Бомбата, която убива по 3000 души годишно (видео)

Използването на мобилен телефон по време на шофиране е изключително рисково и опасно, припомнят в мейл от Българска асоциация на пострадали при катастрофи. По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който се отбелязва днес, от организацията посочват, че намаляването на катастрофите и загиналите при тях, е необходима промяна не само в законите, но и в поведението на пътя.
Като призовават да не се използват мобилни устройства при шофиране от асоциацията разпространиха въздействащ видеоклип по темата.


С решение на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 г., всяка трета неделя от месец ноември е определена за Световен ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. По този повод днес във във всички храмове в страната ще бъдат отслужени служби за упокоение на душите на загиналите при катастрофи и за измолване на скорошно оздравяване на пострадалите.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK