Беър Грилс се среща с Володимир Зеленски в нов документален филм

"Военна зона: Беър Грилс се среща с президента Зеленски" ще има своята премиера по Discovery на 26 март от 22:00 часа.

© Warner Bros Discovery

"Военна зона: Беър Грилс се среща с президента Зеленски" ще има своята премиера по Discovery на 26 март от 22:00 часа.Военна зона: Беър Грилс се среща с президента Зеленски" ще има своята премиера по Discovery на 26 март от 22:00 часа. Документалният филм проследява 3 дневното пътешествие на бившия служител на Специалните военновъздушни сили на Велкобритания в Украйна.


"Живеем заради бъдещето" - това отговаря Володимир Зеленски на въпроса дали живее ден за ден. Беър Грилс пътува до Украйна по покана на самия президент. Мотивацията да я приеме е да покаже на възможно повече хора какво се случва там.


Британският пътешественик определя украинския президент преди всичко като спокоен и скромен и обещава да покаже истинската му страна, отвъд актьорската му кариера и видеообръщенията му като лидер. Грилс разказва, че го е "подкупил" с шоколад, докато са се разхождали в Киев, а Володимир Зеленски му е разказал много за детските си години, семейството и как е решил да стане президент.
Кадър от филма.

© Warner Bros Discovery

Кадър от филма.


"Страшно е да се намираш в град под обстрела на ракетни атаки", казва Грилс. Преди да стигне до столицата Киев, той пътува около 1 000 км и се среща с много украинци. Сред историите, които са разказани във филма, е тази на журналистката Алина, която е загубила баща си по време на войната и Александър, който е бил цивилен преди Русия да нападне Украйна.


Грилс стига до районите на Буча и Ирпин, където се водиха едни от най-тежките сражения. Въпреки постоянните ракетните атаки обаче, Грилс вижда обиденен народ, който е непокорен срещу руската агресия.


Повторение на филма ще бъде излъчено на 27 март от 20:00 ч.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK