Магистрала "Тракия" си връща 6 км от дължината утре

Магистрала "Тракия" си връща 6 км от дължината утре

© Агенция Пътна инфраструктураДвижението по 6 километра от ремонтирания участък от магистрала "Тракия" между връзката за магистрала "Марица" и пътен възел "Чирпан" се пуска утре в 10 часа, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".


Отсечката е част от ремонтирано парче от магистрала с дължина от общо 16.5 км. Строителните работи започнаха в началото на февруари. Ремонтът на останалата част от трасето до пътен възел "Чирпан - изток" продължава и се очаква да приключи на 19 април.


С пускането на шестте километра се скъсява обходният маршрут. Отклоняването в посока Бургас ще става при пътен възел "Чирпан", като ще се ползва третокласния път III-664, околовръстния път на Чирпан и път II-66 Чирпан - Стара Загора до пътен възел "Чирпан - изток", където ще става връща на автомагистралата, и обратно.
Ремонтът на тази част от магистрала "Тракия", изградена през 2007 година, е част от обновяване на общо 52 км магистрала "Тракия" (от 156-ти до 208-ми км). В края на декември 2020 г. приключи работата по 12 км. между пътните възли "Белозем" и "Оризово". До началото на лятото трябва да се обнови и участък от 24 километра между пътните възли "Чирпан - изток" и "Стара Загора", където още не се работи.


Ремонтът на 52-та километра предизвика сериозен дебат заради високата цена. Предвид обявените суми излиза, че ремонтът на километър в обновявания сега участък ще струва 2.12 млн. лева, при 1.35 млн лв., когато отсечката е била правена. Очакваната цена беше 1.8 млн. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK