Освеженият "Опел Мока" ще дебютира в Женева

Новото оформление на предната част на модела е приведено в унисон с новия стилистичен език на марката.

© Опел

Новото оформление на предната част на модела е приведено в унисон с новия стилистичен език на марката.След над 500 хил продажби за три години "Опел Мока" ще мине през освежаване, като новата версия ще носи добавката X-към името си. Автомобилът ще дебютира на автосалона в Женева (1- 13 март) и ще излезе на пазара през тази есен.


"Опел Мока Х" се отличава със свеж дизайн, ново вътрешно пространство и ново поколение инфоразвлекателни системи. Наред с дебютиралото наскоро на пазара ново поколение 1.6-литрови "шептящи дизели", "Мока" X ще разшири и бензиновата си гама с новата генерация 1.4-литров турбо двигател, съчетан с автоматична трансмисия, Start/Stop и двойно предаване.

Освеженият "Опел Мока" ще дебютира в Женева

© Опел


Tехнологията за двойно предаване с електромагнитен механизъм и многодисков съединител е интелигентна и ефективна. Когато пътната настилка е суха, за задвижването на автомобила се грижат единствено колелата на предния мост, което спомага за поддържане на ниския разход на гориво.


В зависимост от пътните условия, разпределението на въртящия момент се извършва безстепенно и плавно от 100 процента предно предаване на сухи настилки, благоприятстващо ниския разход на гориво до максимално разпределение на въртящия момент в отношение по 50 процента към предния и задния мост.


Сред новото оборудване в Мока са предните адаптивни фарове, с девет различни функции или светлинни режима. Новото поколение на фронталната видеокамера Opel Eye с повишена разделителна способност предлага по-прецизна работа на системата за разпознаване на пътни знаци и функцията за предупреждение за потенциален сблъсък с движещия се отпред автомобил. На камерата разчита и системата за предупреждение при неволно напускане на лентата за движение.

Своят дебют отбелязва изцяло ново арматурно табло, вдъхновено от новата "Астра".

© Опел

Своят дебют отбелязва изцяло ново арматурно табло, вдъхновено от новата "Астра".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK