Тежък трафик за Гърция през Кулата, МВР препоръчва алтернативния пункт

Архив

© Агенция пътна инфраструктура

АрхивМВР предупреди за изключително интензивен трафикът на леки автомобили и автобуси, излизащи от страната през граничния пункт Кулата - Промахон. Обслужването е затруднено, макар че пунктът според ведомството работи при максимален капацитет, а опашките са големи. Затова Гранична полиция препоръчва на ползването и на алтернативния граничен пункт с Гърция - Илинден.


Колоната от леки автомобили излиза извън зоната за контрол на граничния пункт. Предприета е допълнителна организация на работа и леките автомобили се обработват на три трасета, автобусите и товарните автомобили на по едно трасе, което е и максималният капацитет на гръцкия пункт Промахон.


На изход граничните проверки се извършват от максимален брой служители. От МВР посочват, че в голямата си част в автомобилите и автобусите пътуват непълнолетни, непридружавани от родителите и това затруднява обработката, тъй като се проверяват декларациите-съгласия от отсъстващите родители и задължителната им проверка в системата за граничен контрол.
Немалка част от пътнико-потока са и граждани на трети страни - Сърбия, Молдова, Украйна, които преминават задължителна проверка от гръцките власти.


Граничните проверки се извършват максимално бързо и на изход се пропускат средно около 10 автомобила за минута, уверяват от Гранична полиция.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK