"Киа" започна производство в Мексико

"Киа" започна производство в Мексико

© КиаКорейската автомобилна марка "Киа" откри днес свой завод в Мексико. Той е разположен в щат Нуево Леон и e построена за около 13 месеца.


"Новият завод в Мексико е стъпка напред в развитието на марката и доказателство за амбицията на "Киа" да се превърне в един от лидерите на автомобилния пазар", коментира президентът на "Хюндай мотор груп" Монг Ку Чунг. Той допълни, че произвежданите в този завод модели ще са не само за мексиканския пазар, но и за страните в Латинска и Северна Америка.


Капацитетът на новата мощност е 400 000 автомобила годишно. Заводът вече прави модел "Форте" (известен под името "Черато" на някои пазари), предстои там да се сглобява и "Рио".
Към момента фабриката работи с капацитет от 100 000 автомобила годишно, като на всеки 53 сек. се произвежда по едно превозно средство. През 2017 г. компанията планира интегрирането на 2-ра и 3-та работна смяна, което ще увеличи годишната продукция до 300 000 броя, а до 2018 г. се очаква заводът да изпълни максималния си капацитет от 400 хиляди автомобила на годишна база.


Супермодерният завод на "Киа" в Мексико е оборудван с 420 робота за извършване на процесите по щамповане, заваряване, боядисване и сглобяване. Във връзка с дейността на завода заедно с фирмите доствчици КИА наема около 4000 служители, като в дългосрочен план се очаква да се разкрият още 14 000 преки позиции и 56 000 работни места в компаниите - партньори на марката.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK