От пътната агенция обясниха защо ремонтът на "Тракия" поскъпна толкова

От пътната агенция обясниха защо ремонтът на "Тракия" поскъпна толкова

© АгенцияВ ремонта на двете платна в отсечката от 16.5 км от магистрала "Тракия" между връзката за магистрала "Марица" и пътен възел "Чирпан - изток" (от 168-ми до 184-ти км), започнал тази седмица, се налага стабилизиране и подобряване на пътната основа, съобщиха от Агенция "Пътна структура". Обяснявайки повишаването на цената до средно 2.12 млн. лева на километър при 1.35 млн. лв. по време на строежа и очаквана цена от 1.8 млн. лв. за обновяването, от агенцията посочват, че строителните дейности в отделните участъци са различни и поради това стойността на извършваните ремонтни работи сега е по-висока в сравнение с ремонтираните в края на миналата година 12 километра.


В предходните ремонтирани 12 км между пътните възли "Белозем" и "Оризово" (от 156-ти до 168-ми км) пътната основа е била добра, без повреди. В участъка, по който се работи в момента, заради подпочвените води ще се наложи да бъде подобрена основата на пътя чрез усилването й с химически вещества и чрез метода "студено рециклиране" ще се осигури необходимата носимоспособност и водонепропускливост, казват още от агенцията.

От пътната агенция обясниха защо ремонтът на "Тракия" поскъпна толкова

В предишния участък между пътните възли "Белозем" и "Оризово" необходимостта от подобряване на конструкцията на настилката е била в рамките на 25 см, а в участъка, който се ремонтира сега, ще се достигне до дълбочина 60 см.


Строителните дейности, които започнаха на 2 февруари, са част от започналия през октомври миналата година поетапен ремонт на общо 52 км от "Тракия" (от 156-и до 208-ми км).
От началото на ремонта, са фрезовани около 4 км от пътна настилка. Работи се максимално мобилизирано, за да се използва хубавото време и по-високите температури, казаха от пътната агенция.

От пътната агенция обясниха защо ремонтът на "Тракия" поскъпна толкова

До два дни ще бъдат поставени допълнителни табели при порталната рамка за обходните маршрути през път Плодовотово - Чирпан, съобщи днес изпълнителният директор на "Автомагистрали" Стоян Беличев. Коментарът му беше по повод коментар на шофьори, че сегашната сигнализация е неефективна и объркваща.


Стоян Беличев каза, че до края на март е срокът за приключване на ремонта в двете платна в участъка от 16.5 км. След това ще започне обновяването на следващите около 24 км от "Тракия".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK