"Литекс моторс" изнесе първа партида автомобили за Западна Европа

Министърът на икономиката Драгомир Стойнев получава плакет за спомен в завода.

© Литекс моторс

Министърът на икономиката Драгомир Стойнев получава плакет за спомен в завода.Българският автомобилен производител "Литекс моторс", който от две години сглобява колите от китайската марка "Грейт уол" край Ловеч, днес реализира първия си официален износ за страна от Западна Европа. Автовозите, натоварени предимно с пикапа "Стийд" 5, поеха за Италия, като на събитието присъства министърът на икономиката Драгомир Стойнев.


"Новината за обявяването на първия износ на български автомобили за Европа е повече от радостна. Приносът за икономиката на България е неоспорим. Колкото повече инвестиции има в България, било то от Китай, от Европа или от други държави от Азия или Южна Америка, е важно, защото се създават нови работни места", коментира той по време на събитието.


Според изпълнителния директор на "Литекс моторс" износът за Западна Европа е повод за гордост както за компанията, така и за страната като цяло, която е въранта на картата на световното автомобилостроене.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK