Триизмерният звук влиза в автомобила

Триизмерният звук влиза в автомобила

© КонтиненталГерманската компания "Континентал", позната основно с производството си на гуми, изненада почитателите на качествената музика и с предлагане на триизмерно озвучаване. Технологията е разработена от Auro Technologie, но "Континентал" подписаха споразумение, според което ще може да лицензира технологията на други автомобилни доставчици и производители по света.


За първи път използван в дигиталното кино, Auro-3D форматът е следващото поколение в аудиотехнологиите, добавяйки "височинен пласт" около слушателите – последното и липсващо досега измерение в традиционния съраунд звук - за да вкара напълно слушателя в "пашкул" от естествен звук. Auro-3D технологията предлага естествено триизмерно разпространение на звука, давайки възможност на мозъка много по-лесно да го анализира.Предимството на новата технологията е, че в триизмерен звук може да се превърне съдържание във всякакъв формат – моно, стерео, съраунд и т.н.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK