Автономни камиони на "Волво" започнаха работа в мина за варовик в Норвегия (видео)Автономни камиони "Волво" ще транспортират варовик по 5-километров маршрут с открити участъци и два тунела, като ще разтоварват без човешка намеса, съобщи производителят на шестте автомобила. Тестовете вървят през тази година, като от следващата композициите влизат в нормален работен процес.


Автономни камиони на "Волво" започнаха работа в мина за варовик в Норвегия (видео)

© Волво


Камионите оперират в мината за варовик на компанията Brønnøy Kalk във Велфиорд, Норвегия. Задачата започва с товаренето на композициите с варовик в кариерата.
Автономни камиони на "Волво" започнаха работа в мина за варовик в Норвегия (видео)

© Волво


След това те потеглят по маршрута, който включва два тунела с дължина 3.5 км и 800 м. На финала достигат до пристанището, където скалната маса се изсипва в трошачката, а оттам се товари на кораби. Процесът се извършва под строг контрол, но без оперативната намеса на хора.


"Конкуренцията в индустрията е силна. Непрекъснато се стремим да увеличим ефективността и производителността си в дългосрочен план и имаме ясна визия как да се възползваме от новите възможности в областта на технологиите и цифровите решения. С автономния транспорт ще увеличим значително нашата конкурентоспособност на един труден глобален пазар", обясняват от Brønnøy Кalk.


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK