България стана и производител на линейки

България стана и производител на линейки

© София Франс АутоОсвен производител на китайските автомобили "Грейт уол" България може да се похвали и че прави линейки. Вносителят на "Пежо" "София франс ауто" и фирмата "Трансформа" представиха първата "Линейка тип В" по европейски стандарт, сертифицирана в България.


Според европейското законодателство линейките могат да бъдат: "тип А" – транспортна линейка, "тип B" – линейка за оказване на спешна медицинска помощ, и "тип C" - реанимобил. Произведеният в България специален автомобил е подходящ за оказване на спешна медицинска помощ, при който се извършват основен обем от медицински действия и наблюдения на пациента до транспортирането му в лечебното заведение.


Линейката, изградена на базата "Пежо Боксер", има странично изнесена светлинна сигнализация от нов тип, който осигурява видимост от всички страни В комбинация с мощна звукова сигнализация, автомобилът е ясно идентифициран в условията на натоварен пътен трафик.
Управлението на вътрешното оборудване на линейката става през модерен електронен контролен блок, разположен в медицинския отсек, дублиран с пулт и при водача. Специализираният автомобил е снабден с носилка и седалки за превоза на медицинския персонал и пациентите. Окачването е пневматично, с възможност за управление от водача.


Линейката е напълно климатизирана, като свеж въздух в задната част се доставя от допълнително вградена на тавана двупосочна вентилационната система.


Осветлението се осигурява от вградени в покрива светодиоди. Функционирането на цялото оборудване се осигурява от допълнителни батерии, гарантиращи автономност дори при липса на достъп до външни източници на захранване с електричество.


Линейката е един от първите проекти на новооткрития център за трансформации на лекотоварни автомобили, открит на територията на комплекса на "Пежо" на бул. "Цариградско шосе". Той предлага изработка на градските и туристическите автобуси за къси и средни разстояния, както и различни варианти на училищни автобуси.


Карго автомобилите са представени от полуостъклени товарни фургони с разширен пътнически сектор, бордови алуминиеви надстройки, надстройки с PVC платнище, алуминиеви контейнери, самосвали и т.н. Актуалната гама професионални автомобили се попълва от различни решения термоизолирани фургони и контейнери за всички темепературни режими.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK