Кметът на Пазарджик разпореди събарянето на 300 ромски къщи

Кметът на Пазарджик разпореди събарянето на 300 ромски къщи

© Анелия НиколоваКметът на Пазарджик Тодор Попов е разпоредил да бъдат премахнати на 300 незаконно построени къщи в ромския квартал в града. Проверката на домовете е била извършена по нареждане на прокуратурата, съобщи БНР..


"Това е началото на една дълга процедура", каза Ива Забурдова, началник на кабинета на кмета. Тя допълни, че проверката на незаконните постройки е извършена по разпореждане на прокуратурата.


Новината, че ще се премахват незаконни постройки в квартал "Изток" създава напрежение в махалата. Някои от собствениците на къщите вече са получили заповеди за доброволно премахване. В източната част на махалата, популярна като "Токайто", къщите са една до друга, няма улици, няма канализация, няма и възможност да се реагира при пожар или друго бедствие.


Собствениците на незаконните постройки ще имат срок от един месец да реагират.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK