Първият любителски късометражен кинофест "Бедечка" отваря покана за участници

Кинофест "Бедечка" ще се проведе в Стара Загора в периода 17-18 юни.

© Творчески колектив

Кинофест "Бедечка" ще се проведе в Стара Загора в периода 17-18 юни.Творческият колектив "На улицата" - Стара Загора, кани всички да се включат в първото издание на кинофеста "Бедечка". Той е любителски, защото е създаден с много любов към киното, казват организаторите. Чрез него те искат да дадат възможност на непрофесионалисти за изява и вдъхновение за нови творчески идеи, като паралелно с това насочват внимание към каузата за запазване на парк "Бедечка" в Стара Загора.


Общинският съвет в Стара Загора реши "Бедечка" да е парк, но с построените сгради
Общинският съвет в Стара Загора реши "Бедечка" да е парк, но с построените сгради


Специално жури ще селектира програма от четири направления, която ще бъде представена в периода 17-18 юни. Всички селектирани продукции ще получат сертификати, а най-добрият от всяка категория ще получи грамота за най-добър филм и символичната награда от 10 евро.


Приемат се късометражни филми в следните категории:

  • Игрално кино - продукции до 15 минути
  • Документално кино на екологична тематика - до 20 минути
  • Документално кино за архитектура и градско развитие - до 20 минути
  • Филми за въздушни, природни и екстремни спортове - до 20 минути.


Специални прожекции: Късите филми, които могат да се гледат на голям екран през април
Специални прожекции: Късите филми, които могат да се гледат на голям екран през април

Филмите трябва да бъдат на български или английски език или със субтитри на съответните езици. Срокът за кандидатстване е до 27 май 2023. Кандидатстването за фестивала става през страницата на платформата Filmfreeway.


Кинофестът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по "Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество" и ще се проведе в Стара Загора в периода 17-18 юни. Той ще бъде съпътстван от артистичната програма "На зелено", която колективът подготвя за юни в Стара Загора.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK