Глоби за 205 хиляди лева ще бъдат наложени на чистещите София от снега фирми

Глоби за 205 хиляди лева ще бъдат наложени на чистещите София от снега фирми

© Юлия ЛазароваФирмите, ангажирани със снегопочистването на улиците и булевардите в столицата, успяват да се справят със задълженията си, които има по договор, с малки изключения, казва в интервю за агенция "Фокус" директорът на столичния инспекторат инж. Веска Георгиева. Тя допълва, че за лошо свършена работа ще бъдат наложени глоби за общо 205 хиляди лева.


Георгиева посочи, че инспекторите са денонощно на терен, като проверяват качеството на работа не само с физическо присъствие, а и с GPS система. Тя каза още, че по разпореждане на кмета тече проверка в базите на снегопочистващите фирми, за наличните количества соли.


По думите на Веска Георгиев няма необходимост от извънредни мерки при бъдещ снеговалеж и падане на температурите. "Фирмите трябва да се справят с това, за което са поели ангажимент и са сключили договор. Инспекторите да продължават да следят за качеството на тяхната работа", подчерта директорът на Столичния инспекторат.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK