Созопол ще бъде домакин на младежкия фестивал "Солинария" за трета поредна година

Созопол ще бъде домакин на младежкия арт фестивал "Солинария" за трета поредна година

© Pinterest

Созопол ще бъде домакин на младежкия арт фестивал "Солинария" за трета поредна годинаЗа трета поредна година Созопол ще бъде домакин на Младежкия арт фестивал "Солинария", който ще се проведе от 11 до 14 юли.


Програмата ще бъде открита от Вокален ансамбъл "Фортисимо", които са носители на множество награди от национални и международни конкурси. В репертоара на ансамбъла са включени авторски обработки на различни по стил и жанр произведения - класическа музика, фолклор, българска и световна поп и рок музика.


Във втората фестивална вечер на сцената на Младежки арт фестивал "Солинария" ще излезе Василена Серафимова, която ще пренесе публиката в света на ударните инструменти със свой нов авторски проект.
"Солинария" ще се проведе между 11 и 14 юли в Созопол

© "Солинария"

"Солинария" ще се проведе между 11 и 14 юли в Созопол


Третата вечер от концертната програма ще бъде посветена на участниците в майсторските класове по цигулка на Ангелина Абаджиева и тромбониста Велислав Стоянов. Ангелина Абаджиева е дългогодишен концертмайстор на оркестъра националното радио в Кьолн, Германия, а Велислав Стоянов е диригент и преподавател в Националната музикална академия "Панчо Владигеров". Той предлага майсторски клас, включващ 7 модула, обхващащи различни техники и стилистики при свиренето на медни духови инструменти.


В последната фестивална вечер на сцената ще бъдат SIN - THESIS, в чийто състав се влизат Мартин Ташев - тромпет, Димитър Льолев - саксофон, Велислав Стоянов - тромбон, Милен Кукошаров - пиано, Борис Таслев - контрабас, и Атанас Попов - ударни инструменти. На сцената на "Солинария" групата ще има възможността да представи премиерата на музикалната си програма, която ще бъде разработена специално за фестивала.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK