Пътната агенция дава 131.2 млн. лева за поддръжката на "Хемус", "Тракия" и "Марица"

Пътната агенция дава 131.2 млн. лева за поддръжката на "Хемус", "Тракия" и "Марица"

© Юлия ЛазароваАгенция "Пътна инфраструктура" обяви обществени поръчки за избор на изпълнители за поддържане на автомагистралите "Хемус", "Тракия" и "Марица" за следващите 5 години. Общата индикативната стойност е 131.2 млн. лв. без ДДС, съобщиха от пресцентъра на АПИ.


Избраните фирми ще извършват превантивно, текущо и зимно поддържане на магистралите, като ще имат ангажимент и към ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации.


Обществената поръчка е в пет обособени позиции. Първата е за магистрала "Хемус" на територията на пътните управления София и Ловеч, като индикативната стойност е 35 млн. лева без ДДС. Втората позиция е за "Хемус" на територията на областите Варна и Шумен, като за нея са предвидени 18.7 млн. лева без ДДС.
Поддръжката на "Тракия" също е разделена на две - за териториите на пътните управления София, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора (49.3 млн лв. без ДДС) и за областите Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас (11.8 млн. лв).


За поддръжката на магистрала "Марица" са предвидени 16.4 млн. лв без ДДС.


Офертите на кандидатите се приемат до 17.30 ч. на 23 август.


Кой е отговорен сега


Справка на сайта на Агенция "Пътна инфраструктура" показва, че в момента държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД поддържа магистрала "Хемус" в частта й откъм София, а автомагистрали - Черно море АД има ангажимент към "Хемус" във Варненско и Шуменско.


"Тракия" (от София до Стара Загора) е в зоната на отгорност на "Автомагистрали" ЕАД, а от разклона за Стара Загора до края й преди Бургас се грижи ДЗЗД "Магистрали 2014", в което влизат "ПСТ Груп", "Понсстройинженеринг", "Екоресурс - Р" и "Зебра".


"Марица", в частта й на територията на област Стара Загора, се поддържа от Автомагистрали" ЕАД, а за област Хасково отговорността е на ГД "АБ - Марица", в което влизат "АБ" АД от Хасково и "Бургас Пътстрой" АД.

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  На магистралите дето ги построи Бойко, в средна лента вече не може да се кара.

 2. 2 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Нека креденето продължи! Интересно ми е при 28 хиляди лв. на година на километър за магистрала Марица за кое ще им стигнат по-напред - за зимна поддръжка или ремонт?

 3. 3 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1449 Неутрално

  Тез' сметки не знайме колко са реални - надути или подценени. Но като се сложи тол системата - да се имат предвид цифрите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK