Mercedes-Benz Sprinter - един ван за всички задачи

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Mercedes-Benz Sprinter - един ван за всички задачи


С близо 4 милиона продадени вана в 130 държави Sprinter е най-успешният модел в лекотоварната гама на Mercedes-Benz. С появата си преди 25 години той задава рамките на сегмента превозни средства между 3 и 5.5 тона, като това важи с пълна сила и за актуалния модел.


От пускането му на пазара през 1995 година до днес Sprinter винаги се е отличавал с революционните за времето си технически решения. Третото поколение на бестселъра не прави изключение, като предлага системи за сигурност, присъстващи обичайно в леките автомобили.


Асистиращи системи от леките автомобили
Типичен пример е адаптивният круиз контрол, който поддържа безопасна дистанция спрямо предното превозно средство и паркинг пакета с 360-градусова камера. Сред асистиращите системи присъстват също сигнализация за превозно средство в мъртвата зона на огледалата, предупреждение за напречен трафик при маневриране назад, активен спирачен асистент и асистент за поддържане на лентата.


Директно от леките автомобили идва и мултимедийната инфотеймънт система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) с до 10.25 инча сензорен екран, позволяваща управление на редица функции и гласово, при това без да е нужно да се наизустяват определени фрази.


Mercedes-Benz Sprinter - един ван за всички задачи


Над 1000 варианта на изпълнение


Една от причините за популярността на Sprinter е широката гама от варианти, като актуалната версия предлага повече от 1000 различни версии. Ванът дава възможност да бъдат конфигурирани каросерии, шасита, задвижващи концепции, тонаж и оборудване със специфични изисквания.


Актуалната генерация на Sprinter се предлага като товарен ван, пътнически ван, бордови ван и като шаси. Така моделът предлага идеалната основа за преоборудване според нуждите на клиента. Най-богат е изборът при товарната версия, при която има четири дължини (компактен, стандартен, дълъг и екстра дълъг) и три височини (нормален, висок и супер висок). Съответно обемът на товарното отделение достига 17 кубични метра с възможност за превоз на до 2675 килограма полезен товар. В актуалната генерация товарният ръб е свален с 8 см, което прави по-удобни както товаренето и разтоварването на товарната версия, така и слизането и качването в зоната за спане на изпълнението кемпер.


С предно или задно предаване и 4Х4 версии


В третото поколение на Sprinter има още по-голям избор от задвижващи агрегати. Моделът вече може да се поръча и с предно задвижване, което позволява увеличаване на товароносимостта с 50 килограма. На разположение са също задно предаване и версии 4Х4


Появяват се и два нови вида предавателни кутии - шестепенна механична и 9-степенен автоматик. При двигателите изборът е между 4-цилиндрови дизелов предложения с 3 степени на мощност (114, 143 и 163 к.с.) и V6 дизел със 190 конски сили.


Mercedes-Benz Sprinter - един ван за всички задачи


Трупа точки на пътя


Цялата тази информация, разбира се, е важна, но Sprinter трупа най-много точки, когато бъде тестван - например екстра дългата товарна версия (7.37 метра) със супер високия покрив, събираща в себе си до 8 европалета.


С влизането в салона прави впечатление практичността и стремежът да се предложи място за съхранение на всичко, което един шофьор на товарен автомобил носи. За реда в кабината се грижи модулно изградената концепция за съхранение с добре достъпни рафтове. Редица хитри и полезни решения предлага и зоната за товара.


Шофьорската седалка е комфортна, регулируема и по височина, с отделно нагласяща се зона за подбедриците, удобство предлагано от не много и предимно по-скъпи автомобили. Всъщност и тук изборът е сериозен - 5 различни седалки на водача, между тях и такива, които изпълняват критериите на кампанията "Здрав гръб".


Приятна изненада беше стартирането на двигателя с бутон. Това, което наистина не е очаквано обаче, е комфортната возия, дори при празен товарен Sprinter.


Ниски експлоатационни разходи


Разходът от под 10 л/100 км също е нещо, което заслужава отбелязване и това е само един от факторите, позволяващи на модела да е сред лидерите по отношение на експлоатационните разходи. Не случайно в България качество и практичността на Sprinter са оценени от компании като "DHL България", "Техно Транс", "Мебели Виденов" и други.


Допълнителен плюс към качествата на модела са предлаганите от генералния дистрибутор на марката "Силвър Стар" отлично сервизно обслужване с оригинални резервни части, удължена гаранция и възможност за заместващ автомобил при необходимост от текущ ремонт или евентуален инцидент на пътя. От този месец ванът се предлага и с възможност за обратно изкупуване и отстъпка от 20 000 лева с ДДС.


Научете повече на: www.mercedes-benz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK