Засилен трафик и опашки на граничните пунктове с Гърция

Засилен трафик и опашки на граничните пунктове с Гърция

© Асен ТоневГранична полиция" информира за засилен трафик на граничните контролно-пропускателни пунктове с Гърция, съобщава пресцентърът на МВР. Интензивно е движението на пунктовете при Кулата, Маказа, Златоград и Илинден, като на някои от тях са се образували вече опашки.


Интензивно движение на леки автомобили за излизане от страната, без натрупване от изчакващи, има на граничните пунктове Златоград - Термес и Кулата - Промахон, където е засилен трафикът и на автобуси. За влизане в страната на Кулата има около 700 м колона от изчакващи товарни автомобили.


Натоварено е и движението през ГКПП – Маказа - Нимфея. Има около километър изчакващи автомобили на българска и на гръцка територия. Работи се на две трасета на вход и изход.
На ГКПП Илинден - Ексохи е засилено движението за влизане в страната, без натрупване на изчакващи превозни средства. Трафикът през пунктовете Капитан Петко войвода - Орменион и Ивайловград - Кипринос е слаб.


В следобедните часове се очаква увеличаване на трафика към България през пункта Маказа - Нимфея, предупреждават от МВР. Пътуващите могат да използват и съседните гранични пунктове с Гърция – Капитан Петко войвода, Ивайловград и Златоград, съветват от "Гранична полиция".


Миналата седмица огромни опашки имаше да пункта Кулата-Промахон, който най-често се използва от българите при пътуване към Гърция. Туристи, тръгнали за лятна си почивка, с часове чакаха при температура от над 40 градуса, за да преминат пункта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK