На софийския автосалон пътната полиция разяснява, а не глобява

На софийския автосалон пътната полиция разяснява, а не глобява

© ДНСПБезопасна среща отблизо с най-модерните камери за контрол на скоростта и уреди за проверка за установяване на употреба на алкохол и наркотични вещества предлага автомобилният салон в София, който продължава до утре вечер в "Интер Експо Център". В тунела между зали 2 и 5 всеки ден има служители на Пътна полиция, които демонстрират работата на уредите и отговарят на въпроси за тях, начина на контрол и т.н.


Към днешна дата пътната полиция разчита на 25 стационарни камери, 31 от т.нар. триноги, които са най-новите и модерни уреди за контрол на скоростта, както и 148 радара, монтирани в патрулки.


Част от оборудването на пътните полицаи.

© ДНСП

Част от оборудването на пътните полицаи.
Посетителите на автосалона имат възможност също да се запознаят с оборудването на полицейските автомобили и мотоциклети. Пътните полицаи на изложението разполагат с работна станция за отдалечен достъп с преносим принтер и всеки посетител на салона ще може да направи справка дали има глоби по Закона за движение по пътищата, които не са му връчени.


При откриване на неплатени фишове или актове всеки желаещ може да ги получи, така че да си ги плати, за да няма неприятни изненади на пътя. Тук е моментът да се отбележи, че всички, които имат връчени, но неплатени глоби, ако бъдат спрени от Пътна полиция, до заплащане на задълженията остават без книжка, а автомобилът се спира от движение, ако се води на тяхно име.


На софийския автосалон пътната полиция разяснява, а не глобява

© Анелия Николова


Справка за задължения заради нарушения на Закона за движение по пътищата може да се направи също в отдел "Пътна полиция" във всяко районно управление на МВР за съответния град и от портала за електронни административни услуги на МВР.


Информация за реда и начина на плащане на глоби може да се намери тук. Размера на актуалните глоби по Закона за движение по пътищата можете да видите тук.


Фотогалерия: Гледки от автосалон София >


Днес и утре а автосалонът работи от 10 до 20 часа. Билетите са с цена 12 лева. Има и семейни билети, които важат за двама възрастни и две деца, като цената е 25 лев. На разположение е и групов билет за повече от петима души, като всеки от тях плаща 10 лева. Билети могат да се купят и онлайн, като се предлагат и електронни пропуски, които могат да се изтеглят на телефона.


Основните технически характеристики на всички изложени модели и техните цени могат да се открият в каталога на автосалона, който ще се продава на касите и по местата за разпространение на вестници и списания. На 47 страници са представени близо 200 модела. В допълнение в каталога има също интересни анализи за пазара на нови автомобили в България и Европа, отбелязани са любопитните тенденции, забелязани на изложението във Франкфурт, не липсват и тестове на актуални модели.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK