При разширението на обхода на Враца ще се премахнат всички конфликтни точки

Снимката е архивна.

© Георги Пауновски

Снимката е архивна.При разширяването на обхода на Враца, който е част от скоростния път Ботевград - Видин, ще бъдат премахнати всички конфликтни точки, каза днес в рамките на парламентарния контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя уточни, че със съоръжения на две нива ще се направя безконфликтни пресичания с останалите пътища и жп линията.


Кога ще започне реалното разширение на пътя не е ясно, като в момента се работи по съставяне на задание за идеен и технически проект за него. Плановете са за удвояване на габарита, като в близо 15-те километра ще има две платна с по две ленти за движение.


Петя Аврамова уточни, че пътят Ботевград - Видин е приоритетен инфраструктурен проект, защото осигурява бърза и удобна връзка между магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма" и е част от международен транспортен коридор. Министърът посочи, че по-голямата част от участъците са в изпълнение.


Преди месец премиерът Бойко Борисов обяви, че с цел по-голяма безопасност при разширението на пътя от Ботевград до Мездра всички планирани първоначално кръгови кръстовища са заменени с кръстовища на две нива. Той допълни, че заради преработването на проекта и търсенето на нови технически решения началото на работата се е забавило, а вместо всяко кръгово се прави съоръжение с цена 15-20 млн. лева.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK