Софийският маратон затваря основни булеварди за автомобили

Софийският маратон затваря основни булеварди за автомобили

© Анелия НиколоваДнес автобусите 9, 84,184, 72, 75,76, 94, 102, 204, 505, 604 и 10ТМ ще се движат с промени в маршрутите, заради провеждането на софифийския маратон. Забранява се движението на автомобили по трасето на маратона от 06 до 15:30 часа. Ще бъде разкрита и временна автобусна линия от автостанция Банкя, до разклона на Клисурския манаастир "Света Петка" и площада пред него.


Маратонът ще започне в 10 часа пред Националния стадион "Васил Левск", като финалът е в Княжевкста градина. Дистенциите са от 42.195 км, 21.096 км, 10.550 км. Движението на коли ще бъде забранено в участъци от булевардите "Евлоги и Христо георгиеви", "Патриарх Евтимий, "Черни връх" и "България". Паркираните коли ще бъдат принудително премествани.


Автобусите тази линия - 49, ще се движат през 1 час от 9 до 16 часа в посока към манастира и от 9:30 до 16:30 към автостанцията. По линията ще важат превозните документи за пътуване по линиите от маршрутната схема на обществения транспорт.


Промените в маршрутите са:
- Автобусна линия № 9 (в посока пл. "Орлов мост"):от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" надясно по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на временна спирка на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви " на 50 м. преди бул. "Цар Освободител ".


-Автобусни линии № 84 и 184 (в посока ул. Ген. Гурко):от бул. "Цариградско шосе" надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", обратен завой при ул. "Шипка", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрутите.
Автобусите ще спират на съществуващите спирки 1288 "Пл. Орлов мост" на бул. "Цариградско шосе" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и с код 0442 "Военна академия" в посока пл. "Орлов мост".


- Автобусна линия № 72:
- в посока ж.к. "Западен парк"– от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага" и по ул. "Св. Георги Софийски" по маршрута си.
- в посока хотел "Плиска"– от ул. "Св. Георги Софийски" по бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка", по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на временна спирка на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви " на 50 м. преди бул. "Цар Освободител" (в посока ж.к. "Западен парк") и на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута.


- Автобусна линия № 75 – маршрутът се скъсява до Военна академия.
Автобусите ще спират на временна спирка на моста след левия завой в посока връщане към автостанция "Гео Милев".


- Автобусна линия № 76:
- в посока ж.к. "Гоце Делчев":от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. "Св. Георги Софийски", бул. " Акад. Ив. Е.Гешов", бул. "П.Ю.Тодоров" и по маршрута си;
- в посока ж.к. "Младост 4":по бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" до ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка с код 1288 "Пл. Орлов мост" на бул. "Цариградско шосе" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (за автобусни линии №№ 280 и 306 и тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11) в посока ж.к. "Гоце Делчев".


- Автобусна линия № 94 (в посока СУ "Св. Климент Охридски"): от ул. "Св. Наум" наляво по бул. "Черни връх", бул. "Джеймс Баучер", ул. "Стоян Михайловски" и по маршрута си в посока ж.к. Студентски град.
Автобусите ще спират на съществуващите трамвайни спирки по бул. "Джеймс Баучър" и на временна спирка на бул. "Черни връх" на 60.00 метра след левия завой от бул. "Свети Наум"


На 14.10.2018 г. включванията на автобусна линия № 94 в посока Студентски град ще стават на спирка с код 1569 "Семинарията".


- Автобусна линия № 102 (в посока Студентски град): от кръстовището на бул. "Акад. Ив. Е. Гешов" и бул. "България", продължава по бул. "П. Ю. Тодоров", ул. "Хенрик Ибсен", бул. "Черни връх", бул. "Св. Наум" и по маршрута, двупосочно.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута и на временна спирка на бул. "Черни връх" на 60.00 метра след левия завой от бул. "Свети Наум".


- Автобусна линия № 204:
- в посока ж.к. "Гоце Делчев"– от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", бул. "България" и по маршрута си;
- в посока ж.к. "Дружба 2"– от бул. "България" по бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка с код 1288 "Пл. Орлов мост" на бул. "Цариградско шосе" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (за автобусни линии №№ 280 и 306 и тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11) в посока ж.к. "Гоце Делчев".


-Автобусна линия № 505 (в посока ул. Ген. Гурко):от бул. "Цариградско шосе" надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", обратен завой при ул. "Шипка" (Военна академия), бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута.
Автобусите ще спират на съществуващите спирки с код 1288 "Пл. Орлов мост" на бул. "Цариградско шосе" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (за автобусни линии №№ 280 и 306 и тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11) и с код 0442 "Военна академия" в посока пл. "Орлов мост".


- Автобусна линия № 604:
- в посока институт "Пирогов"– от бул. "Цариградско шосе" по бул. "Цар Освободител", бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Прага", ул. "Св. Георги Софийски", бул. "Акад. Ив. Е. Гешов", бул. "Ген. Едуард И. Тотлебен" и по маршрута си;
- в посока гара "Искър"– от бул. "Пенчо Славейков" наляво по бул. "Прага", бул. "Ген. Скобелев", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи тролейбусни и автобусни спирки в променения участък на маршрута и на спирка с код 1288 "Пл. Орлов мост" на бул. "Цариградско шосе" преди бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (за автобусни линии №№ 280 и 306 и тролейбусни линии №№ 4, 5, 8 и 11) в посока институт "Пирогов".


- Автобусна линия № 10ТМ (в посока пл. "Възраждане"): от бул. "Джеймс Баучер", наляво по ул. "Св. Наум", наляво по бул. "Черни връх" до бул. "Джеймс Баучер", направо по бул. "Черни връх" по маршрута си в посока ж.к. Студентски град.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута и на временна спирка на бул. "Черни връх" на 60.00 метра след левия завой от
бул. "Свети Наум".

Коментари (10)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1407 Любопитно

  Със сигурност някой кениец ще спечели...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 2. 2 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Успех на участниците. Не е важно кой ще спечели, това е градски маратон - целта му е масов спорт, нещо толкова непознато на българина.

 3. 3 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Бегането между дизелаците си е самоубийство.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 4. 4 Профил на Skylighter
  Skylighter
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бегането между дизелаците си е самоубийство.
  —цитат от коментар 3 на О, ко ма напрай!


  И аз се чудя какво удоволсвие им доставя тичането в мръсния въздух. Но като отклонят колите и се поизчиства. Все пак, мисля, че има по-подходящи градове за такива спортни събития.

  never give up
 5. 5 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Въздухът по трасето е учудващо свеж. Отдавна не съм се движил в толкова чиста София.

 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Любопитно

  До коментар [#5] от "truly":

  А трасето измито ли е ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 433 Неутрално

  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Чудесно си е трасето. И беше пълно с позитивни хора. По-хубаво от това, какво да искаш!

 8. 8 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#7] от "truly":

  А дали е измито - ти би трябвало да знаеш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 9. 9 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 571 Весело

  Трасето, хората, организацията, маратона. Изобщо всичко си беше на ниво. Повечето публика ни гледаше с някакво любопитно неразбирателство, но надявам се, че един ден ще се включат и ще разберат.
  Поздрави на всички участвали :)

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 10. 10 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Много добра инициатива е този ежегоден маратон!

  Що се отнася до затварянето на улиците - би трябвало не просто да ги затварят, а да организират и оптимизират заобиколните маршрути, защото по тях настъпва една лека истерия, която в крайна сметка се отразява негативно на имиджа на събитието (незаслужено), а не на тъпите куки ( което би било съвсем заслужено).

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK