Достъпът до Бургас през магистралата и Петолъчката е невъзможен за пореден път

Силният снеговалеж създаде проблеми и в Италия.

© Reuters

Силният снеговалеж създаде проблеми и в Италия.Магистрала "Тракия", между пътен възел Зимница край Ямбол и Бургас, е затворена за всички превозни средства, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Причината е силен снеговалеж, придружен с вятър и образуването на преспи.


Този участък от магистралата се затваря при всеки снеговалеж от 30 декември насам, като проблемът идва от избраното място за магистралата и липсата на преградни съоръжения, които да пречат на образуването на преспи.


Поради снегонавявания и нулева видимост за момента до Бургас не може да се стигне и по стария първокласен път Петолъчката - Карнобат - Айтос - Бургас,
Единствената възможност за достъп до морския град е, като се ползва маршрутите Ямбол - Средец - Бургас или Ямбол-Елхово-Болярово-Средец-Бургас (виж картата). Другият вариант е от към Варна през Обзорския проход.


Достъпът до Бургас през магистралата и Петолъчката е невъзможен за пореден път

© АПИ


От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че сняг вали почти в цялата страна. Затворени за движение за всички превозни средства са Дюлински, Троянски, Златишки и Върбишки проход. На републиканските пътища в районите със снеговалеж работят над 1600 машини.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK