Идеалният център на София ще е затворен за автомобили днес

Идеалният център на София ще е затворен за автомобили днес

© Юлия ЛазароваИдеалният център на София, попадащ в синята зона, ще е затворен за автомобили днес. Причината е традиционният за Европа ден без автомобили, част от европейската седмица на мобилността.


Влизането на превозни средства ще е забранено 11 до 17 часа в зоната затворена между булевардите "Дондуков", "Васил Левски", "Патриарх Евтимий" и "Христо Ботев". Граничните булеварди обаче няма да бъде затворени.

Идеалният център на София ще е затворен за автомобили днес

Ограничения ще има и за паркирането в част от зоната. Става дума за площад "Кн. Алексанъдр I", ул. "Леге", ул. "Съборна" (между пл. "Св. Неделя" и ул. "Леге"). Ограниченията няма да важат за автомобилите обслужващи съгласуваните на територията на Столична община мероприятия, автомобилите абслужващи тържествени и траурни церемонии и колите на масовия градски транспорт.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK