Камери дават в реално време информация за натоварването на границата с Гърция

Скрийншот от камерата на ГКПП-Кулата на изход от България в 9.29 на 1 август.

© Скийншот

Скрийншот от камерата на ГКПП-Кулата на изход от България в 9.29 на 1 август.Интересът към ситуацията на границата с Гърция на пункт Кулата-Промахон е огромен тези дни, а нова услуга на Съюза на българските автомобилисти (СБА) и OMV България дава възможност да се види какво е натоварването в реално време. За целта се използват камерите, инсталирани на бензиностанция в близост до границата, която снима трафика и в посока Гърция, и в посока София.


Картината се актуализира на всеки 30 секунди, което позволява да се прецени колко бързо върви опашката. За удобство на шофьорите в района има и друга камера на 166 км от магистрала Струма, в района на Чучулигово.

Камери дават в реално време информация за натоварването на границата с Гърция

Поглед към картината от камерите днес показва, че затягането на мерките срещу коронавируса в Гърция е стопило опашките на ГКПП-Кулата.


Поглед и към магистралите


Съвместният проект на ОМV България и СБА обхваща общо девет точки, намиращи се на магистралите Тракия, Хемус и Марица, в района на Петолъчката, на пътя Русе-Бяла и в градовете София, Варна, Бургас и Слънчев бряг, като картина от камерите може да се види тук.

Камери дават в реално време информация за натоварването на границата с Гърция

Камерите предоставят кадри от птичи поглед без да събират никакви лични данни на шофьорите. Плановете предвиждат мрежата да бъде развита.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK