Затворени са всички пътища в област Добрич, къде са останалите ограничения (хронология)

Затворени са всички пътища в област Добрич, къде са останалите ограничения (хронология)

© АПИОбилен снеговалеж, придружен от вятър, създаде сериозни проблеми по пътища в Североизточна България. След затваряния на няколко ключови шосета в област Добрич от Агенция "Пътна инфаструктура" съобщиха следобед, че се спира движението по всички пътища. Заради силен снеговалеж, бурен вятър и ниска видимост е затворен за всички автомобили най-високият старопланински проход - Троян-Кърнаре. Дюлинският проход също беше затворен. За около 4 часа не можеше да се използва и автомагистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас. Периодично беше затварян също проходът Шипка. От АПИ призоваха да се пътуване през старопланинските проходи и в Североизточна България само в краен случай и сериозна необходимост. Кой са останалите ограничения към 18 часа вижте в хронологията.


17.40 ч.


Възстановено е движението на автомагистрала "Тракия", от пътен възел "Зимница" до Бургас, в двете посоки, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Отсечката беше затворена около 12 часа поради навявания, намалена видимост и снегопочистване.
17.10 ч.


Затварят се всички пътища в област Добрич


Временно е ограничено движението на всички МПС по републиканската пътна мрежа на територията на област Добрич поради снеговалеж, снегонавявания и намалена видимост, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".


16.30 ч.


Отпадат ограниченията за движение на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода Рожен.


16.00 ч.


Временно е ограничено движението по път III-9042 Венелин - Садово и път III-9006 Аврен - Синдел поради снегопочистване.


Отпадат ограниченията за движение на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета по път III-866 Девин - Михалково.


15.30 ч.


Затворен е пътят Шабла - Каварна


Ограничено е движението по първокласния път Шипка - Крън поради влошена метеорологична обстановка. Може да се използва обходен маршрут: Шипка - Шейново - Дунавци.


Затворени за снегопочистване са третокласните пътища Генерал Тошево - Каварна, Царичино - Генерал Тошево и Шабла - Тюленово - Каварна.
15.20 ч.


Затворени са третокласните пътища Житница - Добрич и Каблешково - Межден. Причината е силен снеговалеж, снегонавявания и лоша видимост.


15.05 ч.


Временно се ограничава движението по път I-7 Шумен - Силистра в района на Хитрино поради изтегляне на аварирали камиони. Обходният маршрут е през уличната мрежа на Хитрино.


Временно се ограничава движението по път III-2077 Каблешково - Межден и по път III-207 Тервел - Алеково - Алфатар поради снегопочистване.


Възстановено е движението по първокласния път Обзор - Слънчев бряг през Приморски проход.


15.00 ч.


Продължава затварянето на пътища в областите Варна и Добрич. До почистването им от снега не могат да се ползват третокласните шосета Карапелит - Кочмар в област Варна, Алеково - Радан войвода, Орляк - Зърнево, Честименско-Каблешково-Межден и Коларци-Мали Извор-Тервел в област Добрич.


14.20 ч.


Дюлинският проход е затворен


Дюлинският проход е затворен за снегопочистване, съобщиха от АПИ. По същата причина не могат да се ползват пътищата Оброчище - Кичево и Владимирово - Добрич - Балчик,


13.55 ч.


Движението по път I-9 в участъка от Обзор до Слънчев бряг през Приморски проход е ограничено поради снегопочистване, съобщиха от АПИ.


12.55 ч.


Още затворени пътища във Варненско и Бургаско


Временно движението в участъците от км 25 до км 75 на път ІІ-29 Варна - Добрич - Кардам, както и от км 46 до км 74 на път I-9 Каварна - Оброчище е ограничено за всички МПС.


Движението по третокласния път Миролюбово - Каблешково е ограничено поради снегонавявания и снегопочистване. По същата причина не може да се ползва и пътя между бургаския квартал "Рудник" и село Брястовец.


В участъка от километър 32 до км 110 на път ІІ-71 Силистра - Добрич е ограничено за МПС над 12 т поради снегопочистване.


12.05 ч.


Временно е ограничено движението по автомагистрала "Тракия" от пътен възел "Зимница" до Бургас поради навявания, намалена видимост и снегопочистване, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Може да се използва обходен маршрут: автомагистрала "Тракия" при пътен възел "Зимница" - с. Зимница - "Петолъчката" - път I-6 Карнобат - Айтос - Бургас и обратно. В тази част на магистралата проблеми има при снеговалеж всяка зима. В района бяха поставени прегради, които да пречат на образуването на преспи, но в един доста кратък участък.


12.00 ч.


Линейка закъса във Варненско
До село Куманово във Варненско има закъсала линейка с пациент на хемодиализа в нея, предаде БНТ. Предстои тя да бъде изтеглена до няколко часа. Според БНТ има закъсали автомобили във Варненско, но не и бедстващи хора.


11.50 ч.


Възстановено е движението на МПС с маса над 12 т с ремаркета и полуремаркета през прохода "Рожен".

Затворени са всички пътища в област Добрич, къде са останалите ограничения (хронология)

© АПИ


11.05 ч.


Очаква се усложняване на обстановката в Североизточна България заради обилния снеговалеж и силният вятър, казаха на пресконференция днес от Агенция "Пътна инфраструктура". "Нямаме информация за закъсали камиони някъде или бедстващи хора", каза шефът на АПИ Георги Терзийски. Според него всички камиони, които са без вериги, са били спирани още преди да влязат в старопланинските проходи. Терзийски коментира, че за момента не са установени нарушения на договора с дружеството "Автомагистрали" за почистване на магистралите.


11.00 ч.


Временно е ограничено движението по път I-2 Русе - Разград - Шумен за МПС над 12 т поради снегонавявания, намалена видимост и снегопочистване.


10.30 ч.


Заради обилен снеговалеж и почистване е ограничено преминаването на МПС над 12 т през проходите "Превала" и "Рожен", както и по път III-866 Девин-Михалково.


За днес е определен оранжев код за потенциално опасно време, снеговалежи и вятър в 9 области: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол. В областите Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали е определен жълт код за снеговалеж и бурен вятър.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK