Столичната пътна полиция призова към разумно шофиране със стряскащи кадри (видео)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Докато няма сериозни санкции и присъди за джигитите,нищо няма да се промени.

 2. 2 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5239 Неутрално

  Наистина са СТРЯСКАЩИ

 3. 3 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Всички шофьори трябва да минат на психиатър и на неуравновесените, избухливи и агресивни хора да им се отнема правото да управляват МПС до живот. Всеки виновен при ПТП да остава без превозното средство, с което е извършено. Така доста тежкари с коли на изплащане ще си останат само с изплащането.

  Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори (Еф. 5:11-12).
 4. 4 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 3943 Неутрално

  Аууу, наистина са стряскащи кадрите.

 5. 5 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2947 Неутрално

  Чипа..а..а...а!
  Чипа..а...а..а!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 6. 6 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Има една приказка, която се потвърждава от видеото, най-бързите в пресичането, най-често ги удрят.

 7. 7 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Силно се съмнявам българите да се впечатлят от тези УЖАСЯВАЩИ кадри. Докато бракмата е най-важния член на фамилията и чрез нея се доказва интелекта, благосъстоянието, красотата, мощта, властта, мъжествеността (женствеността) на собственика, то няма как да се престане с подобни изпълнения. И не е "война" по пътищата, а "клане". Трябва спешно да бъде наченат жесток терор, прилаган върху всеки един подобен нарушител. Убиват вас, децата ви, близките ви, БЕ.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 8. 8 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#5] от "Храбър":

  Да не би да искате да кажете - "мат'риал"?! Народонаселението дали чипа му издиша или е просто "мат'риал"... все тая.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 9. 9 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Изгледах видеото от начало до края ...
  Силно впечатление ми правят няколко неща:
  1. Инцидентите са буквално пред цитаделата на властта: Парламент, Президенство и Министерски съвет.
  2. Масово не се спазват правилата за движение, относно предимство и светлинни сигнали (светофари).
  3. Масово причинителите на ПТП почти нямат никаква реакция преди удара.
  4. Отново се потвърждава, че превишената скорот е най-малкият проблем, а най-големият е неспазване на правилата за предимство.

  Хора, тръпки ме побиват като виждам как пешеходци са помитани.
  Когато живеех в София до 2006г. от там научих, че аварийни светлини се пускат ВИНАГИ:
  1. При ряско спиране
  2. При даване на предимство на пешеходец. Повечето инциденти с печеходци, са от шофьори, заобикалящи спрял автомобил, даващ предимство.

  Ей ще се избием бе !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 10. 10 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 792 Неутрално


  ряско
  [quote#9:"ironhorse"]

  Извинявам се - рязко.


  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 11. 11 Профил на Masala Sama
  Masala Sama
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Че се кара арогантно и голяма част от шофьорите са за бой е факт!
  Но направи ли ви впечатление, колко голяма част от катастрофите стават при:
  - нерегулирани кръстовища;
  - лошо маркирани пешеходни пътеки с голям трафик, където просто трябва светофар;
  - кръстовища с едновременен ляв и десен завой;
  На камерите в нито едно от произшествята не се мярна катаджия, ако и да са все от центъра на града. Колко пъти стоят пред парламента и гледат сеир?
  "Експертите" от КАТ биха могли да подобрят условията, а не само да скърцат с корумпирани зъби, не ли!

 12. 12 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Изгледах видеото от начало до края ...Силно впечатление ми правят няколко неща:1. Инцидентите са буквално пред цитаделата на властта: Парламент, Президенство и Министерски съвет.2. Масово не се спазват правилата за движение, относно предимство и светлинни сигнали (светофари).3. Масово причинителите на ПТП почти нямат никаква реакция преди удара.4. Отново се потвърждава, че превишената скорот е най-малкият проблем, а най-големият е неспазване на правилата за предимство.Хора, тръпки ме побиват като виждам как пешеходци са помитани.Когато живеех в София до 2006г. от там научих, че аварийни светлини се пускат ВИНАГИ:1. При ряско спиране2. При даване на предимство на пешеходец. Повечето инциденти с печеходци, са от шофьори, заобикалящи спрял автомобил, даващ предимство.Ей ще се избием бе !
  —цитат от коментар 9 на ironhorse


  като пуснеш аварийките пред пешеходна за да пуснеш пешеходец смяташ, че няма да те заобиколят отляво и съответно няма блъснат пешеходеца, поради липсата на видимост. По-скоро без аварийки може да отреагират.

  Като цяло се вижда, че на определени кръстовища има проблем. Навлиза се в кръстовището при червен светофар за направо и зелен за наляво. Спокойно човек може да ги обърка и знам един такъв светофар - пред Мол Сердика, където левият завой го пускат малко по-рано от движението направо и хората се бъркат яко коя секция да следят. В такива случаи трябва да се направи реорганизация на светофарната уредба.
  Вижда се и, че мотористите често сами са виновни, защото карат в насрещното с цел да изпреварят колоната. Правят същото (но не на видеата тук) и да се мушат между колите карайки по осевата линия, където могат да останат незабелязани от водачите на коли. Мотористите не разбраха, че трябва да карат в средата на лентата.

 13. 13 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 522 Неутрално

  ОБЯСНИХТЕ МУ ЧЕ ТОЙ ПЕШЕХОДЕЦЪТ Е ВСЬО ВСЯ НА ПЕШЕХОДНАДА ПЪТЕКА , МОЖЕ ДА ПРЕСИЧА ТИЧАЙКИ БЯГАЙКИ ГРЕДАЙКИ НА ДРУГАТА СТРАНА ГОВОРЕЙКИ ПО ТЕЛЕФОНА , АЗ ШОФОЬОРА ОБАЧЕ ПОЛОВИНАТА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ НЕ ГИ ВИДИМ , БИЛО ТО ЗНАКА СЕ БИЛ СКРИЛ В КЛОНИТЕ НА ДЪРВО БОЛО ТО ЧЕ БОЯТА МЕНТЕ СЕ БИЛА ИЗТРИЛА ,БИЛО ТО ЧЕ НЯКОЙ ТРЕБАЛО ДА СЕ ПОФАЛИ С НЕРЕГУЛИРАНИТЕ СИ КСЕНОНИ И МЕ Е ЗАСЛЕПИЛ , МОЛИХ ВИ НЕ ГИ НАБУТВАЙТЕ ТИЯ СВРЪХ ПРАВА НА ПЕШЕХОДЦИТЕ ЩОТ ЩЕ СТАВАТ БЕЛИ , НЕКА И ТЕ СЕ ПОПАЗВАТ МАЛКО , ПИСАХТЕ МЕ ОТ ЛОШИТЕ ,ЖИВИ И ЗДРАВИ

 14. 14 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Нещата в Софето май са вече и по-зле! Колко от улиците и булевардите са затворени за "усвоявани на пари"?

 15. 15 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1052 Гневно

  В София много чест, особено в пиков час, се кара изнервено, дори - истерично, без съобразяване с друго освен със собственото ни бързане. А да - и със собственото ни ЕГО, в някои случаи, особено като сме с някоя по-лъскава колица... Или със собствения ни КОМПЛЕКС, ако сме със някой таралясник и номера не започва със "С", "СА" или "СВ".
  И става страшно. Трябва да се ограничи трафика със мерките четен-нечетен номер и да се подобри драстично градския транспорт.
  НЯМА друго решение.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 16. 16 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#13] от "reply":

  О, да - в някои от случаите, показани пешеходците действат като опълченци на Шипка, брат. Говоря и като шофьор, и като пешеходец.

  Особено са ми любими един тип баби, дето не мож ги спря да се гъцат, редят, пререждат и да се мятат по пешеходните пътеки, често на червено и често с унуките.

  Понякога не е просто да правила, а до разум - пресича тичайки и не съобразява, че има три ленти, и че този в средата или в далечния край, чисто и просто няма как да види пешеходеца. Ама не - пешеходецът трябва да се навре без оглед на последствията.

  Понякога изникват в последния момент и при спазено ограничение на скоростта колата спира на три-четири метра след пешеходната пътека - просто толкова разстояние се изминава за секундата време за реакция на шофьора, ако ще и спирачките да коват на място. Шофьорът пък от своя страна пропуснал да прецени, че на жълтите павета е пързалка и при сухо време, и белята е готова.

  Онова, което липсва и на едните и на другите, се нарича предвидимост. Участниците в движението трябва да имат такова поведение, което да ги прави предвидими за останалите.

 17. 17 Профил на David Moyseev
  David Moyseev
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  И какво следва от тези записи - нещо! Изродът трябва да знае, че до 24 часа след преминаване на червен светофар пред вратата му цъфват двама мильовци с призовка за явяване пред следовател, който ще го пусне от следствието само след 3-5 хил лева гаранция докато тече обжалване на нарушението. Отнемането на предимство да се наказва със принудителен труд и глоба не по-малко от 2 хил. лева! Да се свалят номерата минимум за 1 година! Задължително явяване на тежък проверовъчен изпит!

 18. 18 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Най ми "хареса" на 3:20, където автомобил тръгва да прави обратен на пешеходна пътека, а моториста изпреварва през една лента в насрещното с превишена скорост... просто нямам думи! А за газенето на пешеходците по-добре да си замълчим, защото ситуацията е отчайваща и ужасяваща!

 19. 19 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#16] от "ХЪ ХЪ ХЪ": КАРАМ МНОГО НАПОСЛЕДЪК , МНОГО ЧЕСТО МИ СЕ СЛУЧВА ПЕШЕХОДЦИТЕ ДА МИ ИЗКАЧАТ ТАКА ЧЕ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ КАРАМ С ТРИДЕСЕТ КАКВОТО Е ЗАКОНОВОТО ОГРАНИЧЕНИЕ , НЕВЪЗМЖНО Е ДА РЕАГИРАШ ! НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ КАКВИТО И ДА Е ПРАВА ДА СА ИМ ДАДЕНИ НА ПЕШЕХДЦИТЕ , СТИГА ТЕ ДА СА СЪОБРАЗЕНИ С ФИЗИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ И ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА АНТОМОБИЛИТЕ В ДНЕШНО ВРЕМЕ !!!

 20. 20 Профил на осмоъ
  осмоъ
  Рейтинг: 418 Неутрално

  за пореден път си вадя извода че в българия е най-опасно да се пресича на пешеходна пътека, където пешеходеца наивно си мисли че има предимство..

 21. 21 Профил на babameca
  babameca
  Рейтинг: 417 Неутрално


  Дойде лятото и всичко се юрна да се изтрепе.

  Доказано е, че приматското мозъче не може да внимава 100% и прави глупости докато шофира. Но и това е до време. Автономните коли ще поправят тази грешка в човешкия чип.

 22. 22 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 540 Неутрално

  До коментар [#20] от "осмоъ":

  Бе няма проблеми да е с предимство и никой не му го оспорва, ама като пресича да съобрази, дали мога да му го дам това предимство или е практически невъзможно.

 23. 23 Профил на осмоъ
  осмоъ
  Рейтинг: 418 Неутрално

  жълтите павета си остават класика при катските видеа.

  До коментар [#22] от "ХЪ ХЪ ХЪ":

  ако ти е невъзможно да си управляваш мпсто те очакват много птпта.

 24. 24 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Ами да...! Все повече се затвърждава мнението, че КАТ е орган със статистически функции...! Смятат брой ПТП-та, брой жертви. Еди колко си такива, еди колко си онакива... Но, дума не казват, за прилагане на смислена политика за ограничаване на тежките нарушения или за налагане на тежки санкции на бабаитите по пътищата...! Всичко това се случва, защото се шири всеобщо чувство за безнаказаност!

  Бивш tww09306483.
 25. 25 Профил на ХЪ ХЪ ХЪ
  ХЪ ХЪ ХЪ
  Рейтинг: 540 Любопитно

  До коментар [#23] от "осмоъ":

  И все пак, дори и да си най-добрия шофьор, пешеходецът, ако е гьонсурат някакъв и е несъобразителен, умението да управляваш МПС, съвсем не ти гарантира, че няма да го метнеш на капака.

  Но да - съгласен съм, че е фраш с хора, които не могат да шофират достатъчно добре. Много са шоферите и пешеходците, на които проблемът е в сивото вещество между ушите - каквото става по улиците е признак, който говори за масово затъпяване.

 26. 26 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 446 Неутрално

  всяка година гледаме инциденти от едни и същи места - парламента, софийския и т.н. е, питам аз, защо не се реорганизира движението на тези места, така че да се намалят предпоставките за произшествия. ако чакаме матряла да се научи от само себе си, що хора има да пострадат още...

 27. 27 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  КАТ да не го затварят на 15.09.!?
  Или само лятото има катастрофи?

 28. 28 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ''1 юли до 31 август''- извинявам се. Летни били катастрофите. Но е добре мисля контрола да не е кампаниен а ежегоден, ежедневен.

 29. 29 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Докато има толкова идиоти които не се съобразяват с правилата като шофьори и като пешеходци, статистиката все ще си е грозна.За качеството на много пътища отговора е ясен , но нали живота е най-ценното което имаме , трябва да караме така ,че да го пазим - нашия и чуждия живот.Без инциденти съвсем, не е възможно, но ние както намаляваме и по други причини, съвсем ще изчезнем.От показаните кадри става ясно че или някой пресича на червено , или някой не вижда че има пешеходна пътека , или че слепци са на улицата.Правила , правила .

 30. 30 Профил на bj_int
  bj_int
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Само на мен ли ми направи впечатление, че 50% от катастрофите на видеото са дело на таксита?! Това също говори много!
  Иначе подобни видеа се гледат предимно от хора, които така или иначе се стараят да спазват поне елементарни правила. Тези, които правят големите зулуми на пътищата едва ли ще имат търпението да гледат 7 минути.

 31. 31 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 521 Неутрално

  На видеото трябва да има физиономиите на шофьори - нарушители, които са били осъдени да платят 25 000 лв. глоба или 3 години затвор за отнемане на предимство на пешеходна.

  Всичко друго е алабала.

 32. 32 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Над всичко е липсата на чувство на отговорност.

 33. 33 Профил на dragon_gpo
  dragon_gpo
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Проблема е в манталитета на българските шофьори. Голяма част от тях са просто с варварски манталитет: мръсна газ, газ и пак газ.....и чалга за капак. Всъщност рязкото ускорение и високите скорости са незаконни, а хората, които практикуват подобен стил на шофиране са кръгли идиоти. Лошото е, че не го осъзнават. Ще минат десетилетия докато Европейският съюз опитоми варварският манталитет на болшинството от българските шофьори. От КАТ не трябва да правят клипове с ПТП, а трябва да вдигнат глобите десетократно. Трябва да стане като в Англия, където за три дребни нарушения оставаш без свидетелство за управление на МПС за срок от две години.

 34. 34 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Няма адекватни наказания за тия орки, чийто жалък живот се върти около купчина ламарина. Това бутнеш ли пешеходец на пътека трябва ефективно да лежиш в затвора без да се мисли. Глобите трябва да се увеличат десетократно поне и да се събират (но не от шкембелиите, а автоматично).

 35. 35 Профил на bav01526267
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 36. 36 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Направи ми впечатление, че значителна част от инцидентите на клипчето стават през нощта на мигащи светофари. Не може ли просто светофарите да работят постоянно? Според мен това с мигащите светофари е останало от едно време, когато на 10 човека е имало 3 коли... Сега на 10 човека има 12 коли. Много по-интензивно движение - и през деня, и през нощта.

 37. 37 Профил на Николай Христов
  Николай Христов
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#36] от "blaf":

  Прощавайте, натиснах Ви минус, без да искам. Не бе предназначен за Вас, просто го отнесохте ... Приятна вечер!

  Truth is only valid at a given point of time
 38. 38 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Столичната полиция да вземе да си влезе в ролята на упражняващ правото на санкции контрагент, а не само на безучастен наблюдател!

 39. 39 Профил на Pandipool
  Pandipool
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#12] от "alabalko":

  Светофара на моста Околовръстно-Симеоновско е също много кофти и там редовно стават катастрофи.

 40. 40 Профил на s_topuzov
  s_topuzov
  Рейтинг: 276 Неутрално

  Всеки ден пресичам Симеоновско със свито сърце, като отивам на работа. Засега само една катастрофа - една жена спря да ме пусне на пешеходна пътека и този зад нея се заби в нея. Пълен ад!

 41. 41 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  Тези кадри, са потвърждение, колко неразумен може да е "хомосапиенс". Сядайки зад волана, доста шофьори, сядат върху главите си, и мислят със задниците си, а пешеходците, велосипедистите и мотоцилетистите, се чувстват "безсмътни"!
  И този кошмар няма край, и се превръща в "нормално" ежедневие!

 42. 42 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  Тези кадри, са потвърждение, колко неразумен може да е "хомосапиенс". Сядайки зад волана, доста шофьори, сядат върху главите си, и мислят със задниците си, а пешеходците, велосипедистите и мотоцилетистите, се чувстват "безсмътни"!
  И този кошмар няма край, и се превръща в "нормално" ежедневие!

 43. 43 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 3226 Неутрално

  Тези кадри, са потвърждение, колко неразумен може да е "хомосапиенс". Сядайки зад волана, доста шофьори, сядат върху главите си, и мислят със задниците си, а пешеходците, велосипедистите и мотоцилетистите, се чувстват "безсмътни"!
  И този кошмар няма край, и се превръща в "нормално" ежедневие!

 44. 44 Профил на damianrm1
  damianrm1
  Рейтинг: 213 Неутрално

  КАТ само стаистика регистрира! Никакъв анализ-какви са най-честите причини и да се преподават на начинаещите шофьори. А то - 90% са грешки, които АКО СЕ ОБЕСНЯВАТ, илюстрират - ще намалят поне с 50% . Пример - спира колата пред теб,след нея тръгва да я обикаля, защото бърза - изведнъж - пешеходец заради който е спряла първата кола искача без шанс за реакция ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK