Възражение срещу фалита на "Олимпик" ще забави края на делото

Възражение срещу фалита на "Олимпик" ще забави края на делото

© Велко АнгеловРешението на съда по казуса с фалита на кипърската застрахователна компания "Олимпик", който засяга и над 200 хиляди български шофьори с техни полици, ще се забави, след като на второто заседание на магистратите в Никозия бяха внесени две възражения, предаде БНР.


Те идват от сравнително малката транспортна компания от Лимасол, "Експрес-гараж" ООД. От компанията не приемат продължаване на процедура за обявяване на "Олимпик" в ликвидация, както възразяват и срещу назначаването на сегашния временен ликвидатор Павлос Накузи за постоянен ликвидатор.


Съдия Ангелос Давид даде едноседмичен срок за внасяне на самото възражение в съда. Следващото заседание по делото бе насрочено за 26 октомври.
В съдебната зала днес са присъствали представители на застрахователния надзор на Кипър, Гаранционния фонд, българското посолство, както и кипърският адвокат, упълномощен за наблюдател на процеса от името на гаранционния фонд на България, уточнява БНР.


Полиците по застраховката "Гражданска отговорност", издадени от българския клон на "Олимпик", бяха обявени за невалидни, считано от 17 август. Това засегна над 200 хиляди български водачи, чиито полици не бяха изтекли, но те трябваше да сключат нови. От решението на съда в Кипър зависи дали и как те ще могат да получат дадените за застраховките на кипърската компания суми.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK