Нова жалба спира обществената поръчка за тол системата

Снимката е илюстративна

© Reuters

Снимката е илюстративнаНова жалба в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) спира обявената обществена поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3.5 тона, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" днес. Уточнява се, че тя идва от същото юридическо лице, което е подало и първата.


Това е фирмата "Мархинженеринг". При пускането на първата жалба, която беше отхвърлена от съда, но заради нея срокът за подаване на оферти беше удължен с близо 3 месеца, шефът на АПИ Лазар Лазаров обяви, че компанията не се занимава с изпълнението на електронни системи за управление на пътен трафик. Той изрази и съмнения, че жалбата е пусната с цел да облекчи някого при подготвянето на документи или пък да отложи във времето изпълнението на тази система.


С пускането на ТОЛ-системата се засягат много интереси, подчерта Лазаров. Търгът за тол таксите, с въвеждането на които, сумите за плащане за товарните автомобили ще зависят от изминалото разстояние, беше обявен на 5 април 2016 г. Поръчката за 200 млн. лв. се оказа атрактивна за местни и чуждестранни компании, специализирани в сферата на интелигентните транспортни системи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK