Обновената писта "Дракон" ще бъде открита с моторно шоу този уикендПиста "Дракон" край пловдивското село Калояново, посреща своя 10 годишен юбилей с напълно нова конфигурация, която ще бъде представена с двудневен празник за феновете на моторните спортове този уикенд. Програмата в събота и неделя включва състезания от сериите V1 Challenge Bulgaria и Zedmoto, дрифтшоу, каскади с мотоциклети и възможност за индивидуални обиколки с лични автомобили или мотоциклети. Билетът за шоуто е с цена пет лева и важи за двата дни.


"Дракон" е първата и единствена по рода си частна писта за провеждане на авто- и мотосъстезания в България. Обновената част на трасето се състои от шест нови завоя и права, с обща дължина 840 метра. Широчината на късите прави е 11 метра, на старт-финала - 12 метра и 15 метра в два от завоите.


Нововъведение е и възможността да се използват два различни модула от конфигурацията на пистата, като късият е с дължина 1400 метра и е почти изцяло покрит с нов асфалт, а дългият модул е 2000 метра.
Писта "Дракон" вече ще предлага и отделно трасе, предназначено специално за дрифт, което е оформено по част от завоите на старото трасе, без да се застъпва с новите конфигурации.

Новата конфигурация на пистата

Новата конфигурация на пистата


Сред останалите нововъведения са нова времеизмервателна система Х2 от MyLaps с 50 транспондера, безплатен безжичен интернет с покритие на цялата територия на пистата, както и пит-лейн, с изход от пистата във външната част на последния завой и вход към нея преди вътрешната част на втори завой.


Писта "Дракон" се намира на 20 км от Пловдив и на 15 км от Хисаря, като е достъпна за свободно каране от вторник до петък от 14 до 21 часа.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK