Оригинална картина на Брьогел Млади беше открита случайно във френски дом

Според експерти платното е рисувано между 1615 и 1617 г.

© Pinterest

Според експерти платното е рисувано между 1615 и 1617 г.Една от най-известните картини на фламандския художник Питер Брьогел Млади беше открита случайно във френска къща, пише "Ройтерс". Платното, което носи името "Селският адвокат" (L'Avocat du village), е с височина 112 см и ширина 184 см. Брьогел пресъздава темата около 20 пъти, но само една картина е с тези размери. Според експерти платното е рисувано между 1615 и 1617 г.


Картината е била купена от френско семейство, което засега желае да остане анонимно, в началото на XX в. То решава да обяви къщата си за продан и се обръща към аукционера Мало дьо Люсак да оцени стойността на дома им. Той влиза в къщата и зад вратата на една от стаите вижда картината. Определя случилото се като една от най-големите изненади в кариерата му.


Според аукционера картината на Брьогел е била купена със знанието, че е оригинал, но следващите поколения не са обръщали внимание на платното. То ще бъде предложено на търг, като се очаква да достигне цена между 600 000 и 800 000 евро.


Питер Брьогел Млади е син на Брьогел Стари. Известен е с пейзажите си и картините с религиозни сюжети.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK