Автомобилите Made in България дебютираха в Македония

Автомобилите Made in България дебютираха в Македония

© Литекс МоторсАвтомобилите "Грейт wол", произвеждани в завода на "Литекс ;оторс" в България, край Ловеч, от този месец се продават и в Македония, съобщиха от компанията. Първото представителство отвори врати в Скопие, като официалният вносител на марката за страната се казва "Толту".


От сайта на компанията става ясно, че тя работи от 1989 г., като към момента продава в Македония автомобилите "Субару" и френските Aixam и Mega. "Толту" извършва и сервизна дейност. 
В съобщението се отбелязва, че е било направено представяне на българския автомобилен производител "Литекс моторс", както и на основните параметри и характеристики на моделната гама автомобили "Грейт уол". Премиерата е била посетена от ключови национални македонски медии.


Македония е първият пазар извън България, на който "Литекс моторс" навлиза официално с произвежданите и предлаганите от компанията автомобили "Грейт уол". Българският автомобилен производител планира да разширява присъствието на своята продукция и на останалите съседни на България пазари, както и на други пазари в Европа.
Както е известно, у нас колите "Грейт уол" първоначално се рекламираха със слогана "Made in Ловеч", който впоследствие се трансформира в "Made in България", за да се избегнат негативни настроения в населени места, в които по различни причини, не харесват града на бреговете на река Осъм. Предвид деликатните отношения с Македония през последните години не е ясно дали ще се набляга на факта, че автомобилите са правени в България.


Ако се съди по официалния сайт на "Грейт уол" за Македония, това дипломатично ще се премълчава. На страницата никъде не е споменато, че компанията има завод в България. Посочва се само, че това е най-големият частен производител в Китай, с продажби в над 100 страни и има планове да представи в страните от ЕС серия от модели.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK