Екологични и икономични транспортни решения с Mercedes-Benz еSprinter

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за .

Екологични и икономични транспортни решения с Mercedes-Benz еSprinter


С близо 4 милиона продадени вана в 130 държави Sprinter е най-успешният модел в лекотоварната гама на Mercedes-Benz. С появата си преди 25 години той задава рамките на сегмента превозни средства между 3 и 5.5 тона, като това важи с пълна сила и за актуалния модел, който вече се предлага и с електрическо задвижване.


Mercedes-Benz eSprinter става вторият лекотоварен модел на ток на марката след еVito. Към днешна дата Mercedes-Benz Vans е вече лидер на пазара на електрически ванове със среден размер в Европа, като държи 30% от продажбите. Със следващия си модел на ток - eCitan, марката ще има свой представител и сред компактните ванове.


Екологични и икономични транспортни решения с Mercedes-Benz еSprinter
Богат избор от варианти


Mercedes-Benz еSprinter е изграден на нова универсална платформа за електрически превозни средства, в разработването на която са инвестирани 350 милиона евро. Базовата версия на електрическия ван предлага товароносимост 891 или 1045 кг в зависимост от това дали се поръчва с батерия с използваем капацитет 35 и 47 кВч, а товарният обем е 11 кубични метра - колкото на стандартната версия с дизелов двигател.


Предаването е предно, като електродвигателят е с мощност 114 конски сили и има максимален въртящ момент 295 Нм.


Екологични и икономични транспортни решения с Mercedes-Benz еSprinter


Достатъчен пробег на ниска цена


Автономността е 120 или 168 километра в зависимост от батерията, което е напълно достатъчно за транспортни задачи в рамките на големите градове и техните околности. Пробегът зависи от избрания режим на шофиране - стандартен, икономичен или суперикономичен.


Разходът на ток е между 32.5 и 37.1 киловатчаса за 100 километра, което, обърнато в пари, ще рече между 5.26 и 9.48 лева с ДДС, в зависимост дали се зарежда през деня или през нощта.


еSprinter опционално може да бъде снабден с оборудване за бърз заряд, като с негова помощ капацитетът на батерията се запълва от 10 до 80% за около 25 минути.


Екологични и икономични транспортни решения с Mercedes-Benz еSprinter


Асистиращи системи от леките автомобили


От пускането му на пазара през 1995 г. до днес Sprinter винаги се е отличавал с революционните за времето си технически решения. Електрическото поколение на бестселъра не прави изключение, като предлага системи за сигурност, присъстващи обичайно в леките автомобили.


Сред асистиращите системи са сигнализацията за превозно средство в мъртвата зона на огледалата, активният спирачен асистент и асистентът за поддържане на лентата например.


В салона прави впечатление практичността и стремежът да се предложи място за съхранение на всичко, което един шофьор на товарен автомобил носи. За реда в кабината се грижи модулно изградената концепция за съхранение с добре достъпни рафтове. Редица хитри и полезни решения предлага и зоната за товара.


Допълнителен плюс към качествата на модела са предлаганите от генералния дистрибутор на марката "Силвър стар" отлично сервизно обслужване с оригинални резервни части, удължена гаранция и възможност за заместващ автомобил при необходимост от текущ ремонт или евентуален инцидент на пътя.


Научете повече на: www.mercedes-benz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK