Експерти откриха пропуски в скъпия ремонт на магистрала "Тракия"

Експерти откриха пропуски в скъпия ремонт на магистрала "Тракия"

© АгенцияИзбори 2022

Експерти от Института по пътна безопасност откриха пропуски в ремонтиран преди дни участък от магистрала "Тракия", обновяването на който струва повече от изграждането на отсечката. Става въпрос за първите 12 километра от общо 52, намиращи се между разклоните за Чирпан и Стара Загора.


В четвъртък приключи работата в посока Бургас на отсечката между пътните възли "Белозем" и "Оризово", като сега върви обновяване на платното в обратната посока.


Във вече ремонтирания участък от Института за пътна безопасност откриха, че липсват канавки за отводняване. Това може да доведе до задържане на вода върху платното и да доведе до аквапланинг. Що се отнася до положеният асфалт, експертите смятат, че при него няма неравности. Доволни са и от поставените мантинели, знаци и маркировка.
Ремонтът на магистрала "Тракия" от разклона за Чирпан до разклона за Стара Загора струва 89 млн. лв. на посока, а не както беше обявено преди година - 60 млн. лв. Това прави около 1.7 млн. на километър за посока при средно 1.35 млн. лв. при изграждането на участъка.


Сега се работи по част от магистрала "Тракия", строена между 1995 и 2000 година. След това предстои обновяване на участък, пуснат в експлоатация през 2007 година.


Изпълнител е държавната компания "Автомагистрали", която за година получи поръчки за над 4 млрд. лева за изграждане на нови пътища и ремонт на стари.

Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK