Пари срещу законност и по-големи вноски: какво ще поиска днес Брюксел за бюджета на ЕС

Еврокомисарят по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер

© Reuters

Еврокомисарят по бюджета и човешките ресурси Гюнтер ЙотингерЕвропейската комисия представя днес идеите си за многогодишния бюджет на Европейския съюз след 2020 г. Очаква се Брюксел да призове държавите членки да подкрепят посланието за сила и единство, като инвестират повече в Европа след излизането на Великобритания от съюза, пише EUobserver.


Комисията планира да предложи по-голям от предишния бюджет и по всяка вероятност ще представи идея бюджетът за периода 2021 - 2027 г. да бъде между 1.13 и 1.18% от брутния национален доход на ЕС в сравнение със сегашния един процент. След това до средата на юни Брюксел ще обяви конкретни законодателни предложения за конкретни области като селско стопанство, кохезия и научни изследвания.


Крайното решение за бюджета ще бъде взето от националните правителства, от които Еврокомисията иска да платят сметката за поне половината от дупката, която остава след Брекзит. Новите предизвикателства като миграция, тероризъм и сигурност по границите също ще се нуждаят от допълнително финансиране.
Запознати с въпроса официални лица казват, че четири или пет държави нетни платци не искат да плащат повече. Австрия, Холандия, Дания и Швеция са скептични към идеята за по-голям бюджет, въпреки че най-големият нетен платец, Германия, обеща да увеличи вноската си.


''Нуждаем се от 27 малки победителя", коментира друг високопоставен служител на ЕС.


Еврокомисията планира да запълни дупката от Брекзит, като използва подхода 50 на 50 - 50% орязване и 50% повече пари от останалите 27 държави членки. Очаква се намаленията да дойдат от двете големи европейски политики – кохезия и селско стопанство. Според Еврокомисията научните изследвания и програма "Еразъм" не трябва да се пипат.


"Брекзит променя играта, оставаме без 12-14 милиарда евро годишно след прехода", каза високопоставеният европейски служител .Очаква се Еврокомисията да каже, че новите приоритети имат европейска "добавена стойност".


Няма да има специален бюджет за еврозоната, но "няколко милиарда" ще бъдат определени за справяне с асиметрични икономически шокове, стимулиране на реформите и подпомагане на страните, които искат да се присъединят към еврозоната.


Върховенство на закона


Според EUobserver Еврокомисията ще предложи "условие за върховенството на закона" в следващия дългогодишен бюджет, фокусирайки се върху независимостта на съдилищата в държавите членки. Очаква се това да е политически най-чувствителният въпрос в предстоящата битка за седемгодишния бюджет, която обикновено отнема години пазарлъци между държавите членки.


Точният механизъм, по който ще се изпълнява това условие, все още се доуточнява в кулоарите, за да бъде сигурно, че плановете са законово неоспорими. Идеята за обвързване на еврофондовете с европейските ценности набра скорост, след като Брюксел изрази опасения за спазването на върховенството на закона в Унгария, Полша, Румъния и най-скоро в Малта.


Комисията планира да представи предложение, което да позволи анализ на независимостта на съдилищата на основата на конкретно законодателство в дадената държава членка, за да се гарантира, че финансирането от ЕС и инвестициите са добре защитени. "В интерес на нашите европейски граждани и данъкоплатци трябва да гарантираме, че съдилищата са независими, че не зависят от правителството", каза високопоставен източник от ЕС.


Полша и Унгария вече заявиха, че са против идеята, която смятат за "политическо изнудване". Източникът от ЕС обаче подчерта, че това не е закон за Полша, а общо задължение. Еврокомисията обмисля възможността да включи Европейския парламент и държавите членки в проверките на независимостта на съдилищата.


Всички страни от ЕС ще трябва единодушно да одобрят подобен нов механизъм. Източникът от ЕС коментира, че няколко държави членки, които не искат да плащат повече в бюджета след Брекзит, може да променят мнението си за увеличаването на вноските, ако видят, че има гаранции за използването на финансирането от тях, което пък може да е стимул за Унгария и Полша да се съгласят с новото условие.


Нови сметки


Друг въпрос, който вероятно ще доведе до дискусии до малките часове на нощта, е предложението за въвеждане на миграцията като икономически индикатор. Освен брутния вътрешен продукт на глава от населението миграцията също ще има роля в изчисляването на това колко могат да получават държавите като част от кохезионните фондове.


Онези страни, които не искат да приемат мигранти, основно в Централна и Източна Европа (и които са основните бенефициенти на кохезионните фондове), са против идеята за обвързването на финансирането с миграционната политика.


Еврокомисията си е поставила амбициозната задача да завърши продължаващите обикновено години преговори до изборите за Европейски парламент следващата пролет. "Политическата реалност е, че това е трудно да се постигне. Правителствата се нуждаят от време, за да продадат сделката у дома", смята друг източник.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4365 Разстроено

  ако условието за финансиране е върховенството на Закона ние ще сме на последно място или въобще без фондове.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  ГЕРБ изгоряха :)) Законност. Ама корупцията крепи административната система в България. Разсъждавам на глас ........, нали сме дали част от суверенитет на ЕС. Да им дадем ( дори да настояваме за 10 години ) прокурори ,съдии, хора които управляват Европейски пари да не са българи. Как се казва на Европейски език - Директен трансфер на знания , умения и практики ........и тяхното валидиране ( изпълнение). Имали сме период когато равнището на българин е било ( помощник - възстановяването на България). Пак идва такова време. Нали всички сме за ЕС и правилата ........или ГЕРАВИТЕ нещо ще кажат за достойнство и бля/бля

 3. 3 Профил на PisnaMi
  PisnaMi
  Рейтинг: 1732 Неутрално

  "Пари срещу законност"

  Много рядко заставам на страната на брюкселските чиновници.

 4. 4 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  До коментар [#2] от "dejmos":

  да ти прави впечатление , че БГ дори не се споменава в статията ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 5. 5 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1556 Весело

  Не се притеснявайте за БГ-то - тука ще се окаже, че цари пълно върховенство на закона и независимост на съдебната система. Мярката е насочена срещу непослушните, дето не искат да са част от Четвъртия райх на баба ви Меркел (за която са гласували към 20-25% от собствените ѝ поданици, но според леваците това ѝ дава право да коли и беси на европейско ниво). Интересно ми е кой ще определя кои страни отговарят на критериите. Вероятно пак ще е някой анонимен чиновник, носещ отговорност само пред прекия си началник - друг анонимен чиновник...
  А това за по-високите вноски е просто трогателно. Европейските комунета няма да се успокоят докато не сложат ръка на всяка стотинка изкарана от някого някъде по територията на съюза. Закривай!

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 6. 6 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  И една графа сложете - За Бойко, щото е много готин.

 7. 7 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Пари срещу законност - най-добрият лек за мафиотските управления в България. На тарикатлъците отдавна трябваше да се сложи край.

 8. 8 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#2] от "dejmos":да ти прави впечатление , че БГ дори не се споменава в статията ?
  —цитат от коментар 4 на дерибеев


  Сигурно и на dejmos му е направило впечатление, както и на мен, на при Полша и Унгария критиката не е върху финансови въпроси, а в/ху политически своеволия. В Българските условия всички знаем в каква посока текат пълноводните парични потоци от ЕС! Смяташ ли, че в ЕС не са наясно и ще си премълчат? А дали ще отминат "свободата" на печата?
  dejmos, малко неясно си описал идеята си, но е ясно за човек който живее в България!
  Ще събудиш "патриотичния" гняв на всички партии и ИКОНОМИЧЕСКИ коалиции, за изземване разпределението и контрола от ръцете на нашата си мафия. Според мен – прекрасно, но невъзможно!

 9. 9 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2677 Гневно

  Най-сетне и на нашите политици им се усложнява живота.
  Или пък не! Ще ни вкарат в Евразия, а там се иска точно обратното

  подпис
 10. 10 Профил на Йосиф Давыдович
  Йосиф Давыдович
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Дано намаляването на еврофондовете да накара гербаджийската шайка да започне да се самоизяжда....

  За то, что только раз в году бывает май, За блеклую зарю ненастного дня Кого угодно ты на свете обвиняй, Но только не меня, прошу, не меня.
 11. 11 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#3] от "PisnaMi":
  Много рядко заставам на страната на брюкселските чиновници.

  Изясни - като е рядко, заставаш или си против?

 12. 12 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Това също е добро, пари според това колко мигранти си приел от Третия свят. За какво ти са тези пари, които ще отиват за мигрантите?
  Този Европейски съюз е за разтурване. Той ще види сметката на бяла Европа и християнската цивилизация.

 13. 13 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5588 Неутрално

  Споко, сега Корни и летецът, като напекат прожекторите, а и цацата като развърти подопечните си, ще настане един безметежен рахатлък!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5497 Неутрално

  Аз бих коригирал изказването "50% повече пари" на "плащане на 50% от липсващите пари" :)
  Иначе проблемите тепърва ще растат, особено с изискването за повече законност :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 16. 16 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  До коментар [#8] от "Alexander97":

  Дали е невъзможно , ако го поискаме .......много хора? Вместо да караме хората да ходят по Холандия , Германия , Дания ......нека да докараме хора от тези страни да управляват "аборигенска вече страна България". Аз не се засягам на достойнство . Просто си мисля ,че е необходима карантина за българите ( два пъти повече за шопите) за определен период. Колкото до нашите "умни и красиви" , нека да се пласират в техните държавни системи .....щом са с велики качества. Така "ашладосването" може да е в две посоки . Това не е прецедент за историята , правил го е Борис ( трансфер на нови неща), правели са го възрожденци !! Ще избегнем и досадата да правил лустрация и забрани ,който ни вкарват в цикли.

 17. 17 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 293 Неутрално

  Това с мигрантите, както и това със сексуалните девиации, както и това с вездесъщия глобализъм, никога не е било "ценност" в Европа (ако не, то кажете кога, къде).
  Сиреч имаме въвеждане на съвършено нови "ценности" (от кого ли, имена, организации, кой бе първият, комуто се приглася ?!?), което пък, според демокрацията, изисква референдуми в отделните държави-членки.

 18. 18 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  То туй хубаво, а милиардите които Великобритания ще плати заради напускането къде отиват? Само да питам аз....

 19. 19 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  Аз тука само да питам как дефинират "законност"? Не че у нас има, НО силно подозирам, че има доста други членки в които нещата не са по-добре ама пак наз ще бият а те ще папкат. Ако си мислите че Италия и Гърция са по-"законни"от нас...та и Франция ако щеш

 20. 20 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Това е началото на Края на Европейския Съюз за Източна Европа и, предполагам, началото на реконституирането на приемника на Австро-Унгария.
  ЕК ще се опита да прокара идеята за контролирана миграция на източно-европейци, задължително разселване по периферията на ЕС на отпадъка от афганистанци, африканци, сирийци и други мюсюлмани, не преминали селекцията в Германия, Холандия и Скандинавия. Централна и Изтрочна Европа ще скочат, че това е колониална политика, и ще имат известно основание.
  В края на този процес, подбно на Римската Империя, ЕС ще се свие до стария Общ Пазар, централно-европейските държави ще се обединят в друг общ пазар, като ще придърпат Хърватия, Словения и вероятно Сърбия и Босна.
  А ние на Балканите ще останем в сива зона и тук ще си ги мерят руснаци, американци, китайци и турци.

  Дано не съм прав.

 21. 21 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1802 Весело

  До коментар [#19] от "uq":

  "Законност" има, когато славиш евроатлантическите ценности.
  Ако не си съгласен с брюксел и не слушкаш-си диктатор,режим и няма никаква законност.

  В Русия съм! В Русия съм!
 22. 22 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Хубаво би било когато се слагат минуси, някой да напише обосновано защо ги слага. Иначе се получава инфантилното "Слагам ти минус, понеже не ми изнася, фръц!". Със същия успех можете да сложите минус на утрешния дъжд, което няма да му попречи да се случи.

 23. 23 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#16] от "dejmos":
  Прав си бе, човек! Прав си!
  Но как виждаш това:
  Трябва да се "внесат":
  министър на вътрешните работи плюс чиновници + милиционери
  министър на правосъдието! ++++++++
  министър на ЕВРОПЕЙСКИТЕ пари + чиновници за контрол
  министър на културата
  на спорта
  Най-вече МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
  Да не издребняваме нататък
  Мисля Иран си беше внесъл пътна полиция от Германия. Не съм наясно какво става в момента, но това се практикува по света.
  Това, което изредих по-горе е в рамките на НЕнаучната фантастика, но безредието и свободното тълкуване на ред и закон у нас прелива извън представите за нормалност.
  Приемаш ли за НОРМАЛНО шесторното убийство около НОВА ГОДИНА, да е извършено от ЕДИН човек първо с един куршум, а след това с повече, пренасяне на трупове и самоубийство след това, свободно излизане от затвора на престъпници???? Батко, братко, БРАТЯ ГАЛЕВИ, едни други дето...
  Да не изреждам, че няма да ми стигне Дневник!
  Поста ми е политически неутрален, доколкото е възможно.

 24. 24 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 608 Неутрално

  ако условието за финансиране е върховенството на Закона ние ще сме на последно място или въобще без фондове.
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И по- добре. еврофондове - законност= корупция + загниване на икономиката

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 25. 25 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Виждам че все още много хора в Родината гледат на ЕС като някаква касичка която по-богатите държави трябва солидарно да пълнят, пък по-бедните основно източни солидарно да харчат. Набийте си го в главите, ЕС не е само икономически или търговски съюз, ЕС е съюз на ценности, идеали и споделени отговорности. Някои държави силно пострадаха от мигрантските потоци, и ЕК в проекта си е заложила някакъв механизъм за подпомагането им. Други не искат да спазват взети и одобрени вече решения, развявват си коня както те си знаят, ама от еврофондове не се отказват и искат да цоцат. Други тука ми се изказват че по-добре за БГ европарите да бъдат спрени. Това особено за София означава драстично вдигане на местните данъци и такси, и замразяване на разни метродиаметри, булеварди и магистрала Струма за неопределен период. Колкото и да се краде и разхищава, положителните резултати от европрограмите са видими в София и околността. Виж ако на север от Балкана им е все едно за кохезионните политики, бих ги разбрал. Там почти нищо не е направено, а и малкото което е свършено е основно с национални средства.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 26. 26 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Предстои изпитание за Андрешко. И за Данко Хаирсъзина.

 27. 27 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  До коментар [#23] от "Alexander97":

  Не е чак толкова :)) Мисля ... 150 -200 са достатъчни за висш ешелон , още 1500 -2000 за ешелон 2. Останалото се води лесно....

 28. 28 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Понеже наще разбират само Пт шамари очаквам трескави имитации на съдебна реформа ... че няма да има такава докато моделът #КОЙ е на власт е повече от ясно

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 29. 29 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#2] от "dejmos":

  Пообъркал си се. Мярката е насочена срещу Полша и Унгария. Докато Боко е в добри отношения с Меркел и ЕНП, проблеми няма.

 30. 30 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 213 Разстроено

  До коментар [#26] от "hammurabi":

  Андрешко ще се сниши, ще пооткрадне. Данко Хаирсъзина отдавна е в партийните листи и краде от бюджета. Щастливеца ще е в Париж или Берлин и ще дава от там акъл за споделените ценности и защо ние ядем зелето, а другите свинското.

  А в крайна сметка пешкира пак ще го изпере Моканина. Малко като него останаха. Увеличиха се гробовете...

 31. 31 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#22] от "Balkanets":
  Хубаво би било когато се слагат минуси, някой да напише обосновано защо ги слага.

  Има да чакаш! Тези, които са минусчии, могат да четат, но писането не им се отдава, по-точно мисленето :-).

 32. 32 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#23] от "Alexander97":

  Единственото което трябва да се внесе е нов народ. Видно и от постовете ви. :)

 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#22] от "Balkanets":

  Хубаво е да не се вживявате толкова от някакви си минусчета и плюсчета. Освен ако не ви плащат на база виртуални рейтинги де :)

 34. 34 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 601 Неутрално

  До коментар [#9] от "Иван К":
  БСП2 няма да посмее все още пазят маската ... независимо че всички видяхме какво има отдолу ... А за БСП си е много вероятно - те си го казват в прав текст

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 35. 35 Профил на Balkanets
  Balkanets
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#33] от "niakoi_si":

  Проблемът не е в минусчетата, а в нивото на диспута, който се води тук и неговата смислеността.
  Темата се задава от журналиста. Той дава и първата оценка.
  Иска ми се да мисля, че ние не пишем тук за пари или да избием комплекс, а да си сверим часовника за това какво мисли Vox-ът на Populi-то.
  Не че много зависи от нас. Но все пак "Количествените натрупвания водят до качествени изменения".

 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Вие сте големи оптимисти. В Брюксел не им пука за никаква законност или корупция, стига това да не пречи на печалбите на компаниите от съответните страни.
  Това е война срещу Полша и Унгария, които са единствените страни от Изток, престрашили се да критикуват ЕС.
  Ще видите, че "санкцията" ще е само срещу Полша, за нас никакви глоби няма да има.

  Брюксел трябва да предприеме мерки освен срещу измамата с етикетите и за това Данъците да се плащат в страните, където е реализиран оборота, а не както е сега. Т.нар. "инвеститори" изнасят стотици милиони печалби, а не плащат данъци. Като Лукойл.

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#23] от "Alexander97":Не е чак толкова :)) Мисля ... 150 -200 са достатъчни за висш ешелон , още 1500 -2000 за ешелон 2. Останалото се води лесно....
  —цитат от коментар 27 на dejmos


  Ти си един мил идеалист!!!
  Цялата система е подредена на принципа:
  Този сме го изпитали, ще слуша!
  Надолу – човек на човека, значи наш човек.
  Скачените съдове си работят по прости физически закони. Не по законодателството!
  Затова в съда едни с много скъпи костюми влязоха под най-страхотната охрана, а излязоха бързо, защото "нощно напикаване" :-) :-) :-)!
  Към горния списъ съм пропуснал ГЛАВЕН ПРОКУРОР и неглавни прокурори – най-важното от цялата кула на властта, която ТОЙ си избра, както чухме всички!!!
  И т.н.

 38. 38 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#23] от "Alexander97":Единственото което трябва да се внесе е нов народ. Видно и от постовете ви. :)
  —цитат от коментар 32 на niakoi_si


  Народът е отчаян и обезверен. Виждахме го и да мисли и да бърка, но вече му е все едно.

 39. 39 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#35] от "Balkanets":

  Нивото на дискусиите в Дневник падна още преди 3-4 годинки и продължава надолу. Разни тролчета, пълнеж и заплатени радиоточки налазиха форума. В момента форумци изповядващи или симпатизиращи на десни идеологии, либерални или консервативни, са малцинство.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 40. 40 Профил на Dima Gromov
  Dima Gromov
  Рейтинг: 251 Неутрално

  само не разбрах върховенство на закона,какво общо има с отказа или желанието да се приемат чуждоземци и хора с неясно криминално минало?Диктатурата на шепа технократи,които сами не знаят какви реформи желаят и нямат визия за обликА нА ЕС,ни връщат десетилетия назад в епоха,заклеймена като фашистка,тоталитарна?Та нима законът,върховенството му, и европейските ценности(вече даже не разбрах кои точно са те,а само се повторят като мантра на гуру)не са създадени за Пиер от Дижон или Марта от Рига,за да подобрят и усъвършенстват тяхното съществуване,а се поставят като по важни живота на чуждоземци,с картечници и бомби по профилните им снимки,и крупни олигарски като чичо кирчо или хора,които отглеждат коне и после ги убиват>?началото на края

 41. 41 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Не само няма да ни намалят парите, а и ще ги увеличат, ако ни приемат в чакалнята на Еврозоната. Предвидени са средства за това, пише в статията.

 42. 42 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#35] от "Balkanets":

  Много абициозно го раздаваш. Това е форум към вестник с "пазарен дял" под 0.1%.

  Каква представителност търсиш, какви изводи ще си вадиш....

 43. 43 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#39] от "tsyrvulan":

  Точно обратното е. Преброй мненията под която и да е статия... Десебарската секта винаги е болшинство. Платени тук няма, кой ще плаща за нещо толкова незначително?

 44. 44 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "В интерес на нашите европейски граждани и данъкоплатци трябва да гарантираме, че съдилищата са независими, че не зависят от правителството"...
  Неправилна гледна точка! По опасна е зависимостта от икономически субекти, а не от правителствата, понеже правителствата все пак се отчитат пред избирателите, а икономическите субекти отговарят единствено пред себе си!

 45. 45 Профил на joro4900
  joro4900
  Рейтинг: 788 Весело

  До коментар [#32] от "niakoi_si":
  „Единственото което трябва да се внесе е нов народ.“

  А ми от доста време сме в процес на внасяне. Неодавна някаква министърка се похвали, че в Губернистан вече живеят 500 хил. руснаци... Та не се кахъри.

 46. 46 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#43] от "niakoi_si":

  Таратанци, мнозинство. Този форум заедно с Фактор са едни от най-посещаваните с много коментари. Пък и след като не сте с десни виждания, що дирите тука? Вървете си в лево-ориентираните форуми и дискусии. Списвам тука от 2011 година, преди да си направя регистрация - четях. Имам поглед как към по-лошо се промени форумчето. Все повече заприличва на дискусиите водени навремето в нюз.бг. С други думи повърхностни, въпреки че думата е твърде мека за описанието.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 47. 47 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 3935 Неутрално

  То туй хубаво, а милиардите които Великобритания ще плати заради напускането къде отиват? Само да питам аз....
  —цитат от коментар 18 на uq


  Великобритания няма да плати заради напускането а заради поетите вече задължения. Огромна разлика, в момента в който си покрие поетите задължения парите спират....това е момента заради който всички са в паника.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 48. 48 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Весело

  Народът е отчаян и обезверен. Виждахме го и да мисли и да бърка, но вече му е все едно.
  —цитат от коментар 38 на Alexander97
  Толкова е отчаян народа, че вместо да се гръмнат, хората купуват жилища като обезумели, строят къщи и вили, купуват по-нови и по-лъскави коли... Студията и хотелите по Северна Гърция се резервират още от Март месец за цялото лято, а ако решиш да резервираш за предстоящия уикенд почивка я на Велинград, я на Хисаря, се оказва че няма места - трябвало е поне 2 седмици по-рано да се обадиш.
  А и се раждат повече деца, отколкото има места в детските градини.

  Егати ирационалното поведение на отчаяни и обезверени хора :)

 49. 49 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  До коментар [#37] от "Alexander97":

  Дори и 50% да се реализира , това е вид "колективна мечта". Хората имат нужда от видимо и измеримо "бъдеще". Приказки от рода .........той пазара ще ви оправи, онези ще ви го ....е друга игра. Логика на робовладелец ..

 50. 50 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  До коментар [#48] от "cristo_n":

  "А и се раждат повече деца, отколкото има места в детските градини. "
  Раждаемостта пада главоломно, виж статистиката.

  "а ако решиш да резервираш за предстоящия уикенд почивка я на Велинград, я на Хисаря, се оказва че няма места - трябвало е поне 2 седмици по-рано да се обадиш. "
  И това не е така, свършват местата в определена ценова категория.

  За новите коли не знам какъв е ръста, защото дават юридически и физически лица общо. От юридическите не се знае колко са български.....

  Любовта ще спаси света!!!
 51. 51 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#48] от "cristo_n":

  Я пак! Момко ти мърдал ли си из България или за тебе София е всичката България? Това за децата изби рибата, раците, мидите и водораслите. България момко е една от най-бързо топящите се държави. Даже според ООН и прогнозите, е държавата която най-бързо губи населението си.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 52. 52 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Идеята за обвързване на еврофондовете с европейските ценности... Всички страни от ЕС ще трябва единодушно да одобрят подобен нов механизъм... Полша и Унгария вече заявиха, че са против идеята
  —цитат от коментар 0 на матряла


  Ми значи Ценностите на др Сорос ше си останат необвързани.

 53. 53 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#50] от "hope":

  Глупости говори тоя. В БГ има ре-експорт. Има чужденци които идват в България и си купуват нови автомобили щото дори и след като им сменят номерата когато се приберат в държавите си, пак им излиза по-евтино от колкото да ги купят в родината си. Не става дума за изплащане или лизинг, а за кеш. Данъците за луксозни стоки в западните държави са сериозни, та за това некои купуват в БГ. Преди години, когато като млад човек живеещ в БГ, работех на Златните. Още помня как скандинавците ме питаха от къде могат да си купят кристални чашки и прочее изделия. Сега знам защо, в Скандинавието кристала е изключително скъп.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 54. 54 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#46] от "tsyrvulan":

  Аз съм с денси виждания. Друг е въпроса, че не припознавам десебарската шайка като носител на дясното.

 55. 55 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 318 Неутрално

  Много е важно кой ще раздава законност...аконе Цацаров..както до сега се борим и с корупцията...
  А ние като граждани какво ще пойскаме от ЕС?? Тука стават едни далавери (ктб белене изстребители) и от ЕС ни видели ни чули...па дай вноска...

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#28] от "danvan":

  Очаквате нещо,понеже някок писал нещо в ЕЮ Обзървър?!Някаъде срещнахте ли частта,че такъв регламент може да стане реалност само след съгласието на всички членки?!Като как си го птедставяте Полша,Чехия или Унгария да ги приемат?!

 58. 58 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#39] от "tsyrvulan":

  Десни и консервативни са малко,вярно е,но левите и либерланите сте мнозинство-все пак това е лява медия.

 59. 59 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#48] от "cristo_n":Я пак! Момко ти мърдал ли си из България или за тебе София е всичката България?
  —цитат от коментар 51 на tsyrvulan
  Не, София не е "всичката България", но е най-голямата част от нея! И при положение, че София и Пловдив са над 50% от населението на България, не виждам защо трябва да разглеждам частните случаи на населени места, където живеят някакви проценти от населението, и по дереджето на точно тези части случаи да обобщавам за състоянието на държавата като цяло!

 60. 60 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#48] от "cristo_n":"А и се раждат повече деца, отколкото има места в детските градини. "Раждаемостта пада главоломно, виж статистиката."
  —цитат от коментар 50 на hope


  Не пада главоломно, а се покачва постепенно. Виж статистиката:

  https://www.google.bg/search?source=hp&ei=z3jpWqy9Eoqg6AT3ypuABA&q=раждаемост +българия&oq=раждаемост+&gs_l=psy-ab.3.1.0l10.15674.17024.0.20221.11.6.0.5.5.0.116.631.1j5.6.0....0...1c.1.64.psy-ab..1.10.572...0i131k1.0.jHwlbzf9Pfg

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 61. 61 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#28] от "danvan":Някаъде срещнахте ли частта,че такъв регламент може да стане реалност само след съгласието на всички членки?!
  —цитат от коментар 57 на yanne


  Няма защо да го срещаме, след като не е вярно.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 62. 62 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  Вече и в Брюксел са наясно за чутовните кражби на Бойко и шайката му разбойници. Според мен цялото НС са разбойници. Според финландците всичките пари от ЕК са стигнали за една магистрала, и то супер некачествена, докато другите пари просто са потънали в джобовете на ДС разбойниците. А вноските се плащат от джоба на матрЯла.
  Интересно, защо медиите мълчат?
  http://skandalno.net/бунт-в-ес-срещу-българия-спират-еврофо-179879/

 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  [quote#60:"clint_eastwood"][/quote]

  прав си, раждаемостта се увеличава, но местата в детските градини са почти константни. Боко мисли повече за данък Русия, а местата в детските градини по морето се пълнят от децата на рускините, за които лично генералният консул от Варна ходатайства.

 64. 64 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  [quote#59:"cristo_n"][/quote]

  не виждам защо трябва да разглеждам частните случаи на населени места, където живеят някакви проценти от населението, и по дереджето на точно тези части случаи да обобщавам за състоянието на държавата като цяло! ..."

  Така може да разсъждава само някое извратено комуне, или гербер. Особено когато се отнася за случаи, засягащи хора, плащащи данъци. Но за бг ченгето и комунето плащането на данъци е абсолютно задължение на матрЯла.

 65. 65 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3249 Неутрално

  Пари срещу законност - най-добрият лек за мафиотските управления в България. На тарикатлъците отдавна трябваше да се сложи край.
  —цитат от коментар 7 на xefgo


  На Брюксел им трябва послушен Министър Председател, а не такъв, който ще направи България просперираща страна.
  Сам си направете извода, като не ни отрежат никакви пари.

  Любовта ще спаси света!!!
 66. 66 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  Няма защо да го срещаме, след като не е вярно.
  —цитат от коментар 61 на clint_eastwood


  Негатив - пета точка :
  http://www.consilium.europa.eu/bg/council-eu/voting-system/unanimity/

  Интересно ми е кой ще определя кои страни отговарят на критериите.
  —цитат от коментар 5 на Тюфлекчия


  Може за начало да го възложат на Рамито от Ковентри - той знае Всичко.

 67. 67 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#59] от "cristo_n":

  Олеле, от кога София плюс Пловдив стана половината България? Спирай с лъжите или с фантазиите моля.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 68. 68 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#56] от "yanne":

  Първо искам да ми дадете правдоподобно обяснение с линк към реномиран източник що е то аджеба джендър идеология. След това да ви питам нещо - как направихте логическа връзка между джендъри и следващия програмен период който ще се обсъжда?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 69. 69 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#56] от "yanne":

  Първо искам да ми дадете правдоподобно обяснение с линк към реномиран източник що е то аджеба джендър идеология. След това да ви питам нещо - как направихте логическа връзка между джендъри и следващия програмен период който ще се обсъжда?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 70. 70 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#66] от "dosetliv":

  Тц: http://www.consilium.europa.eu/bg/policies/eu-annual-budget/

  Виж чл. 314 от ДФЕС във връзка с чл. 16, пар. 3 от ДЕС.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 71. 71 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Любопитно

  До коментар [#58] от "yanne":

  От кога дневник е лява медия? Според мен а десно-либерална, със сигурност не е консервативна. Ти как се самоопределяш?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 72. 72 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 764 Неутрално

  вече се чудят сигурно как да променят правилата, че да може да се приеме бюджета без съгласието на полша и унгария.

  Степента на "Законност" ще се определя естествено от брюксел, според това какво на тях им изнася. В българия няма проблем със независимостта на съдилищата и законността, щото наще не се репчат на зелките, ами послушно им лижат подметките.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 73. 73 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#62] от "historama":

  От близо две години се пише от анализатори и сериозни медии че парите за кохезионни и селскостопански политики ще бъдат намалени. Нищо ново няма. Преди няколко дни дори и самия Бойка загатна за спиране или намаление на еврофондовете при посещение в някакъв завод в Търговище. Най-пострадала ще бъде София, която обира лъвския пай от еврофинансирането. Очаквам в близките годинки, вдигане местните данъци и такси в Столичната община, където стандарта е 50% по-висок от варненския, изграждането на инфраструктура от години не е спирало, пък местните налози са почти същите като варненските. ГЕРБ разбира се ще драпат със зъби и нокти да запазят финансирането за София. Ще я включат в някой по-слабо развит регион - Северозапад, ще засилят финансовата централизация, но никога няма да направят това което другите източни държави са направили - да отделят столиците си в отделни региони, за да може по-бедните общини да получат по-голям дял еврофинансиране. Въпреки всичко, намалените евросредства няма как да бъдат компенсирани без да де вдигнат данъци.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 74. 74 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#72] от "DareDebil":

  Ти май си нещо много навътре в нещата щом вече знаеш кой и по какви правила ще определя степента на законност. Аз си мислех че дебата тепърва предстои. Осведоми ни моля те за механизмите.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 75. 75 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  До коментар [#67] от "tsyrvulan":

  Не лъже! .... София си е самодостатъчна, 77% от държавните служители 95% от финансовия ресурс се преразпределя през София. Същевремно има няма 10% от производството на България. Парите идват от трети сектор ....Услуги/търговия . Защо мислиш , че има договори за 36 мил евро ...за някакви "оправяния на документи". Капитолът (София) ще разбере България , ако власта не е в София. За изèзваща България , столица от 30 000 души е достатъчна, с камери навсякъде ........., с 10 пъти по малка администрация. Корупцията е не само "персонално"нещо". Тя определено си има териториален център .........КОЙ ли е този център ?:))

 76. 76 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#58] от "yanne":От кога дневник е лява медия? Според мен а десно-либерална, със сигурност не е консервативна. Ти как се самоопределяш?
  —цитат от коментар 71 на tsyrvulan


  Откакто примерно обърна палачинката и почна да застъпва опорки (феминизъм, миграция, човешки права и прочее SJW-бош-лаф за пред мат'ряла) ала "демократическата партия" иззад Океана.
  Ако демократите ти се струват десни, значи може и дневник да наричаш така. Уви, няма да е истинно. ;)

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 77. 77 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#75] от "dejmos":

  За администрацията съм съгласен, за останалото което говорите си е чиста финансова централизация. Има много фирми и бизнеси регистрирани в София, чиято основна дейност обаче е в други региони. Въпреки всичко те си плащат налозите държавни и общински в Столицата. Ако си спомняте ГЕРБ по едно време бяха писали в програмата си - финансова децентрализация. Разбира се нито направиха нещо, нито повече се спряха на подобна идея. Дори напротив, самите ГЕРБ признаха че финансовата централизация се е засилила. Това че София си е самодостатъчна са приказки от хиляда и една нощ. Като са толкова ербап, що не се отделят в самостоятелен регион за следващия програмен период? Всички източни държави с изключение на БГ и некои балтийци чиито столици са прекалено малки за да бъдат отделени, имат столиците си като самостоятелни икономически региони. Стиска ли им? Едва ли, няма да имат пари не за изграждане, ами дори поддържане на вече съществуващата инфраструктура. В капитал и ИПИ имаше хубави статии по-темата.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 78. 78 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#76] от "trial_jezz":

  А леви ли са демократите? Божее ама много заблуден народ списва тука. Демократите са либерали, от кога либералите станаха леви? Републиканците са консерватори.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 79. 79 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#76] от "trial_jezz":А леви ли са демократите? Божее ама много заблуден народ списва тука. Демократите са либерали, от кога либералите станаха леви? Републиканците са консерватори.
  —цитат от коментар 78 на tsyrvulan


  Откакто класическата либерална идея бе инфилтрирана като кораб-майка-носител от леви идеолози на критичната теория (Critical Theory), сложили начало от един тинк-танк във Франкфурт, от където идва цялата зараза.

  https://www.youtube.com/watch?v=c7as0pFxPYc

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 80. 80 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1425 Неутрално

  До коментар [#66] от "dosetliv":Тц: http://www.consilium.europa.eu/bg/policies/eu-annual-budget/ Виж чл. 314 от ДФЕС във връзка с чл. 16, пар. 3 от ДЕС.
  —цитат от коментар 70 на clint_eastwood


  Мне, не е Тц, а Негатив.

  Туй твойто е за годишните бюджети - тука иде реч за Седемлетката.

 81. 81 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#56] от "yanne":Първо искам да ми дадете правдоподобно обяснение с линк към реномиран източник що е то аджеба джендър идеология. След това да ви питам нещо - как направихте логическа връзка между джендъри и следващия програмен период който ще се обсъжда?
  —цитат от коментар 68 на tsyrvulan


  Задаваш въпроси, които предизвикват инсулти, поради сложност на задачата :-)!

 82. 82 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2845 Неутрално

  До коментар [#78] от "tsyrvulan":
  А леви ли са демократите? Божее ама много заблуден народ списва тука. Демократите са либерали, от кога либералите станаха леви? Републиканците са консерватори.

  Ама сега ли разбра?!? Заблуден, но компетентен по всичко. Като министър Бойко, който все е изненадан, но взима решения!

 83. 83 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#74] от "tsyrvulan":

  Достатъчно съм навътре, да, за да знам че няма никакви правила. Всичко се прави по усмотрение на апаратчиците. Дебата отдавна мина, при затворени врати - резултатът е, че в Полша били против "европейските ценности", и трябва да бъдат наказани. Сега се мъдри само как точно да се формулира наказанието, за да не изглежда съвсем като у съвецкия съюз.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 84. 84 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Любопитно

  До коментар [#83] от "DareDebil":

  А с нещо да подкрепите твърденията си можете ли? Или да разчитам на честната ви дума и любовта ви към конспирациите?

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 85. 85 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 792 Любопитно

  До коментар [#80] от "dosetliv":

  Хм, звучи логично, но защо не го пише в ДФЕС?

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 86. 86 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7654 Неутрално

  Законност и какво е това. Ние тука малко сме скарани със законността.

 87. 87 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 764 Неутрално

  До коментар [#84] от "tsyrvulan":

  това не е конспирация, пише го черно на бяло в статията горе, и в много други статии на тема медии и съд в Полша, както и статиите как ЕК мисли какво да направи, за да противодейства на Орбан.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 88. 88 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  До коментар [#77] от "tsyrvulan":

  Някъде се говореше за Европа на региони ! Най -добрият комунистиèски пример е Полша ! Оперативните програми са по Воеводства ..Полша има близо 8=9% икономиèски ръст и сме заливани от полски стоки. Германия е така , Италия ,Испания , Франция , Белгия Финладия също. Когато някой говори за кохезия и зпазване на фондовете , ознаàва да се дадат за Бедния регион . Европа спазва принципа и заделя за бедните държави. България не спазва принципа и си прави метро .........в град който има стандарти съпостави ми с европейските. Ами да си теглят заем ...или ПЧП !!

 89. 89 Профил на Clint_Eastwood
  Clint_Eastwood
  Рейтинг: 792 Неутрално

  До коментар [#80] от "dosetliv":

  Виж тук: https://ec.europa.eu/commission/sites/beta-political/files/budget-proposals-financial-management-rule-law-may2018_en.pdf

  The legal basis of the proposal (a Regulation) is Article 322 of the Treaty on the Functioning of the EU, through which financial management rules are set. This means that the proposal is adopted jointly by the European Parliament and the Council, the latter acting with qualified majority.

  Като епидемиолози по инфекциозни болести и учени в областта на общественото здраве имаме сериозни опасения относно вредното въздействие върху физическото и психическото здраве на населението, в резултат на преобладаващите политики наложени във връзка с COVID-19: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-bulgarian/
 90. 90 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [Особено когато се отнася за случаи, засягащи хора, плащащи данъци. Но за бг ченгето и комунето плащането на данъци е абсолютно задължение на матрЯла.
  —цитат от коментар 64 на historama
  А бе какви данъци плащат в районите, където 50% от населението са пенсионери и около 30% необразовани и слабо образовани малцинства!?!?!? Данъците се генерират в икономическите зони към големите градове - София, Пловдив, Варна, Бургас! Всички малки градове (изключвам минната промишленост, например Панагюрище, където заплатите хич, ама хич не са малки и не отстъпват на софийските) взети заедно, не създават колкото София!

 91. 91 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#88] от "dejmos":

  Недей очаква от герберунгели да мислят по този начин. Герберунгелите както и преди камунистите са свикнали да вземат, не да дават. Те просто събират, и след това преразпределят по собствено усмотрение. Такива структури по махленскому се наричат сборище от ортаци, а по научному - разпределителни коалиции. Дори Румъния има Букурещ в самостоятелен икономически регион, а не принаден към дунавските им низини. Най-лесно може да се види разликата по следния начин. Попътувай из нашенска Добруджа, пък след това в Румънската част. разликите в инфраструктурата са видими, също така е видимо че от към румънска страна, доста от пътищата са реновирани с помощта на кохезионните фондове. От наша обаче, подобни табели почти не се срещат. За герберунгелите България е София и околностите, две магистрали по които Софиянци да джъткат и толкоз. Никога няма да разберат че както по-богатите европейски държави дават чрез различните програми пари на по-бедните, по същия начин тези пари трябва да се разпределят и в самата държава бенифицент. ГЕРБ докато са на власт, ще драпат със зъби и нокти София по-никакъв начин да не загуби еврофинансиране, щото противното означава драстично вдигане на местните налози и софиянци ще изметат управляващите. Но рано или късно данъците ще се вдигнат, колкото по-дълго се отлага този момент, толкова по-драстично ще бъдат увеличени ставките.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 92. 92 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Весело

  До коментар [#90] от "cristo_n":

  Да приложим ли твоята логика на Европейско ниво? Абе какви постъпления има в ЕС хазната от изтока? Постъпленията се генерират от икономическите центрове в Западната част. Ама чакай малко, виж тези които генерират постъпленията дават на по-изостаналите, пък в БГ рийшли, центровете в които се генерират постъпленията не само че не дават на по-бедните региони, ама опоскват и фондовете, което води до още по-голяма централизация и все по-голямо разслоение на регионално ниво. Ех...мъка.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 93. 93 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3729 Неутрално

  ... столица от 30 000 души е достатъчна, с камери навсякъде ........., с 10 пъти по малка администрация. .....
  —цитат от коментар 75 на dejmos

  Днес в БТВ коригираха Менда, че държавната администрация не брояла 40 000, а 10 пъти повече - 400 000!
  Ако към тях добавим и други от бюджетната сфера нещата стават повече от страшни! И Рапон никога няма да ги намали, защото повечето от тях гласуват за ГЕРБ!
  А познайте дали за тях се плащат здравни, осигуровки за пенсия, и т.н?

 94. 94 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3614 Неутрално

  До коментар [#68] от "tsyrvulan":

  Това е болезнена тема за редица гербаджии като яне или евлампи - ИК и джендърството. Полша я подписа, Хърватска, Швеция, Швейцария, Испания... ама бай Ганя не се лъже лесно - моментално прозря пъкления заговор на новото зло "джендъризма". Затова и темата присъства под път и над път, дори когато иде реч за съвсем други неща - в случая за вноските към бюджета на ЕС.
  Тази евробаница е далеч по-важна за нашите играчи отколкото безмислени идеологически спорове. Наблюдаваме забележително единство между "управляващи" и "опозиция" - всичко в името на "усвояването". ЕС носи вина, че не успя да наложи по-голям контрол и отчетност къде отиват парите и се получава тъжната действителност.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 95. 95 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#93] от "historama":

  Това с осигуровките на държавни и общински служители трябва да се промени. Изначално сбъркана система. Да не са деца на Господ за да им поемат осигуровките децата на Дявола работещи в частния сектор. Не знам друга държава с подобна несправедлива система. Служители са като всички други и както другите плащат осигуровки, и те трябва да плащат. За всички политици е ясно че пипнат ли привилегиите на държавните и общински служители - следващия път няма да бъдат преизбрани. Необходимо е правителство камикадзе, което да извърши необходимите реформи и децентрализация.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 96. 96 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Неутрално

  пък в БГ рийшли, центровете в които се генерират постъпленията не само че не дават на по-бедните региони, ама опоскват и фондовете
  —цитат от коментар 92 на tsyrvulan
  Лъжаааа, чиста лъжа! Централният бюджет разпределя доста към местните бюджети на малките общини! Ако можеш да четеш, има си Закон да Държавния бюджет и там можеш да видиш всички трансфери! Колкото до фондовете - има си фондове, които са си точно за селските райони. Отделно предприятия в провинцията кандидатстват и печелят наравно с тези от големите градове. Даже провинцията като цяло е много по-облагодетелствана от големите градове по отношение на еврофондовете!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK