Разширението на зелената зона в София се очаква да донесе допълнителни 4.63 млн. лева

Разширението на зелената зона в София се очаква да донесе допълнителни 4.63 млн. лева

© Георги ПауновскиРазширяването на зелената зона за платено паркиране в София ще донесе 4.63 млн. лева за година, каза в интервю за агенция "Фокус" директорът на Дирекция "Паркиране и гаражи" в Центъра за градска мобилност Румяна Милова. Тя уточни, че става въпрос за очаквани приходи.


Прогнозните разходи за разширяване на зелената зона пък са 2.53 млн. лева. Към края на август от платеното паркиране в синята и зелената зона София е получила над 8.768 млн. лева.


Румяна Милова обяви, че има предложения за въвеждане на платено паркиране от граждани от районите "Оборище", "Възраждане", Крива река в "Красно село", Горен Лозенец и други. Решението е в правомощията на Столичния общински съвет, допълни тя.


Според нея още в първите дни след като е започнала работа разширената зелена зона, се е видяла разликата. Милова допълни, че зоните за платено локално паркиране създават ред.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK