БМВ представя в Женева Vision ConnectedDrive

БМВ Vision ConnectedDriveКонцепцията Vision ConnectedDrive ще е най-впечатляващият автомобил БМВ на започващото в началото на март автомобилно изложение в Женева. С двуместния роудстър от компанията демонстрират, как ще изгледа колата на бъдещето.


Сред представените от БМВ Vision ConnectedDrive новости, в областта на изобразяването на информацията и концепцията за управление, е и Head-Up дисплей с разширени функции. Той осигурява сливане на реалната картина на пътната ситуация с виртуалните данни. Тази "разширена реалност" проектира например указанията на навигационната система там, където водачът ще ги види най-добре.


В зависимост от ситуацията на пътя различните указания се изобразяват на преден или заден план в зависимост от своята важност. Освен това концептуалният прототип е оборудван с три свободно програмируеми уреда, чиито показания допълват проектираните изображение на Head-Up дисплея.
Благодарение на новия Passenger Information Display пътникът до водача в БМВ Vision ConnectedDrive разполага с допълнителни възможности за ползване на функциите на интелигентното свързване. Като навигатор той може да следи получената онлайн информация или въведените в навигационната система данни за целта на пътуването и при нужда да ги пренасочва към комбинирания уред пред водача.


Функцията Emotional Browser осигурява интелигентен избор на информация. По време на пътуване, тази система намира информация за местността, през която пътувате и то в зависимост от личните предпочитания.


Автомобилното изложение в Женева ще бъде и арена за премиерата на БМВ ActiveE – първият електрически модел на марката. Това е втората електрическа изпитателна платформа на БМВ груп след "Мини Е".


Автомобилът има мощност 170 к.с. и максимален въртящ момент от 250 Нм и се ускорява от 0 до 100 км/ч за 9 секунди. Новоразработените литиево-йонни батерии позволяват пробег от около 160 км.


Автомобилът предлага четири пълноценни места за седене и багажник с вместимост 200 литра. От колата ще бъдат направени 1000 бройки, които ще бъдат дадени за тестване на предварително избрани клиенти.


БМВ ActiveE няма да влезе в серийно производство, а събраните при експлоатацията му данни ще се използват при създаването на първия сериен електрически модел. За момента той носи името "Мегасити вийкъл", но на 21 февруари ще стане ясно истинското му название.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK