Картина на Уинстън Чърчил се завърна в замъка в Кент, където е нарисувана

Картината се казва "Изглед през арка към Хевър" и е рисувана от Чърчил с маслени бои през 30-те години на миналия век

© Pinterest

Картината се казва "Изглед през арка към Хевър" и е рисувана от Чърчил с маслени бои през 30-те години на миналия векКартина на Уинстън Чърчил (1874-1965) се завърна след 90 години в замъка в Кент, където бившият британски премиер я е нарисувал, за да стане част от изложба, посветена на историческата постройка от XIII век, съобщават Би Би Си и "Дейли мейл".


Творбата "Изглед през арка към Хевър", рисувана от Чърчил с маслени бои през 30-те години на миналия век, е закупена от замъка в Кент на частна продажба, организирана от аукционна къща "Кристис".


Картината беше показана на тържествено събитие от лорд и лейди Астор. Тя беше представена заедно с промени в оформлението на замъка Хевър, целящи да разкажат по-добре историята на собствеността му.


Когато Чърчил става Чърчил - "булдогът с пура в уста"
Когато Чърчил става Чърчил - "булдогът с пура в уста"Уинстън Чърчил редовно посещава замъка и рисува историческата сграда благодарение на приятелството си с колегата "по четка" Джон Джейкъб Астор Пети и лейди Вайълет Астор, които по това време са негови собственици.
Преустройството на замъка Хевър включва и нова постоянна изложба за визията на бившия собственик Уилям Уолдорф Астор за дома и експозиция за историята на Голямата зала.


Двата горни етажа на замъка ще бъдат обновени през следващите две години в отражение на ново изследване на историята на замъка с акцент върху бившите собственици Болейн и Ана Клевска. В началото на XVI век замъкът е собственост на Томас Болейн, чиято дъщеря Ан Болейн е втората съпруга на английския крал Хенри Осми.


Уинстън Чърчил започва да рисува на 40-годишна възраст и през живота си той успява да създаде около 540 платна

© Pinterest

Уинстън Чърчил започва да рисува на 40-годишна възраст и през живота си той успява да създаде около 540 платна


Уинстън Чърчил започва да рисува на 40-годишна възраст. През живота си той успява да създаде около 540 платна. Повечето от картините му се намират в частни колекции или принадлежат на потомците на бившия премиер, който според различни проучвания в Обединеното кралство е признат за един от най-великите британци в историята.


Сто и петдесет платна са изложени в Чартуел - имението в Кент, близо до Лондон, където Чърчил прекарва втората половина от живота си до смъртта си.


През 2021 г. неговата картина "Минарето на джамията Кутубия", предложена на търг на "Кристис" от холивудската звезда Анджелина Джоли, беше продадена за 8.2 милиона британски лири (11.6 милиона щатски долара).

Вижте още: преводачката на "Времеубежище" Анджела Родел в специално интервю за "Дневник"

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK