"Хюндай" започва тестове на технологии в помощ на глухите водачи (видео)

"Хюндай" започва тестове на технологии в помощ на глухите водачи (видео)

© ХюндайКорейският производител на автомобили "Хюндай" започна тестове на технологии, които подпомагат глухите водачи. Идеята е те да получават цялата информация, която нормално идва чрез слуха, с визуални и тактилни сигнали.


Това е възможно чрез оборудване на автомобила с допълнителни микрофони за улавяне на звуци и използване на изкуствен интелект, който да ги разпознава. Първият подготвен да помага на глухи шофьори автомобил например може да предупреди човека зад волана, когато приближава линейка, да му обърне вниманието върху сигнал с клаксон от друга кола и т.н.

Повечето от сигналите се изобразяват на дисплей, визуализиращ информация на нивото на очите. В допълнение воланът вибрира и подава цветни светлинни сигнали.


"Хюндай" демонстрира възможностите на технологията чрез кампания, кръстена "Тихото такси", в която главен герой е единственият глух водач на таксиметров автомобил в Сеул.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK