Ремонтът на проблемния участък на "Тракия" ще се забави и ще е по-скъп от строителството

Ремонтът на проблемния участък на "Тракия" ще се забави и ще е по-скъп от строителството

© Георги ПауновскиРемонтът на автомагистрала "Тракия" между Чирпан и Стара Загора, където повече от година има ограничение от 90 км/ч, заради неравности, няма да бъде готов в предварително обявения срок, а цената ще е по-висока от тази за самото му изграждане. Това се разбра от гостуване в БНТ на члена на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) Иван Досев.


Остава идеята обновяването да започне с платното в посока София - Бургас, но до началото на летния сезон то няма да може да бъде готово, както се очакваше. Нещо повече, отпадат намеренията да се работи едновременно по целия участък, а той ще се прави на отделни парчета. Срокове за завършване на работата, дори само в едната посока, Досев не съобщи.


Ясна е обаче цената на ремонта - 90 млн. лв. само за платното към Бургас, или 1.7 млн на километър за посока, при средно 1.35 млн. лв при изграждането на участъка в периода 2003 - 2007 г.


Изпълнител ще е добре познатата държавна фирма "Автомагистрали", която без конкурс получи доизграждането на магистрала "Хемус", и други поръчки по аутобаните са общо над 3 млрд. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK