Кларксън – шегаджията, който обижда наред

Джеръми Кларксън

© Reuters

Джеръми КларксънАко не обиждаш, не е възможно да направиш добра смешка", това е мотото на Джеръми Кларксън – устатият водещ на Top Gear, чието бъдеще в момента е неясно, след като нокаутира продуцента на предаването, защото не осигурил навреме вечеря за екипа. Вървящ с рогата напред още от ученическите си години, той извървява пътя от амбулантен търговец до най-популярния водещ на автомобилно предаване в света.


Въпреки че обидите му засягат нации, автомобилни производители, малцинства, накратко - всички, до момента той оцеляваше просто защото носеше стотици милиони на ВВС чрез предаването Top Gear. Дали и този път ще му се размине?


Вероятно след като за по-малко от 24 часа тръгналата от социалните мрежи кампания "Върнете Джеръми" събра над 130 000 последователи. Ако BBС не го искат, със сигурност редица други телевизии ще са готови да му дадат трибуна.  
Изключен от училище за непристойно поведение
Джеръми е роден на 11 април 1960 г. в Донкастър, Англия, в семейството на амбулантен търговец и учителка. Бизнесът на родителите му върви зле и първоначално те не могат да му осигурят добро училище. Всичко се променя обаче, когато започват да изработват кукли на прочутия телевизионен герой мечето Падингтън. Приходите от продажбите са толкова добри, че Кларксън стига до престижната гимназия "Рептън", даваща качествено образование от 1595 година насам. Джеръми обаче не успява да я завърши, тъй като е изгонен за пиене, пушене и демонстриране на неуважени към учители и ученици. Въпреки това днес Кларксън е почетен доктор на инженерните науки, като титлата му е връчена от университета "Оксфорд Брукс". Телевизионерът има и почетна титла от университета "Брюнел" в Лондон.


Първата работа на Джеръми Кларксън е да помага в семейния бизнес, като продава изработените от родителите му кукли на мечето Падингтън от врата на врата. В журналистиката попада като стажант в изданието Rotherham Advertiser. Пише също и за Rochdale Observer, Wolverhampton Express, Star и Lincolnshire Life и други.


Намира автомобилните списания за безполезни и взима нещата в свои ръце
Първите му публикации за коли са през 1984 година, когато с колегата си журналист Джонатан Джил представят нови модели за местни вестници и автомобилни списания. В типичния си стил Кларксън обяснява защо всъщност е започнал да пише за автомобили: "Четях списания за автомобили и всичките бяха напълно безполезни. Съобщаваха ми с какъв обем е багажникът и точните размери на задната седалка. Аз всъщност исках да знам дали ако си купя "Фолксваген Сироко", ще чукам повече мацки, отколкото ако карам "Голф". Затова поех нещата в свои ръце."

Кларксън – шегаджията, който обижда наред

© Associated Press

 
Експресивният му стил на писане се харесва на продуцентите на телевизионното предаване на ВВС Top Gear и той става един от неговите водещи през 1988 година. През 2000 година автомобилното шоу е спряно, за да бъде възобновено през 2002 година. Новият формат до голяма степен е плод на идеите на Кларксън. Това е и времето, когато се заформя тройката водещи, познати и до днес - Джеръми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд.


Постепенно Top Gear става най-гледаното шоу на ВВС, като се излъчва в над 100 страни. През 2007 година Кларксън получава британската наградата за разпознаваемо телевизионно лице. Тогава става известно, че като водещ печели 1 млн. лири годишно, а още 1.7 млн. получава от продажбите на книги DVD-та и хонорари от колонките си във вестници като The Sun и Sunday Times. Към днешна дата само от телевизионното предаване прибира над 6 млн. лири.


Страничните занимания
Освен автомобилните предавания Кларксън продуцира телевизионни програми и пише книги за история и инженерство. Най-популярната му творба е "Светът според Кларксън", преведена и в България, в която събира своите спорни мисли за различни сфери от обществения живот.

Кларксън – шегаджията, който обижда наред

© Associated Press


Освен от коли Кларксън е сериозно увлечен и от военната техника. Това е и причината в различни епизоди на Top Gear да присъстват изтребители, хеликоптери и танкове, които изправя в двубой срещу различни автомобили. През 2005 година Джеръми дори посещава британските части в Багдад.


Смята, че някои машини имат душа
Голямата страст на устатия водещ е инженерството и особено откривателската част в него. По неговото мнение изобретенията, които са променили света, са пистолетът, компютърът, реактивните двигатели, телефонът и телевизията. Неведнъж е изразявал и мнение, че инженерите през XX век така и не са направили открития, съизмерими с времената на индустриалната революция. Като пример посочва липсата на автомобили с алтернативно гориво, а разработените до момента модели описва като "малки експлозии".


В своята книга "Знам, че имаш душа" (I Know You Got Soul) той изразява вярването си, че много от машините притежават душа. След катастрофата на "Конкорд" на "Еър франс" не скрива, че жали за самолета не по-малко отколкото за хората. Когато се взима решението да се спрат полетите с този тип машини, перифразира Нийл Армстронг и заявява: "Една малка стъпка за човека и огромен скок назад за човечеството."


Два брака и един развод
За личния живот на Джеръми Кларксън се знае малко. Първият му брак е през 1989 година с Александра Джеймс, но той продължава само шест месеца, след като съпругата му е увлечена от един от неговите приятели.

На светско събитие

© Associated Press

На светско събитие


През 1993 г. журналистът се жени за мениджърката си Франсис Кейн, двамата са заедно и до днес, живеят в Чипинг Нортън и имат три деца.


Личните му войни
Както може да се предполага, Джеръми Кларксън е против регулациите, които правителствата налагат. Негова популярна теза е, че работата на правителствата е да правят паркове и да поставят пейки в тях, като оставят хората на мира. Критикува политиката на правителствата на Тони Блеър (1997-2007) и Гордън Браун (2007-2010), като е твърд противник на забраните за пушене и лова на лисици.


В пристъп на ярост през февруари 2009 година дори нарича Браун "едноок шотландски идиот", като го обвинява, че лъже. Изявлението предизвика гневната реакция на Кралския институт на слепите и редица шотландски политици, които настояват Кларксън да бъде свален от ефир. Джеръми се извинява, че е споменал проблема със зрението на Гордън Браун, но не се отрича от мнението си, че той е идиот.


За зелените движения във Великобритания казва, че са отпадъчен продукт от стари профсъюзни деятели и лесбийки от организацията за забрана на ядрените централи, които са намерили по-доходоносно занимание. Що се отнася до ветрогенераторите, посочва, че в бъдеще те ще са паметник, който ще напомня за годините, когато човечеството временно си е загубило разсъдъка и решило, че ветровете и вълните могат да произведат достатъчно енергия, за да задоволят нуждите на планетата.

С ко-водещият на Топ Гиър Джеймс Мей (вляво) на радиоинтервю.

© Associated Press

С ко-водещият на Топ Гиър Джеймс Мей (вляво) на радиоинтервю.


Като любител на мощните коли и бързите скорости критикува и паникьорските изказвания за глобалното затопляне, като посочва, че замърсяванията от колите имат минимален негативен ефект върху климата.


Не харесва и "специалните отношения" между Великобритания и САЩ, като нарича страната "Съединени щати на параноята". В едно свое предаване дори показва карта, на която САЩ липсва и на тяхно място стои надпис "Южноканадско море". Не пропуска да "клъвне" янките и когато коментира техните автомобили. Така например в едно ревю за "Шевролет Корвет" посочва: "Американците изнасят лекции по демокрация на света, но не дават да се изключи тракшън контролът."


Кларсън е и абсолютен шовинист, когато говори за уменията зад волана. В свой коментар за имигрантите и възможните проблеми, които те могат да създадат, посочва: "Французите са войнствени, американците са безнадеждни, италианците са ненормални, немците не спазват дистанция, австралийците са пияни, скандинавците постоянно катастрофират, а останалите си нямат идея какви ги вършат."

На премиерата на филма "Прикованият Прометей"

© Associated Press

На премиерата на филма "Прикованият Прометей"


Изявление на Кларксън става повод и за дебати в парламента на Малайзия, след като обявява, че произвежданият в страната автомобил Perodua Kelisa е най-лошият в света, носи име на болест и сигурно се сглобява от аборигени в джунглите.


Лавина от жалби или големите издънки на Кларксън
През първите години в ефира на "Топ гиър" Джеръми Кларксън е сравнително кротък, но от 2004 година насам редовно създава проблеми на работодателите си от ВВС. През 2004 година телевизията е принудена да поднесе специалните си извинения и да плати 250 лири на общината в Съмърсет, след като Кларксън изкоренява 30-годишен кестен, за да провери колко е здрава "Тойота Хайлукс".


Нацистки закачки
Година по-късно отново трябва да дава обяснение, след описва новото "Мини", по това време вече част от концерна БМВ, като типично германско. Отдавайки нацистки поздрав с ръка, той прави забележката, че каквато и цел да зададе на навигацията, тя все го отвежда в Полша.


Кара и пие 
През юли 2008 Кларксън е пред уволнение, защото си сипва джин с тоник, докато е зад волана на пикап. Издънката е заснета в епизода The Top Gear: Polar Special, в който водещите на предаването стават първите хора, които стигат до Северния магнитен полюс с автомобил. Вдигайки тост с питието, Кларксън казва "И моля ви се не ме критикувайте, че пия и карам, защото аз не карам, а плавам." Закачката е свързана с това, че автомобилът минава по замръзнала вода.


Хобито на тираджиите? Да убиват проститутки
През ноември 2008 година ВВС получава над 500 оплаквания след епизод на Top Gear, в който Кларксън изтърсва, че хобито на тираджиите е да убиват проститутки. Повод за забележката му е конкретен случай, при който шофьор на камион е арестуван за серия от такива престъпления.


Черни мюсюлманки лесбийки
През октомври 2009 година острият език на Кларксън отново му създава проблеми. Поводът е изказването, че BBC са обсебени от това на назначават черни мюсюлманки лесбийки, за да увеличат броя на гледащите телевизията бели хетеросексуални.


Мексиканците са мързеливи и безполезни
През февруари 2011 година Кларксън предизвика поредния дипломатически скандал. В едно от предаванията той казва, че щом автомобилите отразяват националния характер, то "мексиканските коли са мързеливи, безполезни, пръдливи и по цял ден подпират някоя ограда, втренчени в кактусите, облечени в одеяло с дупка по средата вместо палто". След шума около тази фраза водещият е принуден да се извини.


Стачниците да се екзекутират пред домовете им
През ноември 2011 година идва едно от изказванията на Джеръми Кларксън, което предизвиква най-остра негативна реакция. За 36 часа в BBC получават над 21 000 оплаквания. Причината е коментар на водещия в шоуто BBC The One Show. Говорейки за стачката в публичния сектор, която блокира Лондон, Кларксън казва, че ако зависи от него, би екзекутирал всички стачници пред очите на семействата им. BBC официално се извиняват за изявлението на Клаксън. Любопитното е обаче, че телевизията получава и 314 писма в подкрепа на водещия.


Махайте телата на самоубийците и влакът да продължава
Декември 2011 година Джеръми Кларксън отново разбунва духовете. В своята колонка в The Sun написва, че когато някой се хвърли под влака с цел да се самоубие, тялото му трябва да се отстрани максимално бързо и влакът да продължи по пътя си. Джеръми пише: "В такъв случай сменете машиниста, съберете по-едрите останки и пуснете влака. Лисиците и птиците ще се справят с останалите останки, които сега толкова дълго се събират."


На мушката е Индия
Януари 2012 година отново има обидена нация, този път Индия. В епизод, в който водещите на Top Gear прекосяват Индия с камион, те обиждат дрехите, храната, влаковете и историята на страната.


Търпението на шефовете се изчерпва
След няколко години без сериозни издънки през май 2014 година Кларксън получава последно предупреждение за уволнение, след като вестник съобщава, че е използвал думата "негър" по време на снимки.


През октомври обаче следва поредният дипломатически скандал между Великобритания и Аржентина. Посланикът на Аржентина в Лондон иска извинение от BBC заради напомняне за войната за Фолклендските острови от 1982 г. Екипът на Top Gear пък е принуден да напусне южноамериканската страна, след като при заснемане на епизод там водещите карат "Порше" с регистрационен номер, завършващ с инициалите FKL, които някои свързаха именно с Фолклендската война.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vomit
  vomit
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Тоя чичо бледнее пред някои наши общественици...

 2. 2 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 672 Весело

  Ххаха..Тоя е направо велик бе...Добре се посмях рано сутринта..

 3. 3 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Типично за лицемерието на общество, което прокламира фалшиви ценности, а всъщност има една единствена - Парите.
  Парите, които носят сила, а силата - пари.
  Агресията - основно средство да ги придобиеш.

 4. 4 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Не са го уволнили когато обиждал по най-просташки начин отделни личности и цели нации, но ще го уволнят, защото употребил думата "негър". Неам думи да изразя възхищението си от английската политическа коректост в областта на расизма.

 5. 5 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 506 Неутрално

  В свят на тъпа риалити-помия, "шоу" програми, които са популярни и се гледат, понеже "са популярни и се гледат", а всъщност са пълна боза,
  холивудски филмови буламачи, които печелят награди, понеже участвал едикойси артист, използвали незнамсикакви анимационни ефекти, бюджета им бил толкова и толкова,
  малоумни реклами от типа:
  "Въпрос: - Какво изпитваш, докато дъвчеш "Файв"?
  Отговор: - Изтръпващо електрическа мента!"

 6. 6 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Много добър водещ, както и цялото трио въобще. Макар и със спорни изказвания, приемам повечето от тях като специфично британско чувство за хумор. Той си е чешит. И е и ще остане легенда. Всяко издание на британското "Top Gear" заслужава внимание. Гледах и американското издание - доста по-слабо ми се стори.

  В момента по "News7" излъчват епизоди на британското "Top Gear" от 21:00 ч. всеки делничен ден, в събота - от 16:30 ч. по "ТВ7", а който се интересува от книгата - https://www.e-zona.bg/product/svetat-klarksan-13479 .

 7. 7 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  Просто велик! Не си падам много по автомобилни шоута, обаче неговото не изпускам, специално заради него и начинът му на изразяване. А това - "За зелените движения във Великобритания казва, че са отпадъчен продукт от стари профсъюзни деятели и лесбийки от организацията за забрана на ядрените централи, които са намерили по-доходоносно занимание." - е най-доброто определение, правено някога за безполезните зелено/червени движения.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 8. 8 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Весело

  отново трябва да дава обяснение, след описва новото "Мини", по това време вече част от концерна БМВ, като типично германско. Отдавайки нацистки поздрав с ръка, той прави забележката, че каквато и цел да зададе на навигацията, тя все го отвежда в Полша.
  *********************

  А тази е една от най-забавните му и духовити смешки, чудя се колко задръстен трябва да си, че да не оцениш хумора и да се обидиш?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 9. 9 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  BBC са обсебени от това на назначават черни мюсюлманки лесбийки,
  **********************

  Определено не страда от излишна поликоректност. Даже изказването му е доста скромно, щото не само ББС са обсебени от идеята да назначат колкото се може повече представители на разни малцинствени групи, само поради факта, че принадлежат към тези групи, а не защото имат необходимите качества, опит и способности. Из цяла Великобритания е така, пък и не само там.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 10. 10 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Скандален тип - харесвам го !

  Ние пък си имаме Карбовски.

  Той ни стига.

  )))))

 11. 11 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Весело

  щом автомобилите отразяват националния характер, то "мексиканските коли са мързеливи, безполезни, пръдливи и по цял ден подпират някоя ограда, втренчени в кактусите, облечени в одеяло с дупка по средата вместо палто"
  ************************

  Отново право в целта, то затова и дразни толкова толерастите, щото ги казва нещата такива, каквито са. Всеки, който познава мексиканци или някакъв друг вид панчитос, няма как да не се съгласи с горното определение.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 12. 12 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Любопитно

  Говорейки за стачката в публичния сектор, която блокира Лондон, Кларксън казва, че ако зависи от него би екзекутирал всички стачници пред очите на семействата им
  ***********************

  Подобни желания се появяват и в мен всеки пък, когато служители от чистота решат да стачкуват и цели градове се зариват седмици наред с боклуци или пък когато авиодиспечерите решат, че парите са им малко и в резултат на това правят заложници цели държави с безумните си искания.
  Тогава и на мен ми се приисква да имам оръжие и да ги почна наред.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 13. 13 Профил на Jean-Luc Picard
  Jean-Luc Picard
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не е чак толкова зле. Хуморът му си има голям британски чар и доста самоирония на места. Само комплексар би се "обидил" от шегите му.

 14. 14 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Не е нужно да си простак, за да харесваш Кларксън, но определено помага.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 15. 15 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Не разбрах само какъв е тоя 30 годишен кестин?

  Иначе съм голям фен на тия тримата идиоти.

 16. 16 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 760 Неутрално

  [quote#14:"Mark Twain"]Не е нужно да си простак, за да харесваш Кларксън, но определено помага. [/quote]

  Не се имам за простак (то пък кой ли се има), но много харесвам предаванията на Кларксън. Най-вече пък Топ Гиър. Не съм съгласен с повечето от позициите му по обществени и политически въпроси (а и някои автомобилни - карам Рено), но това не ми пречи. Не може всички да сме по един калъп. И не бива да се обиждаме за щяло и нещяло. Обидата е нещо субективно и не бива да се превръща в автоцензура. Който не е съгласен, да гледа края на Народът срещу Лари Флинт за обосновката на защитата и решението на Върховния съд на САЩ. Всъщност, най-добре да гледа целия филм

 17. 17 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Ще се повторя, но Кларксън е префинен английски простак, който на всичкото отгоре изглежда като прекаляващ с алкохола, и други удоволствия, дърт коцкар.

  generator
 18. 18 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 460 Неутрално

  Вече е напреднал достатъчно с материалът и е твърде известен, така че, може да си позволи да го свалят от ефир.Предаването му, което следя редовно от интерес към автомобилите, освен плоски шеги и тъпи състезания нищо друго не предлага.Според мен!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 19. 19 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1450 Неутрално

  Ами мен определено ме интересува повече обемът на багажника, като си избирам кола, отколкото колко мацки някой си щял да чука...

  Забележките са предимно просташки, някои са забавни, подходящи за нивото на зрителите. Е, не всеки може да е като Монти Пайтън.

 20. 20 Профил на Yomega
  Yomega
  Рейтинг: 779 Неутрално

  Мнозина от коментарите тук сякаш не отчитат това, че по един начин се майтапиш на маса с приятели и по друг ако те гледат милиони. Кларксън е готин но и се е взел очевидно на сериозно (основна грешка и между другото едно от от основните неща, попадащо под прицела на прословутия британски хумор!) и се смята за недосегаем...като успелия млад мъж и други подобни у нас

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  "Ако не обиждаш, не е възможно да направиш добра смешка"
  ---------------------------------------------
  Моди, чуваш ли, не съм агресивен, шегаджия съм.............

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 22. 22 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 628 Неутрално

  [quote#8:"Barcelina #Je suis la libertad"]че каквато и цел да зададе на навигацията, тя все го отвежда в Полша. [/quote]

  Това не е негова идея, а имитация на шегата на Ууди Алън, че когато слуша Вагнер, му се иска да нападне Полша.
  Всички нации се радват, когато техен сънародник прави подигравателни забележки за други нации. От опит знам, че англичани, руснаци и французи са шампиони в тази дисциплина. Но пази Боже да се подиграеш с тях - нахвърлят се върху теб и са готови да те разкъсат.

 23. 23 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1440 Неутрално
 24. 24 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1032 Весело

  "За зелените движения във Великобритания казва, че са отпадъчен продукт от стари профсъюзни деятели и лесбийки от организацията за забрана на ядрените централи, които са намерили по-доходоносно занимание"

  Много добро. Дърт пръч и чешит е тоя.

 25. 25 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 460 Неутрално

  До коментар [#21] от "qwertqwert":
  Все едно ,да си помислиш че, тълпите пияни, практикуващи балконинг, татуирани изцяло маймуни в курортите по света и у нас са британци!

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 26. 26 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 585 Весело

  [quote#5:"Реформатор Пръмов"]"Въпрос: - Какво изпитваш, докато дъвчеш "Файв"? [/quote]

  Отговор - За тези пари можех да дъвча луканка

  Моралът не е порок!
 27. 27 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Добър водещ с преднамерено хаплив стил, но престъпил границите.
  Случката, заради която е уволнен и е извън ефир, е доста по-различна. Понеже е разглезена суперзвезда и си мисли, че може да се измъкне (вече много пъти са му прощавали, чувство за безнаказаност - малко като български съд), удря кроше на продуцент от ББС. Защото нямало вечеря, моля ти се, кетъринг нямало за звездата.
  Не уволнение, а затвор! Щото сега му се възхищавате, но ако беше ударил вас пред очите на колегите ви щяхте да пеете друга песен. Но няма да си го признаете публично и просто ще кликнете минус....

 28. 28 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 743 Неутрално

  До коментар [#17] от "conTXT":

  Колкото и да го повтаряш, аудиторията в страната има сходни с неговите виждания и качества, така че... простотия...

  Не цъкам плюсове и минуси.
 29. 29 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#28] от "Imaginary Friend":

  Благодаря, но все пак не мога да се сдържам да не осъждам примитивизма

  generator
 30. 30 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1035 Неутрално

  Добър е отвсякъде! Има нужда от такива хора, които да разбунват общественото мнение.

 31. 31 Профил на kirilak
  kirilak
  Рейтинг: 5 Неутрално

  ''Новото Порше Кайен има сексуалното излъчване на камила с гингивит''

 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  https://www.facebook.com/pages/Bring-Back-Clarkson/791920410861402

  Ето къде можете да подкрепите Кларксон.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на InmoInvestments
  InmoInvestments
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Любим. Особено с изтънчения си типично английски хумор. Разпознавам и себе си, защото и аз се шегувам така, но никой не е посмял досега да се оплаче. Може би защото винаги аз плащам сметките.....

  You can get much farther with a kind word and a gun than you can with a kind word alone. Al Capone
 34. 34 Профил на Кака Пенка
  Кака Пенка
  Рейтинг: 773 Неутрално

  Много се кефя на тоя пич Уважавам го много заради неговата самоирония - колкото се е погаврил с другите, толкова се гаври и със себе си. За мен това е достатъчно да имаш правото да кажеш каквото мислиш пред милионна аудитория. Освен това всички водят статистика на оплакванията, но я да видим на колко хора им е харесало, а? Виж, продуценти няма да тръгна да удрям, но знае ли човек за какво му е набрал... Отивам да се подпиша на петицията. Толкова се зарадвах, че този сезон ще има 10 епизода.

 35. 35 Профил на Arya Stark
  Arya Stark
  Рейтинг: 672 Весело

  "работата на правителствата е да правят паркове и да поставят пейки в тях, като оставят хората на мира"

  Ужасен хулиган, но харесвам демоничното му чувство за хумор, защото не се отнася до мен. Гледам Топ Гиър заради него.

  "Winter is Coming"
 36. 36 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  [quote#22:"aralambi"]Това не е негова идея, а имитация на шегата на Ууди Алън, че когато слуша Вагнер, му се иска да нападне Полша. [/quote]

  Да знам, чувала съм я и в този вариант, и продължава да ми е забавна, без значение кой е изрича.
  А на шеги се обиждат само много комплексирани хора или такива, с промити от толерастия, политкоректност и мултикулти разбирания мозък. В свят, в който на почит е новговора, такива като Кларксън са като глътка свеж въздух.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 37. 37 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 463 Неутрално

  След всичко, което прочетох да е правил, никога не бих си и помислила да гледам каквото и да е с тоя простак. Мразя простаците без значение от националност и обществено положение.

 38. 38 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 806 Весело

  Абсолютен фен! Прометей в здрачния тунел на политкоректността. Много радва!

  https://goo.gl/8NG90J
 39. 39 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Весело

  До коментар [#17] от "conTXT":
  До коментар [#19] от "luda_krava":
  До коментар [#28] от "Imaginary Friend":
  До коментар [#37] от "serena":

  Баси, колко сте изискани и префинени! Откъде пишете, всъщност, от Бъкингамския дворец?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 40. 40 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#39] от "Barcelina #Je suis la libertad":

  почти, от кулите на собствените си претенции към света.

  generator
 41. 41 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#38] от "Valeria":

  Кларскън е Бойко Борисов на авто журналистиката.

  generator
 42. 42 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  разликата е, че единият е израснал в провинциална Англия, а другият в Банкя

  generator
 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Весело

  [quote#40:"conTXT"]от кулите на собствените си претенции към света. [/quote]

  Явно кулите ти са толкова високи, че си загубил представа за реалността в света. Лошо няма, рей си се из облаците, само не критикувай тези, стъпилите здраво на земята.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Весело

  До коментар [#43] от "Barcelina #Je suis la libertad":

  а на какво основание се опитваш да ми отнемаш исконното право да изразявам мнение? Само защото се споделя от малцинството ли?

  generator
 45. 45 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Весело

  [quote#44:"conTXT"]а на какво основание се опитваш да ми отнемаш исконното право да изразявам мнение?[/quote]

  Моля? Къде точно ти го отнемам това исконно право? Изразявай си го, няма проблем, обаче аз също имам исконно право да не се съглася с твоето мнение, не ли?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 46. 46 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  [quote#43:"Barcelina #Je suis la libertad"]Лошо няма, рей си се из облаците, само не критикувай тези, стъпилите здраво на земята. [/quote]
  Абе то колкото по-високо се реете, толкова по-лошо се пада!
  Особено когато реейки се толкова високо схванеш че не знаеш как се лети!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 47. 47 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 806 Неутрално

  [quote#41:"conTXT"] Кларскън е Бойко Борисов на авто журналистиката. [/quote]

  [quote#42:"conTXT"]разликата е, че единият е израснал в провинциална Англия, а другият в Банкя [/quote]

  И още една съществена разлика: първият се занимава с призванието си и го прави умно, забавно и добре, докато вторият трябваше да се посвети на спортния журнализъм, като максимум.

  https://goo.gl/8NG90J
 48. 48 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Любопитно

  До коментар [#46] от "Храбър":

  ++++++++++++

  Добре казано. Лично аз съм имала възможността да видя хора, струтили се от "високите кули на собствените си претенции", гледката не е приятна, а падането боли жестоко.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 49. 49 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  [quote#32:"Храбър"]Ето къде можете да подкрепите Кларксон. [/quote]

  Подкрепих.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 50. 50 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 482 Неутрално

  Прав е човека. Добрата смешка е винаги за нечия сметка, на приятели, непознати или резултат от самоирония...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 51. 51 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Велик, велик, гений, смеем се...
  Ама как оплюхме онзи дето ни беше нарисувал като кенеф. Добре, че не еспоменавал нищо за БГ, че ние се смееш само на чужд гръб (за разлика от британците).

 52. 52 Профил на Hamster
  Hamster
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#27:"arcanum"]сега му се възхищавате, но ако беше ударил вас пред очите на колегите ви щяхте да пеете друга песен[/quote]

  Не, щяхме да го съдим и да изкараме някоя пара

  Освен това мен не ме интересува личния му живот гледам го десет пъти в годината и понякога чета какво е писал, на това му се възхищавам. Единствената ми критика е за "лова" на лисици, защото е брутална жестокост над беззащитни същества. А иначе германците правят "английски" коли, но им излизат германски, индонезийците вместо да се обиждат да правят свестни продукти, а мексиканците да работят вместо да се сърдят на Кларксън - той само ги описва. Колкото за лезбийките и "зелените", ами факт.

  п.п. Албанците как не се обидиха от епизода с техните емигранти дето му задигнаха вана

  Hamster
 53. 53 Профил на Hamster
  Hamster
  Рейтинг: 1059 Весело
 54. 54 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#45] от "Barcelina #Je suis la libertad":


  [quote#43:"Barcelina #Je suis la libertad"]рей си се из облаците, само не критикувай тези, стъпилите здраво на земята[/quote]

  Интересно това какво е.


  generator
 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8403 Неутрално

  Той поне не управлява държава като...

 56. 56 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#47] от "Valeria":


  [quote#47:"Valeria"]И още една съществена разлика: първият се занимава с призванието си и го прави умно, забавно и добре, докато вторият трябваше да се посвети на спортния журнализъм, като максимум.[/quote]

  Това не е така, защото призванието е функция на субекта. Всеки сам преценява, кое е неговото призвание и отделен въпрос е дали на това поприще се справя добре или зле. В този смисъл не можете да определяте кое е призванието на другия.

  И не, не съм съгласен, че го прави умно и забавно и добре. Прави го с плоско и евтино чувство за хумор и див, но ужасно похабен мачизъм. Въобще зад този изкуфял псевдо бунтар или по-скоро селски хулиган, се крие някой комплексар, който си е повярвал твърде много.

  generator
 57. 57 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#56:"conTXT"]който си е повярвал твърде много. [/quote]

  ... и защо си е повярвал, защото има такива, които не са много далеч от него и му се възхищават.

  generator
 58. 58 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1391 Весело

  Е какво Джеръми да не тръгнал да прави Граждански арести като един нашенски пишман политик.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 59. 59 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  [quote#54:"conTXT"]Интересно това какво е. [/quote]

  Призив да уважаваш "исконното" право на другите да имат мнение. Можеш да ги критикуваш, естествено, но конструктивно, а не от позиция на реещ се в облаците. Изказвания от рода - "аз съм супер извисен и изискан, а вие сте простаци" не постигат желания ефект.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 60. 60 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#59] от "Barcelina #Je suis la libertad":

  Учудващо, човек, който защитава един нонконформист, като Кларксън, едновременно с това да се изявява като краен такъв.

  generator
 61. 61 Профил на krasi_kara
  krasi_kara
  Рейтинг: 474 Неутрално

  До коментар [#27] от "arcanum":

  Версията, че "конфликтът" е заради вечеря/кетъринг се лансира от вестик The Sun, което е общо взето същото, като да е съобщена от агенция ПИК и вестник "Телеграф". Така че, не бързай с хвърлянето на камъните.

  А иначе бай Кларксън общо взето изказва и споделя вижданията на средно-статистическия и що-годе интелигентен БЯЛ ХЕТЕРОСЕКСУАЛЕН МЪЖ.

  За съжаление обаче това животно, "белият хетеросексуален мъж", в днешно време сме доста напред в класацията за най-репресирана и подтискана част от обществата, но не е политически коректно да се оплакваме, нали?

  Както се казва, "Черна еврейска лезбийка в инвалидна количка да си на този свят..."!

 62. 62 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Едно е да си здраво стъпил на земята и да критикуваш системата и каквото прецениш, съвсем друго е да го правиш просташки и да обиждаш достойнството на дадена личност или дори обичаите и културата на цели народи! Прекалено дълго са го търпяли в ВВС, аз щях да го изритам като мръсен парцал доста по-отдавна, пък той да ходи да лее помия където другаде иска. Няма ли линк, където да се гласува за изхвърлянето му... Интересно дали със себе си се е шегувал изобщо, и то по същия низък и просташки начин.

 63. 63 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 806 Неутрално

  [quote#56:"conTXT"] И не, не съм съгласен, че го прави умно и забавно и добре. Прави го с плоско и евтино чувство за хумор и див, но ужасно похабен мачизъм. Въобще зад този изкуфял псевдо бунтар или по-скоро селски хулиган, се крие някой комплексар, който си е повярвал твърде много. [/quote]

  Чакайте малко, нещо се разминаваме. Статията е за Кларксън, коментарът ми беше за Кларксън, а вие продължавате да говорите за Борисов

  https://goo.gl/8NG90J
 64. 64 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 229 Неутрално

  От истината боли най-много!

 65. 65 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 895 Весело

  Винаги е необходим един шут, който да казва истината в очите.
  Особено в нашите времена на лицемерна толерантност.
  Не знаех нищо за Кларксън, тъй като не съм почитател на автомобилни предавания, но от статията вече добих впечатление и не се учудвам, че шоуто му има толкова много последователи!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK