Volkswagen Caddy - универсалният модел с гени на лек автомобил

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Volkswagen Caddy - универсалният модел с гени на лек автомобил


Един от най-популярните лекотоварни автомобили в света - Volkswagen Caddy влезе в своето пето поколение, като добави към прословутата си мултифункционалност пътно поведение и асистиращи системи, типични за леките коли. Това става възможно благодарение на изграждането на модела върху платформата на осмата генерация на Volkswagen Golf.


Първото Caddy се появява през 1979 година и до момента универсалният автомобил е продаден в над 3 млн. екземпляра. Моделът се предлага в товарно изпълнение или като товаро-пътнически автомобил. Нивата на изпълнение са Kombi, Caddy, Life и Style.


В стандартната си версия Caddy е с 9 см по-дълъг от предшественика си и вече е 4.50 м. Междуосието е със 7 см по-голямо до 2.76 м.
Ширината е увеличена с 6 см до 1.86 м. Caddy се предлага и във версия Maxi, която е дълга 4.85 м.

Volkswagen Caddy - универсалният модел с гени на лек автомобил

Красив и функционален


Дизайнът на лекотоварния автомобил е много по-вълнуващ, като в него могат да се открият заемки от леките коли. В същото време моделът е много по-функционален, като дори в стандартната версия се събират две европалета.


В салона са използвани по-качествени материали, които остават износоустойчиви, но изглеждат много по-добре. Приборното табло може да е с класически скали с дисплей между тях, или дигитално.


Екранът на мултимедията е в три размера - 6.5, 8.25 или 10 инча. С мултимедията се работи лесно, като със сензорни бутони се влиза в менютата за настройване на вентилацията и асистиращите системи.

Volkswagen Caddy - универсалният модел с гени на лек автомобил

С до 7 места и лесен достъп


Достъпът до задните седалки става през плъзгаща се врата с ширина 70 см - едно изключително удобно решение. Големият плюс на Caddy e гъвкавостта като всички седалки на втория и третия ред могат да се сгъват или демонтират с едно движение. Седалката отзад вече е от две отделни части. Седалката до шофьора е със сгъваема облегалка, което позволява превозване на товар с дължина близо 3 метра.


Багажният обем е между 600 и 1200 литра. Товарният обем варира между 3.2 или 4.2 куб.м в зависимост от това дали говорим за стандартната или Maxi версията. Товароносимостта варира от 670 кг до 720 кг съответно при дългата версия.

Volkswagen Caddy - универсалният модел с гени на лек автомобил

С пътно поведение на лек автомобил


При двигателите изборът е между три дизела (75, 102 и 122 к.с.) и едно бензиново предложение (114 к.с.). За версиите Маxi на по-късен етап ще има и двигател на метан със 130 к.с.


Тестовият автомобил беше от третото ниво на оборудване (Life), с двулитров дизел със 122 к.с. и ръчна скоростна кутия с шест предавки.
Голямото предимство на новото Caddy e, че се усеща като лек автомобил много повече от всякога. Това се отнася както до комфорта на возене, така и до шумоизолацията.


Дизелът със 122 к.с. осигурява прилична динамика. Ускорението до 100 км/ч става за 11.2 секунди, при добра ефективност.


Средният разход на гориво е 4.6 л/100 км. по книжка, а в рамките на теста беше с два литра по-висок, при шофиране без мисъл за икономия. Воланът е нетипично директен и информативен за ван.


Седалките са удобни, като предните могат да са и от сертифицираните от германското дружество за здрав гръб.

Volkswagen Caddy - универсалният модел с гени на лек автомобил

С най-съвременни асистиращи системи


Асистиращите системи също бележат прогрес като сред тях има няколко нови. Такъв е асистентът за пътуване, комбиниращ адаптивния круиз контрол и системата за поддържане на избраната лента.


За първи път при Caddy се монтира и предупреждението при приближаване на превозно средство към движещия се на заден ход автомобил. Нови са още сигнализацията за автомобил в мъртвата зона, системата за аварийно спиране при опасност от сблъсък с друго превозно средство, пешеходец или велисипедист и асистентът за маневриране с ремарке. В Caddy се предлагат общо 19 асистиращи системи.


Като обобщение - новият Volkswagen Caddy е една много по-универсална версия на Golf. Той привлича и купувачи на изцяло пътнически ванове. Цените на пътническата версия на Caddy започват от близо 41 хил. лв. Добре оборудван и с най-мощния дизел модел струва около 62 хил. лв.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK