Бус лентите в София вече ще са споделени при десен завой

Бус лентите в София вече ще са споделени при десен завой

© Велко АнгеловБус лентите в София вече ще достигат до края на кръстовищата, като движението на автомобили в тях ще е напълно забранено, освен при десен завой. Първата от новите бус ленти вече е обособена по бул. "Васил Левски" - от Софийския университет до кръстовището с ул. "Граф Игнатиев".


С промяната в този участък ще се избегне натрупващото се закъснение от 7-8 минути за тройлебусните линии, които се движат по булеварда.


Новите "споделени бус ленти" имат за цел да се реши проблемът с навлизащите коли в обособените за градски транспорт платна. Досега лентите свършваха преди кръстовищата и в тях влизаха автомобилите, които ще завиват надясно. Сега лентите ще стигат до стоп линията на кръстовищата и ще са регулирани от светофари. Шофьорите, които правят десен завой, ще могат да навлизат, но движението направо от бус лентите ще е строго забранено.
Бус лентите в София вече ще са споделени при десен завой

© Велко Ангелов


Предстои по този начин да се преработят бус лентите и по булевардите "Сливница", "Данаил Николаев" и "Цариградско шосе". Нова бус лента ще бъде изградена и по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в отсечката между "Черни връх" и бул. "Драган Цанков", като ще бъде направена само в посока Националния стадион "Васил Левски".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK