"Рено" обнови "Сеник" и "Гран Сеник"

Отвън впечатление правят новите елементи в черен гланц и хром, както и дневните LED светлиниФренският производител "Рено" подложи на козметична промяна популярните си семейни модели "Сеник" и "Гран Сеник". Автомобилите ще са на пазара от началото на следващата година.


Освен по-динамичният и модерен външен вид, моделите са получили по-екологични мотори и повече върхови технологии на борда. Двамата модела ще се предлагат в два нови външни цвята - Grenat Red и Majorelle Blue. За салона пък ще могат да се поръчат по-разнообразни цветови комбинации. Сред аудиосистемите се появява такава на Bose.


"Енерджи" моторите пестят гориво
"Сеник" и Гран Сеник" ще се първите модели на "Рено", в които ще бъдат монтирани новото поколение мотори, кръстени "Енерджи". Те са комбинирани със старт/стоп система и технологии за превръщане на отделената при спиране кинетична енергия в електрическа.
Познатият дизелов мотор с мощност 110 к.с. в "Енерджи" изпълнението си е добавил 20 Нм. към въртящия си момент (вече 260 Нм.). Въпреки това консумацията на гориво и вредните емисии са свалени с 12% до 4.1 л/100 км. в смесен цикъл и 105 г/км.

 

© Рено


"Енерджи" вариант ще има и 1.9-литровият дизел с мощност 130 к.с., който се задоволява с 4.4 л/100 км., или с 20% по-добър резултат от предшественика си. От пролетта на 2012 година "Сеник" и "Гран Сеник" ще могат да се поръчат и с изцяло нов бензинов мотор с мощност 115 к.с., който ще има с 20 на сто по-нисък разход на гориво от сегашният двигател 1.6 16V 110 к.с.


Колите ще виждат маркировката
Сред новите системи за сигурност и контрол, които ще се предлагат с двата семейни модела, впечатление прави т.нар. Visio System. В случая една и съща камера се използва за две функции – сигнализация за напускане на избраното платно на движение и автоматично превключване между къси и дълги светлини.


В стандартното оборудване на "Сеник" и "Гран Сеник" вече ще влиза асистентът за потегляне по наклон, който се грижи колата да не тръгва назад при потегляне. Към собствениците на автопаркове е насочена екстрата Fleet Asset Management, система която запаметява основните показатели на колата за изминалия месец. От нея може да се разбере колко километра са изминати, с какъв разход на гориво и т.н.

 

© Рено


Почти 4 млн. продажби
"Сеник" и "Гран Сеник" са сред най-продаваните модели на "Рено". За 15 години те са намерили почти 4 млн. клиенти. От актуалната генерация, излязла на пазара в края на 2009 година, са купени 400 000 бройки.


Във Франция цените на "Сеник" ще тръгват от 21 350 евро, а седемместната версия "Гран Сеник" ще струва минимум 24 850 евро.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK