Разширението на околовръстното и част от магистрала "Европа" ще бъдат готови предсрочно

Разширението на околовръстното и част от магистрала "Европа" ще бъдат готови предсрочно

© Агенция Пътна инфраструктураСтроителните дейности по разширяването Южната дъга на Софийския околовръстен път между кв. "Младост" и магистрала "Тракия" изпреварват графика и обектът ще бъде завършен предсрочно. Почти шест месеца по-рано от предвиденото по договор ще приключи и строителството на участъка от автомагистрала "Европа" между Драгоман и Сливница, като през ноември 17-километровата отсечка ще може да се ползва, каза днес пред Би Ти Ви председателят на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.


До края на следващата седмица ще завърши ремонтът на първите 12 км от "Тракия" в платното за Бургас - след пътен възел "Белозем" до пътен възел "Оризово". Веднага след това ще започне ремонтът в платното за София в същия 12 км участък, като трафикът ще се осъществява двупосочно в ремонтираното трасе.


Председателят на АПИ напомни, че поетапно ще се ремонтира 52 км участък от "Тракия" от 156-и до 208-и км и от днес започват строителните работи на още 2 км в платното за Бургас - от 198-и км до км 200, тъй като той е най-компрометиран. Целта е преди зимата да завършат ремонтите на тези участъци.
До края на ноември ще приключи и ремонтът на първите 3.8 км от Северната дъга в района на Нови Искър и Требич. През следващата година ще продължи обновяването на още около 17 км от трасето от пътния възел със Северната скоростна тангента до пътния възел с "Ботевградско шосе".


Терзийски посочи, че в условията на извънредна епидемична обстановка АПИ е платила от началото на годината досега над 860 млн. лв. Той подчерта, че агенцията възлага дейности, спазвайки Закона за обществените поръчки (ЗОП), и внушенията, че законът се заобикаля, са абсолютно неуместни. Терзийски посочи, че президентът и президентската администрация досега не са отправяли искания към АПИ за договорните взаимоотношения с дружеството "Автомагистрали". "Когато е отправяно искане от когото и да било, винаги сме отговаряли", допълни шефът на АПИ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK