки и инструкции, е поставен в обезопасено помещение, наречи го стрелбище, ако искаш, и там, след като операторът и режисьорът са си свършили работата, актьорът започва да стреля. Тези снимки се правят само при абсолютната нужда да се ЗАСНЕМЕ БЛИЗЪК ПЛАН как актьорът ФИЗИЧЕСКИ реагира на всеки аспект при стрелба с бойно оръжие. Как това ще бъде монтирано във филма, какво ще се вижда около актьора, това са съвсем различни теми и не се отнасят до дискусията тук. Това не се случва във всеки филм. Нещата опират до лични предпочитания, застраховки, договори, и много други детайли. Но стрелби с бойни оръжия присъстват във филми, и това трябва да ти стане ясно.

 57. 58 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#49] от "further":

  Ако е тежък пистолета и се държи правилно, наистина откатът е незабележим. Но щом пищовът презарежда , значи има откат .90 процента от автоматиците разпитат на отката за презареждане. При автомати у картечници вариантите са два - муфа на цевта или халосен с пластмасов куршум. Ак74 е с пластмасов. Стрелям с 5.45х39 халосен по цвете жълтурче от 30 см - нищо му няма . Пластмасовият куршум се разпада и изгаря веднага , след като излезе от цевта.
  На ак47 ,ПКМ ...трябва завиеш муфа на цевта, която да върне някви газове за презареждане . При автомати и картечници ,презареждането става като през малка дупка някъде по средата на цевта, нахлуят газове , избутат бутало , то пък задвижи затворната рама. М16 е по особено- там газовете по тънка тръбичка, стигат директно до затвора, да го бутат .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 58. 59 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Една от най-интересните и трагичните истории по темата е инцидентът с Jon-Erik Hexum, загинал от халосен куршум:

  On October 12, 1984, the cast and crew of Cover Up were filming the seventh episode of the series, "Golden Opportunity", on Stage 18 of the 20th Century Fox lot. One of the scenes filmed that day called for Hexum's character to load cartridges into a .44 Magnum handgun, so he was provided with a functional gun and blanks. When the scene did not play as the director wanted it to in the master shot, there was a delay in filming. Hexum became restless and impatient during the delay and began playing around to lighten the mood. He had unloaded all but one (blank) round, spun it, and—simulating Russian roulette—he put the revolver to his right temple and pulled the trigger, unaware of the danger.

  Some blanks use paper or plastic wadding to seal gunpowder into the cartridge. This wadding is propelled from the barrel of the gun with enough explosive force to cause death or serious injury if the weapon is fired within a few feet of the body, particularly at a vulnerable spot such as the temple or the eye. The paper wadding in the blank that Hexum discharged did not penetrate his skull. However, the explosive effect of the muzzle blast caused enough blunt force trauma to fracture a quarter-sized piece of his skull and propel this into his brain, causing massive hemorrhaging.

  Hexum was rushed to Beverly Hills Medical Center, where he underwent five hours of surgery to repair his wounds. On October 18, aged 26, six days after the accident, Hexum was declared brain-dead.

 59. 60 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#52] от "further":

  Вярно се поотплеснахме :))
  А помните ли на брус ли , синът , как го застреляха у гарвана ? Аз гледах филма , не знаех за смърта на актьора , на сцената с престрелката на масата си казах 'баси , никой не може оцелее тъй' ..после се оказа, че съм познал, някаква грозна шега на съдбата.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 60. 61 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#58] от "schwimmwagen":

  Пластмасовият куршум е малко като ако някой друг ти сгъне парашута, ако ме разбираш :))) Кой е произвел пластмасата, дали е станал накриво тоя ден, какво е било качеството на суровината/заготовката, и така нататък. Но си прав, разбира се, произвежда откат, и независимо дали напълно изгаря или не, не се насочва към човек. Заварките в цевите и бъркането по затвора може да докарат и те голяма беля, да не даде Господ газовете да тръгнат в обратната посока и оставаш без лице. Та така...

 61. 62 Профил на BiGman
  BiGman
  Рейтинг: 5771 Любопитно

  Не мога да разбера за какво се плаща на оръжейника щом като трябва всеки сам да си проверява оръжието...

 62. 63 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 887 Неутрално

  [quote#48:"schwimmwagen"]Добре бе разбрах, не си стрелял с халосен:) . Твоето видео не го знам що така изглежда, но я виж тук примерно няколко човека с халосни:
  https://youtu.be/9JwTO0lAGRU[/quote ]

  Стрелял съм и с бойни и с халосни, като започнеш от 12 калибър, през 7.62, 5.45, 9мм и стигнеш до газово, въздушно и гранати даже съм хвърлял в казармата и не учебни, а бойните нападателни.

  В това видео дето си го пратил какъв ОТКАТ виждаш бре?
  Да, скачат им цевите нагоре и святкат като газово пищовче, но откат не виждам!
  Само такива като тебе дето бойно не са пипали може да заблуди това.

 63. 64 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#60] от "schwimmwagen":

  Т'ва беше ебаси и сакатлъка, ужас! Там врътката е била следната: със същият куршум е било стреляно с "dubby cartridges" и екипът е трябвало да ги заменят с "blank rounds". Обаче, ОБАЧЕ, от предишното използване на същия 44 Magnum Smith & Wesson revolver имало останал куршум в цевта, истински оловен куршум: не целият патрон, само оловото. Слагат ония халосните, стрелят от 3-4 метра по него, и го удрят в стомаха. Интересното е, че в болницата е пристигнал вече мъртъв. К'ва е тая стомашна рана!!! Моето мнение е, че точно тая тотална бъркотия от олово + халосен патрон, е причинило смъртта. Ако беше нормален боен куршум, вероятно нямаше да се стигне дотам, раната щеше да бъде по-"чиста" и разсейките, съответно разкъсванията на меките тъкани, по-малко. Но какво разбирам аз, Божа работа!

 64. 65 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#61] от "further":

  То не е точно пластмаса, стои едно като стиропор, ама по твърд. Може го счупиш лесно. Гадно е щото цевта става на г*з и чистенето е много тегаво. Само с масло не става, требва омажеш шомпола в пясък. Варварско е, но ак74 е с хромирана цев, много държи.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 65. 66 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Не мога да разбера за какво се плаща на оръжейника щом като трябва всеки сам да си проверява оръжието...
  —цитат от коментар 62 на BiGman


  Е, айде ся, има тооооооолкова много неща, които ГЛАВНИЯТ оръжейник и помощниците му трябва да осигурят и контролират. Не казвам, че оръжейникът не е сред отговорните за инцидента, но НЕПОСРЕДСТВЕНИЯТ извършител е Болдуин.

 66. 67 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#65] от "schwimmwagen":

  Твърдо пресована хартия също се ползва понякога.

 67. 68 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#64] от "further":

  Да и аз това помня. Халосни и изкуствени оръжия са опасна работа .
  . Дават някакво измамно спокойствие. Шо прилича на оръжие е оръжие и да се подхожда съответно мисля аз. Репликите трябва да са на реалистично ниво , най много прозрачен воден пистолет..

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 68. 69 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Не мога да разбера за какво се плаща на оръжейника щом като трябва всеки сам да си проверява оръжието...
  —цитат от коментар 62 на BiGman


  Точно там е проблема, че в тая продукция, Болдуин и съ-продуцентите му не искали да плащат за сериозен оръжейник.

  Първоначално са опитали да наемат опитен оръжейник. Той си казал тарифата за него и 2-ма помощници.

  Болдуин и съ-продуцентите му казали, че това им е много пари, а онзи отговорил - минималното което може да направи е той и още 1 помощник, но било сериозна работа и 2-мата ще са целодневно заети.

  На продуцентите пак им се сторило скъпо и наели една 20-годишна девойка, на която това май ѝ бил първия ангажимент ... та дотам!

 69. 70 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#63] от "everlast666":

  Не си прав: откат има, по-малък е, но има. Прочети отново това, което съм постнал в 54:

  However, when a prop gun is fired there is tremendous force behind it.

  When you pull the trigger, you get the bang, recoil, muzzle flash, and an ejected shell, the same as a normal cartridge, but you do not get the bullet.

 70. 71 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  Не мога да разбера за какво се плаща на оръжейника щом като трябва всеки сам да си проверява оръжието...
  —цитат от коментар 62 на BiGman  До коментар [#62] от "BiGman":

  Няма смислено обяснение. Въобще как може законодателната власт да разреши носенето и употребата на истинско оръжие на работно място,дори и да е киностудио.

 71. 72 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Бе не знам, да не казвам голяма дума, ма ако аз трябваше да отговарям за оръжието на сет-а, щях по цял ден да прехвърлям патрони от един сандък на друг и да ги проверявам дали са халосни. А за такива изцепки, екипът да стреля с БОЙНИ патрони по консервени кутии в свободното време, просто няма как да стане, ш'са уволняваме, ей!!!

 72. 74 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#69] от "everlast666":

  Няма абсолютно никакво значение дали оръжейника е бил опитен или лаик,щото оръжейника може нещо да се засегне от актьора,в случая Болдуин и нарочно да му подаде зареден с боен патрон пистолет...

 73. 75 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#74] от "deaf":

  Ако тръгнем по тоя път, трябва сами да си слагаме спирачките на колите...

 74. 76 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#72] от "further":

  Ти представяш ли си - оръжейниците , заедно с приятели от екипа , ходили сутринта в пустинята, да си стрелят по тенекии с де що намерят в оръжейната .
  Самият Болдуин размахвал истински пищаци на сета, като дете в Джъмбо, сега прочетох. Трябва се радват, че само с една жертва са се разминали.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 75. 77 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#72] от "further":Ти представяш ли си - оръжейниците , заедно с приятели от екипа , ходили сутринта в пустинята, да си стрелят по тенекии с де що намерят в оръжейната .Самият Болдуин размахвал истински пищаци на сета, като дете в Джъмбо, сега прочетох. Трябва се радват, че само с една жертва са се разминали.
  —цитат от коментар 76 на schwimmwagen


  Неква лудост!!! Непростимо както и да го погледнеш.

 76. 78 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#71] от "deaf":

  Мен ми е малко странно също. Лично на сет , тук в България ,съм виждал ПКМ и няколко калашника. След питане за разрешение, пак лично , ги разглобих - бяха си съвсем натурални . Оръжейникът беше до мен през цялото време, говорехме си. Но ми беше странно, как ПКМ се въргаля сред някви кино шматки с айфони. На друг филм внесоха снайпери Ремингтън 700 и ПСГ1 . Как става това легално , нямам идея. А че е легално , сигурно е.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 77. 79 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#74] от "deaf":Ако тръгнем по тоя път, трябва сами да си слагаме спирачките на колите...
  —цитат от коментар 75 на further  До коментар [#75] от "further":

  Примерът,който давате е напълно неадекватен за "случая Болдуин"... По закон може и трябва да имат достъп до пистолет само членовете на семейство и то вкъщи. Но да дадете пистолет на колеги на РАБОТНО МЯСТО да си го подхвърлят един на друг...

 78. 80 Профил на everlast666
  everlast666
  Рейтинг: 887 Неутрално

  Не си прав: откат има, по-малък е, но има. Прочети отново това, което съм постнал в 54:
  However, when a prop gun is fired there is tremendous force behind it.
  When you pull the trigger, you get the bang, recoil, muzzle flash, and an ejected shell, the same as a normal cartridge, but you do not get the bullet.
  —цитат от коментар 70 на further


  Може до утре да спорим колко е откат това във видеото му, но тия пищовчета във видеото му дори не се допускат до снимачната площадка!!

  Ако се вгледаш ще забележиш, че имат проектили, просто са пластмасови - това не се допуска на СНИМАЧНА площадка в днешно време.

  Ако чак толкова трябва да се използват реалистично изглеждащи патрони на снимачна площадка, доколкото знам, се позволяват в краен случай специални патрони с фалшив "куршум" отпред от крехък лек гипсо-образен материал, който се разпрашава и излиза на прах.

  Колкото до това как се СИМУЛИРА откат с халосни съм написал в коментар #37

  Там ясно казах, че в РЕВОЛВЕР (какъвто е използван в случая с Болдуин) не можеш да симулираш откат с халостен патрон.

  А в полу-автоматичен пистолет/карабина МОЖЕШ ДА НАПОДОБИШ ... и оня естествено ми праща клип с полуавтоматични пистолети, при това с проектили - каквито не се допускат на снимачни площадки.
  А аз му казах още в #37, че и без проектил може да се наподоби в полу-автоматично оръжие слаб откат.

  Цялата тая дискусия за отката започна заради невярното твърдение на Швимвагена

  В скъпите филми стрелят с истински оръжия с халосни патрони,щото няма актьор , които да изиграе реалистично откат. Компютърни изстрели от пластмасови оръжия има в само далечните планове или в евтините продукции .
  —цитат от коментар 9 на schwimmwagen

 79. 81 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#79] от "deaf":

  Законно е , има някви изключения , като за киното примерно. И в сащ и в България. Гротеската в случая е , че Болдуин е известен активист на антиоръжейната кампания в Сащ, но прави филм за револвери и стрелби. Допуснал е на терен да е хаос (в качеството си на продуцент) , самият той си играе с оръжие и накрая се стига до застрелване на човек..

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 80. 82 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#81] от "schwimmwagen":

  Тогава значи закона НЕ отговаря на реалността и трябва да бъде приет нов закон...

 81. 83 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#80] от "everlast666":

  С повечето от написаното съм съгласен: проджектайлз увеличават отката, това е ясно.

  Цитирам те: "Там ясно казах, че в РЕВОЛВЕР (какъвто е използван в случая с Болдуин) не можеш да симулираш откат с халостен патрон."

  Вече споменах, че темата с отката при Болдуин е нерелевантна към дискусията, защото, според замисъла на шот-а, ИЗСТРЕЛ НЕ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ПРОИЗВЕДЕН ИЗОБЩО, ПО СЦЕНАРИЙ. По сценарий, Болдуин е трябвало да стои пред камерата в близък план, да извади пистолета от кобура, и да го насочи към камерата/зрителя. Камерата снима различни ракурси: при едното изтегляне се снима ръката с пистолета, при следващото се снима торса с пистолета, при следващото се снима лицето на Болдуин, и така нататък, с много тейкове/дублажи. Едно нещо не ми е известно: изстрелът е бил произведен в самото начало на серията дублажи, или някъде по средата. Според мен това има значение за обвинението/защитата в процесуален план.

 82. 84 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#79] от "deaf":

  Не си прав: по закон достъп до оръжието има само този, на чието име е регистрирано то. Затова има сейфове за оръжие, които се отварят с пръстови отпечатъци на притежателя на оръжието.

 83. 85 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#80] от "everlast666":

  Какво ми е невярното, че се ядосвам вече ? В средно скъп филм, главният актьор, а и не само той , в близки планове стрелят с истинско оръжие с халосни патрони . Това е факт. Ти кво мислиш, че ако има начин с изкуствени оръжия и компютърни ефекти да стане същото , продуцентите ше се занимават с оръжейници и халосни стрелби ли ? Знаеш ли каква разправия и пари са тия неща , ама няма друг начин.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 84. 86 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#79] от "deaf":Не си прав: по закон достъп до оръжието има само този, на чието име е регистрирано то. Затова има сейфове за оръжие, които се отварят с пръстови отпечатъци на притежателя на оръжието.
  —цитат от коментар 84 на further  До коментар [#84] от "further":

  В Тексас всички си носят пистолета в жабката на колата...

 85. 87 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#82] от "deaf":

  Е стотици , ако не хиляди филми с стрелби се правят на година по света , па не мрат хора. Просто тук са се оср*ли генерално .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 86. 88 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#86] от "deaf":

  Различни щати, различни закони. Тука, в НЙС, имаше една наредба, не знам дали е още в сила, имаш право на оръжие, но трябва да го държиш извън града, някъде в щата, не в НЙС.

 87. 89 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#82] от "deaf":Е стотици , ако не хиляди филми с стрелби се правят на година по света , па не мрат хора. Просто тук са се оср*ли генерално .
  —цитат от коментар 87 на schwimmwagen  До коментар [#87] от "schwimmwagen":

  Кога е по-голяма възможността да гръмне "случайно" един пистолет? Когато е в ръцете на ЕДИН човек или когато няколко човека боравят с него? Риторично питам.

 88. 90 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#89] от "deaf":

  Никой не може да каже. Абсолютно никой.

 89. 91 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#86] от "deaf":
  Там в Тексас си носят и т.нар. трък гън. Окъсен калашник или ар15 зад седалката. Ние това не можем го проумеем. Хем с автомат у колата, хем ако леко настъпиш закона , милост няма.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 90. 92 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#91] от "schwimmwagen":

  В Тексас си таковало таковата!

 91. 93 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#89] от "deaf":

  Е сега това никой не може отговори.
  Въпросът е,, че си има закони , правила и когато се спазват - проблеми няма. То като с автомобилите. Тук в България, поне 100 чужди филма с стрелби са снимани, пук няма умрял. Освен оня нещастен корейски каскадьор, дето го взривиха на Огняново в непобедимите 2.
  А ма, ето - не е оръжието проблема, а липсата на дисциплина.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 92. 94 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#93] от "schwimmwagen":

  Раздуй за взривения, не знаех за този случай.

 93. 95 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#93] от "schwimmwagen":


  До коментар [#90] от "further":

  Няма логика в полицията всеки полицай да носи и отговаря само той за пистолета си,а в киното цял колектив!

 94. 96 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#92] от "further":

  Значи , да си шофирам с автомат до мен , много ще ме кефи . А ма и всички други да са така - заеби баце, настръхват ми косите :)) В град голям поне , като София, колкото и да обичам оръжието,предпочитам всички разоръжени , оръжие само при органите.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 95. 97 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#96] от "schwimmwagen":

  Хехехе, има нещо вярно в това, което казваш. Раздуй за взривения, стана ми интересно.

 96. 98 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#96] от "schwimmwagen":

  Виж ся, ти ако имаш АК, няма само да "шофираш" с него: ше ходиш да тренираш, така на въздух, с приятелчета, пък и на лов, защо не, изобщо активен начин на живот. И нали, добрите рефлекси спасяват живота!

 97. 99 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1482 Неутрално

  До коментар [#94] от "further":

  Е па лодка движи бързо, избягвайки взривове. По сценарий я стрелят с оръдие, симулирано с заряди в водата.. Някъв там трябва скочи от лодката насред патакламата. Кореецът го дублира. Объркват нещо и тоя скача баш ,кога избухва на няколко метра от него. Спасителите водолази, които по правилата трябва са отстрани, били по дънки и якета. Докато се оборудват, минават критични минути и вадят каскадьора вече удавен.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 98. 100 Профил на further
  further
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#94] от "further":Е па лодка движи бързо, избягвайки взривове. По сценарий я стрелят с оръдие, симулирано с заряди в водата.. Някъв там трябва скочи от лодката насред патакламата. Кореецът го дублира. Объркват нещо и тоя скача баш ,кога избухва на няколко метра от него. Спасителите водолази, които по правилата трябва са отстрани, били по дънки и якета. Докато се оборудват, минават критични минути и вадят каскадьора вече удавен.
  —цитат от коментар 99 на schwimmwagen


  Взривната вълна го е цапардосала, изпаднал е в безсъзнание, и се е удавил за няколко минути. Осигурителният екип е трябвало да ходи на съд, явно.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK