Проверки на тунели създават предпоставки за задръствания в Кресненското дефиле

Проверки на тунели създават предпоставки за задръствания в Кресненското дефиле

© Надежда Чипева, КапиталПрез следващата седмица специализираното звено за инспекция ще обследва тунелите на автомагистрала "Струма" и "Траянови врата" на "Тракия", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". На 27 февруари 8 до 17 часа ще се проверяват двата тунела на "Струма" - при 56-и и 82-ри километър, като движението няма да се спира.


При работата на експертите последователно в дясната и лявата тунелна тръба ще бъде ограничено преминаването в изпреварващата лента и ще бъде намалена скоростта. По същото време ще се обследват и трите тунела по пътя София – Кулата.


За целта в района на тунела при 370-и км трафикът ще минава през село Железница, а за тези при километри 383-и и 388-ми в Кресненското дефиле колите ще се пренасочват по общинските пътища в близост до съоръженията.
На 28 февруари от 8 ч. до 17 ч. последователно ще се ограничава преминаването през дясната и лявата тръба на тунел "Траянови врата" при 53-и км на магистрала "Тракия". Трафикът ще се пренасочва в свободната тунелна тръба.


Заповедта за проверка на всички тунели по пътищата на страната дойде, след като на 5 февруари паднал елемент от осветителната система на тунел "Ечемишка" на магистрала "Хемус" уби жена. Впоследствие беше съобщено, че половината от съоръженията са потенциално опасни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK