През зимата ще има ежемесечни проверки на почистващите пътищата фирми, увери министър Нанков

През зимата ще има ежемесечни проверки на почистващите пътищата фирми, увери министър Нанков

© Агенция Пътна инфраструктураНа фирмите, ангажирани със зимното поддържане на пътищата, ще се правят проверки всеки месец и при нарушения на договорите ще има глоби, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Той поясни, че инспекциите ще се правят от областните пътни управления.


Според Нанков вече има създадена организация и готовност да започне зимната поддръжка на пътищата. Тази седмица са направени проверки за готовността на техниката и наличието на соли. Следи се и едни и същи машини да не са декларирани за поддръжката на няколко пътни участъка.


Към момента има на разположение над 3000 машини, а за зимното поддържане на пътищата държавата е готова да даде между 60 и 80 млн лева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK