КАТ е изпратил в приходната агенция данни за над 1 млн. неплатени глоби

КАТ е изпратил в приходната агенция данни за над 1 млн. неплатени глоби


Пътната полиция е изпратила миналата година към Националната агенция за приходите (НАП) около 1 млн. документа за неплатени глоби, каза днес по "Нова телевизия" началникът на службата комисар Бойко Рановски. Той уточни, че след като такива данни стигнат до НАП, се пристъпва към образуване на изпълнително дело за принудително събиране на парите.


Коментарът на комисар Рановски беше по повод информацията от тази седмица, че вече при спиране на кола за проверка на пътя невръчени фишове ще се дават и на пътуващите, а не само на шофьора. "Основният проблем с електронните фишове е връчването. От 350 000 издадени електронни фиша, изпратени по пощата, половината се връщат, защото хората не са намерени на адресите", допълни началникът на "Пътна полиция".


Той уточни, че законът дава право на полицаите да връчват невръчени фишове, като в него не е записано дали това е в сила за шофьора или пътниците. Бойко Рановски посочи, че след връчването на фиша той влиза в сила и провинилият се има 45 дни да плати, като, ако не направи това, данните за дължимите пари се изпращат на НАП.
Началникът на пътната полиция каза още, че ако на пътя бъде спрян водач с неплатена, но влязла в сила глоба пътните полицаи имат право да му приберат книжката. В отговор на въпрос комисар Бойко Рановски каза, че основната работа на пътната полиция не е да глобява, а да контролира.


"Ако всички спазваха правилата на движение, "Пътна полиция" щеше да е само контролен орган, който само присъства. Но има много неспазващи и са нужни санкции", допълни Рановски.


Коментирайки вчерашния инцидент на магистрала "Тракия", при който пострадаха над 30 души, Бойко Рановски каза, че атмосферните условия се променят изведнъж и не е имало вариант пътни полицаи да предупреждават шофьорите за опасността. "Няма как да поставим пътни полицаи на всяко място, където очакваме нещо да се случи. След подаване на сигнал е реагирано веднага", уточни началникът на "Пътна полиция".

Ключови думи към статията:

Коментари (40)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иво Прокопиев
  Иво Прокопиев
  Рейтинг: 264 Любопитно

  Не са много за огромна държава, като България!

  Когато заменяш Христос с Бог Дебело черво,подписваш собственото си самоунищожение!
 2. 2 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 226 Неутрално

  ''само контролен орган, който само присъства''
  Ако горното е вярно, сте присъствени органи.
  Присъствието трябва да е съпътствано от превантивен контрол, а не постфактум да броите жертви и да си правите акции по 3 дни (голямо чудо 5 дни).

 3. 3 Профил на nrgbg
  nrgbg
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#2] от "georgiharizanov":

  Изречението започва с 'ако спазваха правилата'. Чети всичко, не изваждай от контекста.

 4. 4 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  " ако на пътя бъде спрян водач с неплатена, но влязла в сила глоба, пътните полицаи имат право да му приберат книжката."
  Прибирането на книжката какво точно значи ? Отнемане на правоспособност ? Ако да, на какво основание? Ако не , откъде накъде ще имат право да ти отнемат законен документ?
  Журналистите не могат ли да скалъпят някой смислен яъпрос към подобни изказващи се?

 5. 5 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 814 Неутрално

  Електронен фиш, който се връчва .... по пощата и се плаща ... на гише :)

  Караш хората да си регистрират един е-мейл вързан с ЕГН-то (или го вземаш от друга система като НАП например), като даваш нещо (контролни точки, отстъпка) в замяна и заповаш да пращаш...
  Пращаш по е-пощата, пращаш един промо-код с отстъпка 20-30%, активен 14 дни и готово...

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel. Има ли тролове под статията, има и политически келепир !
 6. 6 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#3] от "nrgbg":

  Ако спазвам правилата, то това не гарантира изрядността ми, тази на колата, алкохолното съд. в кръвта.
  И пак.
  "Ако всички спазваха правилата на движение, Пътна полиция щеше да е само контролен орган, който само присъства. ''- което ги превръща в присъствен орган, каквито са си в основната си дейност (питай некоя кафеварка). Вече като такива присъствени, аз мисла да си къркам и да си спазвам правилата.
  Плащам за контрол, не за присъствие. ПРЕВЕНЦИЯ

 7. 7 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  Хайде хранилката за дремещите в храстите бе увеличена. Като ще продължат да се занимават с нествойствени дейности.

 8. 8 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 738 Гневно

  А за рушветите каза ли нещо?
  Миналата седмица ме спря моторизиран милиционер за говорене по телефона. Децата бяха болни и звъннах за секунди да питам как са. Бях готов да си платя глобата, но милиционерът ми даде цялото време на света да измисля нещо. Едва когато намести и индигото, рязко ми върна документите обратно. Явно искаше да изкара някой лев вместо да изпише цял лист. Това е София, Горубляне, лето 2017-то.
  Бях забравил какви са професионални просяци.

 9. 9 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 738 Гневно

  До коментар [#5] от "Канасубиги":

  Това се начрича електронно правителство и няма келипир, защото ще трябва да пратим много хора на бюрото по труда, а както знаем в МВР всеки е на някой човек.
  Нищо, че татковината е бъкана с програмисти, и то доста добри.

 10. 10 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 226 Неутрално

  ''Бойко Рановски каза, че атмосферни условия се променят изведнъж и не е имало вариант пътни полицаи да предупреждават шофорите за опасността.''
  Съществува вариант с предупредителни пътни знаци, и камери за скоростта.

 11. 11 Профил на narodaeverekciq
  narodaeverekciq
  Рейтинг: 298 Неутрално

  Хайде мутрите дадоха повече поводи за подкупи на бодигардите си от свинарника... не искаш вишче а се возиш в кола плащаш подкуп и продължаваш смело по пътя си и така до следващото спиране и проверка на пътниците за скрити предмети в ....

 12. 12 Профил на vloti
  vloti
  Рейтинг: 632 Неутрално

  А за неплатени данъци за МПС? Там няма контрол.

 13. 13 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Да...и моите 3 фиша бяха отишли в НАП, даже на публичен изпълнител, нищо че ги бях платил в 7-дневния срок още преди 3 години. Да, ама данните за неплатени глоби ги праща лелята от гише А, която не си говори със записване от гише Б, който знае, че съм платил, но за да направи мръсно на лелята не и бил казал... Щото лелята миналата година ползвала много болнични и заплесът немогъл да отиде да си обере доматити... Та трябваше да помоля началника да им каже да се разберат за моите фишове и те...се разбраха, ама трябваше , за целта да отида 3 пъти до КАТ, да си платя такса и после да представя документа в НАП

  "We're not gonna take it! Anymore."
 14. 14 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#12] от "vloti":

  Има контрол, но той е от ГТП-тата...

 15. 15 Профил на georgiharizanov
  georgiharizanov
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#12] от "vloti":
  По принцип без платен данък не трябва да те пускат на технически преглед. Друг е въпроса преглеждащите доколко спазват това.

 16. 16 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1604 Неутрално

  До коментар [#13] от "widowmaker Борисов е единствената партия !?!":
  Абсолютно вярно, два пъти трябваше да доказвам, че съм си платил глобите. И накрая ми казаха: Да, виждам, че сте платили, сега отидете да го покажете в стая ****, за да ви отметнат. На което аз и ги хвърлих и им казах да се оправят.
  Като за напред ще ходя в КАТ с разпечатки, че съм платил, ей така, за всеки случай.

 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3810 Неутрално

  "... В отговор на въпрос комисар Бойко Рановски каза, че основната работа на пътната полиция не е да глобява, а да контролира..."!

  Напротив! Най-ефективния контрол е, страха от налагане на голяма глоба...! Нашите шофьори са с нагласата, че ще им се размине. Затова и по пътищата е такава анархия!
  Пътната полиция, освен да контролира, трябва и да глобява! Веднага и безкомпромисно! Не, да се питаме, какво ще правим...!

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#12] от "vloti":По принцип без платен данък не трябва да те пускат на технически преглед. Друг е въпроса преглеждащите доколко спазват това.
  —цитат от коментар 15 на georgiharizanov


  По принцип без платен данък (и с неплатени глоби "за колата") не трябва да те "пускат" на пътя. По нашенско са му намерили цаката: ВСИЧКИ лицензирани да правят технически преглед са свързани с местния КАТ (който се занимава И СЪС събирането на глобите). Виждат че имаш нещо "висящо"-Издават ти временно разрешително (ако колата е минала проверката) до седмица две да си ги платиш. Ако не ги платиш-караш с кола без разрешително за движение. И тогава осигуровките НЕ ВАЖАТ!!! Демек осигурителя не ти покрива мат'риялните щети. Ако не дай боже има катастрофа с ранени или загинали-осиурителите (от някакъв общ фонд) плащат на жертвите, но те гонят до дупка за щетите им. Това са частници, и те не си поплюват!!! Действат по принципа на един британски губернатор по времето на Мандата: Евреите най ги боли като ги удариш по джоба! Важи за всички- в Европа след ВСВ така са "превъзпитали" местните автоталибани!
  До коментар [#15] от "georgiharizanov":

  П.С. Това с "невръчени фишове и законно неплатени глоби" е умишлено
  направено от андрешковското законодателство. По белия свят препоръчано писмо изпратено на адреса на който си регистриран се счита за получено след седмица две. Ама живееш в друг град/на друг адрес? Ами или си ссмени регистрацията (както изисква законът) , или се грижи да си получаваш пощата от живеещите на предишния ти регистриран адрес. Това да се криеш като мишка (в нарушение на закона) и да не си плащаш глобите отдавна е трябвало да спре. Ама...ситуацията е същата с колите по тротоарите: "Оправляващите" не желаят да "посегнат" на електората си.

  П.П.С. Скоро няма да се оправи тази..."територия"!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 19. 19 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  До коментар [#8] от "гарата":

  Дори да приемем че наистина сте имали уважителна причина да говорите по телефона, това е опасно и съответно забранено и подлежите на наказание а именно глоба. Защото 1 минута разговор за вашите болни деца може да доведе до инцидент и не дай си боже смърт на нечие чуждо дете.
  А че доста често катаджии си просят парички е безпорен факт. Но си зависи и от нарушителя - аз никога не съм давал и няма да им дам. Ходил съм пеша един месец, плащал съм си глобите и съм оспорвал акт когато съм бил прав. Ако се наложи ще се съдим но рушвет няма да им дам никога.

 20. 20 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  До коментар [#17] от "tww09306483":

  Напротив, големите глоби не са добра идея защото пораждат голямо мотивация за измъкване. Глобите трябва да са поносими но да са неизбежни. Тогава хората предпочитат да си платят но добре го помнят. Аз лично така научих какво значи табелката "нур фор бевонер" на немски след 15 евро фиш под чистачката.

 21. 21 Профил на гарата
  гарата
  Рейтинг: 738 Неутрално

  До коментар [#19] от "m17":

  Абсолютно сте прав, но и аз не съм казвал, че съм направил нещо правилно. Идеята на поста ми беше друга.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  "...Началникът на пътната полиция каза още, че ако на пътя бъде спрян водач с неплатена, но влязла в сила глоба пътните полицаи имат право да му приберат книжката..."

  ДНЕВНИК, ще попитам най-внимателно! Защо журналето не попита този ТАПИР кое дава право на полицая (куката) да прибира книжката за правоуправление (реално личен документ) на пътя? Вашите ЖУРНАЛЕТА имат ли си понятие от права на данъкоплатеца, и задължения и отговорности на държавни служители? Това е жив бандитизъм от страна на униформени, и наистина хората има за какво да се притесняват когато за било и не било им искат лични документи! Ами ако откаже да си предаде книжката, какво ще се случи? Ще го пребият от бой, ще го проснат на земята за да му сложат белезници, или ще го застрелят ли?
  Или ще трябва да се молим да станем граждани на други държави от ЕС, за да не ни тормозят тукашните милиционери?

 24. 24 Профил на felis_catus
  felis_catus
  Рейтинг: 401 Любопитно

  Правото да се изземва шофьорската книжка за неплатена глоба (на практика публично задължение) е доста съмнително. По аналогия всеки полицай с таблет трябва да има право да ви отнема личната карта заради неплатен данък общ доход или осигуровки. Навремето имаше идея да се сприат от пътуване зад граница хора с публични задължения (неплатени данъци) над 5000 лева, която отпадна поради незаконосъобразност. Предполагам компетентни юристи и тук могат лесно да намерят начин това да отпадне.

 25. 25 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3858 Неутрално

  Давностният срок за глобите на КАТ е 2 години, а абсолютната давност изтича след 3 години след съставянето на акта. Има една тънкост обаче, която анулира т.нар "давностен срок" - трябва да отидеш в КАТ, и да подадеш молба. Хитро, нали?
  Или малко преди изтичане на т-нар. давностен срок КАТ предава задълженията ти в НАП, и давностният срок автоматически се удължава.

 26. 26 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1308 Неутрално

  Вместо тези сложнотии, какво пречи една кола да не може да мине на преглед, ако има неплатени глоби в които фигурира номера на колата - така и така вече пунктовете са свързани с КАТ и ако се въведе административна забрана за допускане до преглед при неплатени глоби, забавянето ще е максимум година ако си глобен едва ли не в деня на поредни преглед.
  И тогава без значение дали колата е фирмена или собствена, за да мине на преглед, трябва да се платят глобите за извършените с нея нарушения или да я карат без да е минала преглед, т.е. да направят поредното нарушение, подлежащо на съответната санкция, включително спиране от движение, както е редно за всеки технически неизправен автомобил.

 27. 27 Профил на KaV
  KaV
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Те данни, хубаво са изпратили, а дали ще има някакви реални действия?!?

 28. 28 Профил на sha16312238
  sha16312238
  Рейтинг: 253 Неутрално

  До коментар [#4] от "George Svinarov":

  То има ли журналисти ? Не могат един смислен въпрос да зададат....
  Журналиска иска главния комисар да и потвърди тезата за верижната катастрофа на Тракия....шофьор влиза в мъглата "пушека" и нарушава правилата! Защото натиснал спирачка ...! И така 5 пъти по К1...

 29. 29 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 842 Любопитно

  До коментар [#18] от "Мойше! Толкоз!!!": Мойше учудваш ме, сякаш не познаваш действителността. Кой тук ти гледа застраховки и подобни "глупости". Голямо мнозинство е на принципа " На мен тва не мой са случи, пък кат стане шъ съ опрая някакси." По пътищата е пълно с неправоспособни най-вече индобългари. Таз дет изби мигрантите 16 годишен. При вчерашното меле ранени 2 годишно дете и 16 годишната му майка, Бащата шофьор и той толкоз годишен доколкото разбрах. Готови действащи модели могат да се вземат отвсякъде, но на таз територия веднага стават невалидни.
  Иначе няма човек по света, който да не го заболи след като му бръкнеш в джоба!

 30. 30 Профил на sha16312238
  sha16312238
  Рейтинг: 253 Неутрално

  Булгар може и по-зле...
  Свалиха ми номерата на автомобил защото не съм забелязъл че ми изтекла книжката...!? What the f@ck 😡 Значи книжката е личен документ! Т.е. ако ви изтече личната карта и пропуснете да я подновите какво става с вас? Отивате в бежански лагер със статут бежанец може би? Трият ви егн-то, умиргате? В булгар книжката ли кара колата? Аи какво е виновна колата? Значи мойта книжка не е санкционирана като "виновен" а мойта собственост?
  Кой ще ми въстаниви платените данък мпс, винетка, гражданска, автокаско? Ами ако я откраднат в това състояние застрахователя има основание да не ме обещети(клауза за липса на регистрация) ! Държавата ли ще ми плати колата? Еб@си и мърдите които са списвали тая гняс!

 31. 31 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  А за рушветите каза ли нещо?Миналата седмица ме спря моторизиран милиционер за говорене по телефона. Децата бяха болни и звъннах за секунди да питам как са. Бях готов да си платя глобата, но милиционерът ми даде цялото време на света да измисля нещо. Едва когато намести и индигото, рязко ми върна документите обратно. Явно искаше да изкара някой лев вместо да изпише цял лист. Това е София, Горубляне, лето 2017-то.Бях забравил какви са професионални просяци.
  —цитат от коментар 8 на гарата

  Ето една идея за технологичното обновяване на пътните полицаи. Шофорът и пътниците ще могат да си платят глобите незабавно. Ще могат и ...

 32. 32 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  [quote#31:"zhivko6461"][/quote]
  https://www.youtube.com/watch?v=G_kBV_EAf_g
  Идеята от коментар 31. Извинявам се за грешката!

 33. 33 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 476 Неутрално

  До коментар [#17] от "tww09306483":Напротив, големите глоби не са добра идея защото пораждат голямо мотивация за измъкване. Глобите трябва да са поносими но да са неизбежни. Тогава хората предпочитат да си платят но добре го помнят. Аз лично така научих какво значи табелката "нур фор бевонер" на немски след 15 евро фиш под чистачката.
  —цитат от коментар 20 на m17


  пак сте имали късмет, защото общините в Германия са меки мари. Ако бяхте спряли на място забранено за паркиране или пък запушвайки някой вход, някой частник щеше да се обади на частен паяк, който щеше да Ви вдигне колата и щяхте да си я получите срещу минимум 300 евро. Та в Германия е по-добре да се спре в зона за паркиране и да не се плати, отколкото да се спре в частен паркинг (на магазин или на частни лица). При последните следва репатриране и както казах сумата е поне 300 евро. Общината само погалва с техните 15 евро.

 34. 34 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Булгар може и по-зле...Свалиха ми номерата на автомобил защото не съм забелязъл че ми изтекла книжката...!? What the f@ck 😡 Значи книжката е личен документ! Т.е. ако ви изтече личната карта и пропуснете да я подновите какво става с вас? Отивате в бежански лагер със статут бежанец може би? Трият ви егн-то, умиргате? В булгар книжката ли кара колата? Аи какво е виновна колата? Значи мойта книжка не е санкционирана като "виновен" а мойта собственост?Кой ще ми въстаниви платените данък мпс, винетка, гражданска, автокаско? Ами ако я откраднат в това състояние застрахователя има основание да не ме обещети(клауза за липса на регистрация) ! Държавата ли ще ми плати колата? Еб@си и мърдите които са списвали тая гняс!
  —цитат от коментар 30 на sha16312238


  доколкото си спомням каското може да важи и само по VIN. Така кола нов внос още преди регистрация в КАТ може да е регистрирана срещу кражба. Стои въпросът защо държавата не връща платеното за данък МПС за времето през което МПС-то не е регистрирано. Плаща се за нещо, което не се използва. Ако кола се свали от регистрация тя не е нужно да плаща данък.

 35. 35 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 572 Неутрално

  " ако на пътя бъде спрян водач с неплатена, но влязла в сила глоба, пътните полицаи имат право да му приберат книжката."Прибирането на книжката какво точно значи ? Отнемане на правоспособност ? Ако да, на какво основание? Ако не , откъде накъде ще имат право да ти отнемат законен документ? Журналистите не могат ли да скалъпят някой смислен яъпрос към подобни изказващи се?
  —цитат от коментар 4 на George Svinarov


  Успокой си емоцията либералче.
  У любимата на повечето ви тук АМЕРИКА книжка се отнема, ако си тръгнеш от бензиноастанция без да платиш. Поне във Вирджиния е /беше/така.
  На колко съм им еб... мамата по тази точка :-)

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 36. 36 Профил на Georgi Velev
  Georgi Velev
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Булгар може и по-зле...Свалиха ми номерата на автомобил защото не съм забелязъл че ми изтекла книжката...!? What the f@ck 😡 Значи книжката е личен документ! Т.е. ако ви изтече личната карта и пропуснете да я подновите какво става с вас? Отивате в бежански лагер със статут бежанец може би? Трият ви егн-то, умиргате? В булгар книжката ли кара колата? Аи какво е виновна колата? Значи мойта книжка не е санкционирана като "виновен" а мойта собственост?Кой ще ми въстаниви платените данък мпс, винетка, гражданска, автокаско? Ами ако я откраднат в това състояние застрахователя има основание да не ме обещети(клауза за липса на регистрация) ! Държавата ли ще ми плати колата? Еб@си и мърдите които са списвали тая гняс!
  —цитат от коментар 30 на sha16312238

  ми да си гледал бе !
  Ко ми ривеш !

  Между проститутката и соростутката предпочитам първото. Тя не мами и няма претенции.
 37. 37 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#35] от "Georgi Velev":

  Какво ме занимаваш с най полицейската държава в света бе? Написал съм конкретни въпроси на които властта беше редно да даде отговор. И работата на журналистите е да задава такива въпроси. Има ли правен текст " прибиране на книжката"? Няма. КАТ в случая действа незаконно и при подаване на жалбата в съда ти я връща. Ама това не е важно. Важно е да се заяждаш с инакомислещите с повод и без повод.

 38. 38 Профил на George Svinarov
  George Svinarov
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До коментар [#25] от "historama":

  "Давностният срок за глобите на КАТ е 2 години, а абсолютната давност изтича след 3 години след съставянето на акта. Има една тънкост обаче, която анулира т.нар "давностен срок" - трябва да отидеш в КАТ, и да подадеш молба. Хитро, нали?
  Или малко преди изтичане на т-нар. давностен срок КАТ предава задълженията ти в НАП, и давностният срок автоматически се удължава."
  Няма такъв филм. Наскоро върховния съд се произнесе, че идеята на глобите е превантивна и целта не е държавата да ти вземе парите , а да не се правят нарушения. В този смисъл администрацията (КАТ) трябва да намери начин да си събере глобите в срок и давностния срок не може да се удължава след въпрос ите 2 години.

 39. 39 Профил на Lamento
  Lamento
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Минцифайките яко ще намажат шкембетата!!! Оскубването продължава!!!

  Комунизъм или смърт!......Каква е разликата?!?
 40. 40 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 875 Неутрално

  Катаждии да връчват известия за фишове, какво по ясно
  доказателство за некадърността на службите на които
  това е задължение !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK