Шофьорската книжка вече ще може да се подновява и за 3 дни

За да се ползва експресната услуга документите ще трябва да се подадат в звената на "Пътна полиция" в София и страната.

© Георги Пауновски

За да се ползва експресната услуга документите ще трябва да се подадат в звената на "Пътна полиция" в София и страната.Шофьорска книжка вече ще може да се подновява и за срок от три дни, а не както досега, за месец или 10 дни. Това решиха депутатите, като приеха на второ четене промени в Закона за българските документи за самоличност.


Експресната услуга ще се предлага при изтичане на срока на стария документ или при промяна на данните на водача, както и при издаване на дубликат. За да се ползва тя обаче, документите ще трябва да се подадат във филиалите на "Пътна полиция" в София и страната, а не в звената за издаване на документи към полицейските управления.


За първоначалното издаване на шофьорска книжка срокът остава месец за нормална услуга и 10 дни за бърза.

Ако документите за издаване или подновяване са подадени в посолство или консулска служба на България в чужбина, срокът за издаване е 90 дни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK